Ingezonden persbericht

TT Circuit Assen, 13 augustus 2003

Europa s beste truck racers op dutch truck grand prix

Primeur: Truck Racing op TT Circuit Assen (27-28 sept. 2003)

Het TT Circuit Assen, jaren lang motorcircuit bij uitstek, zal op 28 september 2003 het toneel zijn van een geheel nieuwe discipline. Op die datum kan het Asser publiek kennis maken met de ontzagwekkende Race- en Super Trucks . Met een gewicht van meer dan 5000 kg. , een vermogen van meer dan 1000 (!) pk en uitgerust met 12-liter turbo aangedreven diesel motoren zijn dit de reuzen van de Internationale Trucksport! Europa s beste coureurs verschijnen aan de start van de Dutch Truck Grand Prix om in hun uiterst krachtige zwaargewichten te strijden om de overwinning op het Asser asfalt!

De Race- en Super Trucks vormen twee zeer competitieve klassen binnen het FIA European Truck Racing kampioenschap. Met hun krachtige motorblokken met onbeperkte motorinhoud, voorzien van een of zelfs twee turbo s, zullen deze racemonsters op het TT Circuit Assen ongetwijfeld voor een fantastische strijd zorgen. Naast de Race- en Super Trucks zullen er op deze Dutch Truck Grand Prix ook een aantal snelle autoklassen aan de start verschijnen.

Op de volle startlijst prijken onder andere de namen van regerend Europees Kampioen GERD KÖRBER met zijn Buggyra Supertruck en EGON ALLGAUER met zijn MAN Racetruck. Publiekslieveling Körber behoort tot de grootste kampioenen in de sport. Hij won zijn eerste Europese titel reeds in 1991 achter het stuur van een in met beperkte middelen zelf opgebouwde truck. Afgelopen seizoen werd de 40-jarige inwoner van Rheinau wederom gekroond tot Super Truck kampioen en achter het stuur van een fabrieks- Buggyra truck is hij op dit jaar op jacht naar zijn derde titel.

Körber zal bij de Super Trucks op TT Circuit Assen, sinds 1925 het toneel van de Nederlandse ronde in het Wereldkampioenschap MotoGP, zonder twijfel sterke tegenstand ondervinden van mannen als Flying Fin HARRI LUOSTARINEN, de Duitser MARKUS OESTREICH, de snelle Spanjaard ANTONIO ALBACETE en de jonge honden DAVID VRSECKY and ADAM LACKO, afkomstig uit Tsjechië.

EGON ALLGAUER bepaalt momenteel het tempo bij de Race Trucks, maar bij iedere Europese ronde moet de MAN coureur zich voorbereiden op een hard gevecht om de overwinning. De Dutch Truck Grand Prix zal hierin geen uitzondering zijn. Meest vooraanstaande uitdagers voor de Oostenrijker Allgauer zijn Duitsers LUTZ BERNAU en JOCHEN HAHN, viervoudig Brits kampioen STUART OLIVER, ROCKET ROSS GARRETT (GB), FAST FRANKIE VOJTISEK (CZ), DOMINIQUE ORSINI (F) en DANIEL SEILER (CH),

In het wedstrijdprogramma zullen ook de volgende autoraceklassen starten:


-Dutch Super Car Challenge


-Superlites


-VEGE Series


-SSSC/Sport 2000


-Merwede Springs Golf Cup


-Tevens is er een parade van USA Trucks

Toegangskaarten voor het evenement kosten EUR 25,- per stuk en zijn te bestellen via www.dutchtruckgrandprix.com of door te bellen met LDP bv, tel. 0592-318055, e-mail ldp@leevandam.nl. De kaarten geven tevens toegang tot de paddock.

Zondag 28 september a.s. TT Circuit Assen: de spectaculaire Race Trucks bestrijden de allereerste Dutch Truck Grand Prix!


***************