Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

VROM is op zondag 28 september aanwezig op het Vroege Vogels Festival in natuurpark Berg & Bos in Apeldoorn. Het festival met als thema Ontdek de toekomst wil bezoekers een beeld geven van nieuwe ontwikkelingen en activiteiten op het gebied van natuur, milieu, wetenschap en techniek. VROM geeft op het eiland Wonen & Bouwen informatie over energiebewust wonen. Het VROM-huis toont op verrassende wijze dat comfortabel wonen en energiebesparen prima samengaan.

Vroege vogels, een radioprogramma van de VARA, viert met het festival haar 25-jarig bestaan. VROM is hoofdpartner van het evenement. Op het festival zijn verschillende podia voor theater-, cabaret- en muziekvoorstellingen, spelletjes, eetgelegenheden en zes zogenoemde thema-eilanden Nieuwe Natuur, Reizen, Wonen & Bouwen, Lifestyle, Stad en Platteland en Amersfoort aan Zee.
Het radioprogramma Vroege vogels besteedt in een extra lange uitzending aandacht aan het festival. In deze uitzending zijn onder meer interviews te beluisteren met minister Dekker en staatssecretaris Van Geel. Verder worden de programmas Per seconde wijzer, Het Lagerhuis en Kinderen voor kinderen er opgenomen. Het festival is gratis toegankelijk.