Ingezonden persbericht


2 september 2003

KNMI op Vara's Vroege Vogels Jubileum Festival

VARA's 'Vroege Vogels', het best beluisterde Radio-1-programma, viert ter gelegenheid van haar 25-jarig jubileum een groots feest met VARA's Vroege Vogels Festival 2003. Natuurpark Berg & Bos in Apeldoorn is op zondag 28 september 2003 het toneel van dit festival, dat inspirerend, educatief én amuserend zal zijn. Het KNMI doet hier aktief aan mee.

Al wandelend door Berg & Bos worden de bezoekers getrakteerd op een zeer gevarieerd programma rondom het thema 'Ontdek de Toekomst!'. In samenwerking met zo'n 100 deelnemende natuur- en milieuorganisaties, bedrijven en wetenschappelijke instellingen biedt het breed opgezette festival een veelheid aan nieuwe ontwikkelingen en activiteiten op het gebied van natuur, milieu, wetenschap en techniek.

Als regelmatige gast van het radioprogramma 'Vroege Vogels' en als hét kenniscentrum op gebied van weer en klimaat zal het KNMI natuurlijk niet ontbreken. Op het thema-eiland 'Amersfoort aan Zee' kunt u in een grote, blauwe, centraal gelegen koepeltent van alles te weten komen over het veranderende klimaat en het weer. Klimaatonderzoekers geven presentaties en beantwoorden vragen van het publiek. Zij zullen tevens deelnemen aan het VARA's klimaatdebat. Daarbij is er ook een klimaattentoonstelling van het KNMI wordt op posters de relatie tussen de thema's van de eilanden met klimaatverandering gelegd (Klimaatverandering en Nieuwe Natuur, Reizen, Wonen & Bouwen, Lifestyle en Stad en Platteland). Tevens presenteert een meteoroloog een weersverwachting met achtergronden daarbij. Kijk voor meer informatie op internet: www.vroegevogelsfestival.nl.

Meer informatie: www.knmi.nl
U kunt ook contact opnemen met persvoorlichting KNMI, 030 2206 386 (buiten kantooruren 06 53 214 364).

Met vriendelijke groet

Monique Somers
persvoorlichting KNMI
Mobiel 06 - 53 214 364
telefoon 030 22 06 386
telefax 030 2211 195

KNMI
Postbus 201
3730 AE De Bilt