Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

FONS BOER IN KASTEEL RADBOUD

Ook dit jaar vormt de Ridderzaal van Kasteel Radboud te Medemblik weer het decor voor een zestal vertelconcerten op de late zondagochtend. De muziek en vertellingen voeren u mee naar lang vervlogen tijden "toen het IJsselmeer nog Zuiderzee was". U wordt mee genomen langs de vissersdorpen, ontdekt meer over Westfriesland, over de gebruiken van vroeger en over de vaderlandse geschiedenis. Dit jaar is het programma samengesteld uit drie familie- en drie kindervertelconcerten. Ervaring uit voorgaande seizoenen leert dat reserveren aan te bevelen is. U kunt losse kaarten bestellen en abonnementen afsluiten. Voor meer informatie over de abonnementen en reserveringen kunt u terecht bij www.hollandsch-fortuyn.nl.

Op zondag 28 september 2003 zal Fons Boer het eerste van de serie Radboud Vertelconcerten verzorgen. Fons Boer treedt al sinds 1992 op als verhalenverteller en gaat het verhaal "De kluts van de visserman" vertellen. Dit verhaal heeft een historische achtergrond en wordt met passende muziek begeleid. Het verhaal gaat over Fokke, hij maakt een rondgang langs de vissersdorpen van de voormalige Zuiderzee op zoek naar zijn familiegeschiedenis. Daar ontmoet hij de ouwe vissersmannen. Zij vertellen over hun jonge jaren, over het leven in de dorpen ronde de Zuiderzee, toen 'de dijk'er nog niet was. Over hun kennismaking, als 'bramzijgertje'of 'zeuntje'met het harde en rauwe vissersbestaan en over 'de kluts van de visserman'. In het vuur van hun betoog aarzelen deze 'leugenaars' niet om oude volksverhalen nieuw leven in te blazen. Stukje bij beetje lichten zij een tipje van de sluier op van het verleden van Fokkes familie. Met medewerking van Renate Jörg (accordeon).

Het optreden in de Ridderzaal van het kasteel begint om 11.30 uur. De entree is E 7,00 (normale prijs), E 6,00 (CJP/pas 65) of E 3,50,- (kinderen tot twaalf jaar). Kaarten kunt u reserveren via op www.hollandsch-fortuyn.nl of via 0229-299799.



Ingezonden persbericht