Eemland zuid 12.55 uur

Utrecht 28-09-2003 - Persberichten district Eemland zuid

Automobilist rijdt door na aanrijding letsel AMERSFOORT Zaterdagavond 27 september werd een 18-jarige fietser aangereden op de Ringweg Koppel. De politie is op zoek naar de doorgereden automobilist. Om 23.05 uur reed de 18-jarige man uit Amersfoort met zijn fiets over de Balladelaan. Naast hem fietste een eveneens 18-jarige vriend uit Amersfoort. Toen de fietsers groen licht kregen staken zij de Ringweg Koppel over. Op dat moment reed een automobilist door rood en schepte één van de fietsers. Hierna reed de automobilist hard weg. Getuigen gaven aan dat het een zwarte Opel Corsa betrof van het oude type (ongeveer 1986). De bestuurder reed weg in de richting van Hoogland. De auto moet schade hebben opgelopen aan de motorkap en/of de koplampen. De politie zoekt getuigen van het ongeval of mensen die de auto met schade herkennen. Zij kunnen bellen met het district Eemland zuid via telefoonnummer 0900-8844. Het 18-jarige slachtoffer is met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis De Lichtenberg.

Vermiste man van 92 jaar na veertien uur teruggevonden WOUDENBERG Zaterdagavond 27 september heeft de politie een grote zoekactie gehouden nadat een 92-jarige man niet terug was gekeerd na een wandelingetje bij zijn huis aan de Zeisterweg. Zondag werd de man in goede gezondheid aangetroffen, lopend langs de Doornseweg. De politie kreeg zaterdagavond om 19.50 uur de melding dat de 92-jarige niet was teruggekeerd nadat hij om 19.00 uur een wandelingetje was gaan maken. Door de familie werd al in de directe omgeving gezocht. Om 21.15 uur zette de politie een speurhond in in het gebied, maar trof de man niet aan. Ook werd een helikopter ingezet waarmee de open plekken in het bos werden afgespeurd. Toen ook dit zonder resultaat bleef is om 24.00 uur met veertig agenten op linie ongeveer tweederde van het bosgebied tussen de woning, de Zeisterweg en het ruiterpad afgezocht. Om 02.00 uur werd de actie gestaakt en was de man nog steeds niet gevonden. Een politievrouw die zondagochtend op de fiets op weg naar huis was trof de vermiste 92-jarige lopend aan langs de Doornseweg. Hij liep in de richting van Maarn. De man vertelde dat hij te ver van huis was weggelopen. Vermoedelijk heeft de man 14 uur lang rondgelopen in het Treekerbos achter zijn woning. De man maakt het goed en de familie was zeer verheugd over de behouden terugkomst.

Dronken automobilist rijdt tegen boom AMERSFOORT Zaterdagavond 27 september belandde een 19-jarige automobilist uit Harderwijk tegen een boom toen hij de macht over het stuur verloor op de Blekersingel. Om 23.25 uur reed de Harderwijker over de Blekersingel in de richting van de Heiligebergerweg. Hij had zijn voertuig in de bocht niet onder controle en reed tegen een boom. Een 21-jarige inzittende uit Leusden raakte licht gewond. De politie constateerde dat de bestuurder te veel had gedronken en hield de man aan. Bij ademanalyse op het politiebureau bleek de automobilist 700 ug/l alcohol in zijn lichaam te hebben. Dit is bijna vier keer de maximum toegelaten hoeveelheid. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Naar boven Laatst gewijzigd 28-09-2003 12:56 | © Politie Utrecht | Privacy

Selecteer een korps:

Zoek op kaart/postcode Amsterdam-Amstelland Brabant Zuid-Oost Brabant-Noord Drenthe Flevoland Fryslân Gelderland-Midden Gelderland-Zuid Gooi en Vechtstreek Groningen Haaglanden Hollands Midden IJsselland KLPD Kennemerland Limburg-Noord Limburg-Zuid Midden- en West-Brabant Noord- en Oost-Gelderland Noord-Holland-Noord Rotterdam-Rijnmond Twente Utrecht Zaanstreek-Waterland Zeeland Zuid-Holland-Zuid Overige politieorganisaties