Gemeente Den Helder

17-09-2003 Wandel mee met de Nederlandse Hartstocht
Op zondag 28 september vindt voor de vierde maal de Nederlandse Hartstocht plaats. Het is een landelijk evenement, georganiseerd door de Nederlandse Hartstichting. Ook in Den Helder kunt u meedoen aan dit sportieve wandelevenement.

Power Walk
Tijdens de Hartstocht 2003 staat Sportief Wandelen centraal. Deze wandelvorm, ook wel bekend als Power Walking of Brisk Walking, is een zeer effectieve manier om fit te worden en te blijven. Door een krachtige armbeweging en een sterke afzet met de voet zijn veel spieren tegelijk actief. De hartslag komt op een niveau dat nodig is om conditie op te bouwen.

Voor wie
De Nederlandse Hartstocht is er voor iedereen. Jong en oud kan er aan meedoen. Het is een loopt voor het hele gezin of beter nog, voor de hele familie. Onder deskundige begeleiding loopt u met een groep in de buitenlucht. Er is een groep voor beginners en een groep voor gevorderden. Beide tochten duren ongeveer een uur.

Lopen voor uzelf en het goede doel
Deelnemen aan de Hartstocht doet u niet alleen voor u zelf. Naast het feit dat het leuk is en gezond voor uw lichaam, steunt u ook het werk van de Nederlandse Hartstichting. Met de opbrengst financiert zij andere projecten op het gebied van bewegen en gezondheid.

Deelname en kosten
Fitnesscentrum Classic Gym in Julianadorp organiseert de wandeltocht. Wilt u meedoen, dan kunt u zich op zondag 28 september vanaf 10.00 uur melden bij het Classic Gym, Meester Tichelaarstraat 1 in Julianadorp. De tocht begint om 11.00 uur. Deelname kost 2,50 euro voor volwassenen en 1 euro voor kinderen tot twaalf jaar. Voor meer informatie kunt u bellen met Fitnesscentrum Classic Gym, 0223 647471.