Gemeente Sint-Oedenrode


Verleende vergunningen / verkeersmaatregelen

Taptoe Brabantband.
Op zondag 28 september a.s. organiseert showkorps "Brabantband" een taptoe op het evenemententerrein van sportpark "de Neul" tussen 20.00 uur en 23.00 uur. Tijdens de taptoe zal een parkeerverbod worden ingesteld op de toegangsweg en de parkeerplaats van het evenemententerrein.

Oogstdankfeest ZLTO regio Midden Brabant.
Op zondag 28 september organiseert de afdeling Dommelland van de ZLTO een Oogstdankfeest voor genodigden op het terrein bij manege de Pijnhorst.

Afdeling Sport, Educatie en Cultuur,
Tel. (0413)481313

Bouwplan Rogge en Eerschotsestraat
Burgemeester en wethouders maken bekend dat bij hun de volgende bouwplannen zijn ingediend:


- uitbreiden woning aan de Rogge 8

- het bouwen van een kelder in de tuin aan de Eerschotsestraat 65

De bouwplannen voldoen niet aan de ter plaatse geldende bestemmingsplannen.
Burgemeester en wethouders hebben op 17 januari 2000 de gewijzigde verruimde regeling voor het bouwen van aan- en bijgebouwen vastgesteld als beleid dat wordt gehanteerd bij het toepassen van vrijstelling volgens artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Aangezien genoemde bouwplannen voldoen aan de verruimde regeling zijn burgemeester en wethouders in principe bereid via artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen.

De op deze zaak betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 25 september 2003 gedurende 4 weken ter inzage op de afdeling Bouwen en Milieu.
Ingevolge artikel 19a lid 4 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht kan gedurende de termijn van terinzageligging een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent deze aanvragen kenbaar maken.

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481343

Verleende bouwvergunningen

- Lindendijk 33, uitbreiden woning

- Roest 12, uitbreiden bedrijfsruimte

- Baron van Coehoornlaan 2, verbouw woning

- Baron van Coehoornlaan 5, bouw berging met schansmuur
- Hoefstraat 7, bouw serre

- Heuvel 38, uitbreiden bovenwoning

- Boskantseweg 17, uitbreiden woning, bouw carport

Verleende gebruiksvergunning (i.v.m. brandveilig gebruik)
- Frederikstraat 41, in gebruik nemen/houden van sportzaal

Tegen bovengenoemde besluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de uitreiking of verzending hiervan een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij Burgemeester en Wethouders.
Het indienen van bezwaar schorst de werking van ons besluit niet. Het kan zijn dat u van mening bent dat hierdoor een onaanvaardbare situatie ontstaat, die zo spoedeisend is dat op korte termijn een voorlopige voorziening moet worden getroffen. In dat geval kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA, te 's-Hertogenbosch, schriftelijk verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, hiervoor worden afzonderlijk leges in rekening gebracht.

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481339

Bouw carport Geelgors
Burgemeester en wethouders maken bekend dat bij hun een bouwplan is ingediend voor de bouw van een carport aan de Geelgors nummer 18.

Het bouwplan voldoet niet aan het ter plaatse geldende bestemmingsplan. In de voorschriften is echter een vrijstellingsmogelijkheid opgenomen voor de bouw van een carport op de onderhavige locatie.
Aangezien het bouwplan met vrijstelling voldoet aan de voorschriften van het bestemmingsplan zijn burgemeester en wethouders zijn in principe bereid medewerking aan het bouwplan te verlenen.

Op grond van artikel 13 van het bestemmingsplan ligt het bouwplan met ingang van donderdag 25 september 2003 gedurende 2 weken ter inzage op de afdeling Bouwen en Milieu. Het bouwplan kan hier tijdens openingstijden (tussen 9.00 en 12.30 uur) worden ingezien. Belanghebbenden hebben de mogelijkheid om binnen deze termijn schriftelijk hun zienswijze over het bouwplan naar voren te brengen

Afdeling Bouwen en Milieu,
(0413)481343

Bouwplan Hoge Vonderstraat en Coeveringslaan
Burgemeester en wethouders maken bekend, dat bouwplannen zijn ingediend voor:


- het vernieuwen van een berging op het perceel Hoge Vonderstraat 9
- het uitbreiden van een woning en wijzigen van een garage op het perceel Coeveringslaan 59

Genoemde percelen zijn gelegen binnen het uitbreidingsplan in onderdelen "Sint Oedenrode Kom 1959" en het toekomstig bestemmingsplan "Centrum". De bouwplannen voldoen zowel aan de voorschriften van het geldend bestemmingsplan als aan het toekomstig bestemmingsplan. Het nieuwe bestemmingsplan is echter nog in procedure. Op grond van artikel 50 lid 1 Woningwet dienen de bouwaanvragen te worden aangehouden. Ons college heeft echter de bevoegdheid om de aanhoudingsplicht te doorbreken en bouwvergunning te verlenen. Wij zijn dan ook voornemens om op grond van artikel 50 lid 4 Woningwet bouwvergunning te verlenen voor deze bouwplannen. Alvorens een definitieve beslissing wordt genomen, wordt eenieder in de gelegenheid gesteld om de bouwplannen in te zien.

Op grond van afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht/ artikel 50 lid 7 van de Woningwet liggen de aanvragen voor eenieder met ingang van donderdag 25 september 2003 gedurende 4 weken ter inzage in het gemeentehuis. De verzoeken kunnen hier tijdens openingstijden (tussen 9.00 en 12.30 uur) worden ingezien. Eenieder heeft de mogelijkheid om binnen deze termijn schriftelijk de zienswijze over de aanvragen naar voren te brengen.

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481358

Wijzigingsbesluit perceel Sluitappel

Burgemeester en wethouders maken het volgende bekend. Burgemeester en wethouders van Sint﷓Oedenrode hebben het voornemen om de bestemming van een perceel op de hoek van de Verwestraat en de Pastoor Hackenstraat te wijzigen in de bestemming `Woondoeleinden' overeenkomstig het bepaalde in het bestemmingsplan Heikant en artikel 11, lid 7 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening ten behoeve van de bouw van 3 vrijstaande woningen. Het ontwerp-wijzigingsbesluit ligt met ingang van donderdag 25 september a.s. gedurende 4 weken ter inzage op het gemeentehuis, Burgemeester Wernerplein 1. Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden hun zienswijzen bekend maken bij het gemeentebestuur.

Afdeling Ruimtelijke Ordening,
Tel. (0413)481355

Aanvragen bouwvergunning

- Eversestraat 49, vervangen zijgevel

-Hazelaarstraat 11, uitbreiding woning

Aanvragen gebruiksvergunning (i.v.m. brandveilig gebruik)
- Vliegden 1, kampeerterrein 't Roois Klumpke
- Lieshoutseweg 11, kerkgebouw

-Vresselseweg 33, Zalen-/kegelcentrum/Horeca

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481340

Wet milieubeheer

Burgemeester en wethouders maken bekend dat in het gemeentehuis ter inzage ligt:

A) het definitieve besluit op het verzoek om een vergunning van:


- C. Aarts, Houtsestraat 16 te Sint-Oedenrode, voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende milieuvergunning ingevolge artikel 8.4 lid 1 van de Wet milieubeheer in verband met het veranderen van een fokvarkenshouderij, gelegen aan Houtsestraat 16.

B) het definitieve besluit op het verzoek om intrekking van de milieuvergunning van:


- F.P.H. de Bie, Heikampenweg 18, om de milieuvergunning voor het agrarisch bedrijf aan de Heikampenweg 18 van 31 augustus 2000 volledig in te trekken.

C) de melding ingevolge artikel 8.40 van de Wet milieubeheer van:


- J.A.T.J. Dortmans, Belders 2, in verband met het van toepassing worden van het Besluit voorzieningen en installaties milieubeheer op een reeds aanwezige inrichting. Binnen deze inrichting aan de Belders 2 is een LPG-/Propaantank aanwezig.

Ter inzage

De bovengenoemde stukken liggen met ingang van donderdag 25 september 2003 ter inzage in het gemeentehuis, Burgemeester Wernerplein 1, op werkdagen van 09.00 uur tot 12.30 uur en desgevraagd na telefonische afspraak ook op maandag van 16.00 uur tot 18.30 uur. Desgewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven.

De onder C genoemde melding ligt gedurende twee weken op voornoemde wijze ter inzage.

Instellen beroep

Tegen de onder A en B genoemde definitieve besluiten kan uitsluitend schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een dergelijk beroepschrift moet voor donderdag 6 november 2003 worden ingediend.
Alleen de adviseurs, iemand die naar aanleiding van de ontwerp-beschikking bedenkingen heeft ingebracht, iemand die bedenkingen heeft tegen aangebrachte wijzigingen ten opzichte van de ontwerp-beschikking en iedereen die aantoont dat hij/zij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, kunnen een beroepschrift indienen.
Degenen die een beroepschrift indienen, kunnen de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken om het besluit te schorsen of een voorlopige voorziening te treffen.

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481336
Bereikbaarheid Milieustraat

Vanwege de aanleg van het viaduct over de A50 ter hoogte van de Eversestraat zijn bestemmingen in de Eversestraat lange tijd lastig bereikbaar geweest.
Het viaduct is inmiddels gereed en in gebruik genomen. Daardoor zijn de bestemmingen in de Eversestraat, waaronder de Milieustraat, nu bereikbaar zijn via de rotonde Oostelijke Randweg/Noordelijke Randweg en het viaduct.

Afdeling Wegen en Groen,
Tel.(0413)481371

Oud papier
Wij verzoeken u ervoor te zorgen dat, waar het papier wordt opgehaald, uw papier tijdig buiten staat.
Mocht u een keer te laat zijn, haal het dan weer binnen en bied het de volgende keer opnieuw aan.

Op de volgende data zal deze week oud papier worden ingezameld:

zaterdag 27 september

- Oudervereniging Nijnsel; kraakperswagen op de parkeerplaats tegen de St. Antonius van Paduaschool aan de Jasmijnstraat van 08.30 tot 12.00 uur;

- Wijkvereniging Kinderbos; oud papier wordt opgehaald in de wijk Kinderbos van 09.00 uur

Permanente inzameling

- Buurtschap Oud-Rijsingen; papiercontainer aan de Ollandseweg 129

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481340

Inzameling groot wit- en bruingoed 10 oktober

Gratis
Voor het gratis ophalen van uw oude koel-/vrieskast op vrijdag, 10 oktober as. kunt u zich telefonisch aanmelden t/m maandag 06 oktober tot 16.00 uur op onderstaand nummer.

Niet gratis
Voor het, tegen betaling van e 18,15, ophalen van overig groot wit- en bruingoed (t.v.'s, wasmachines e.d.) kunt u zich aanmelden via een machtigingskaart, die uiterlijk dinsdag 07 oktober bij Van Kaathoven binnen moet zijn.
Deze machtigingskaart is verkrijgbaar op het gemeentehuis. Het op te halen apparaat dient op 10 oktober om 07.30 uur voor uw huis te staan. In de loop van de dag wordt het dan opgehaald. Overigens kunt u deze apparaten gratis aanbieden bij de Milieustraat.

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481340

Inzameling grof snoeiafval najaar 2003
Dit najaar wordt op 4 en 18 oktober en 1 en 15 november snoeiafval opgehaald.
Bebouwde kom
Bewoners van alle bebouwde kommen kunnen hun snoeiafval gewoon aan de straat leggen, zonder zich aan te melden.
Buitengebied
Voor de bewoners in het buitengebied geldt dat zij zich telefonisch moeten aanmelden.
Telefonische aanmelding voor de inzameling van 4 oktober kan gebeuren t/m dinsdag 30 september 16.00
Richtlijnen:

- duidelijk zichtbaar en niet bij gemeentegroen
- vanaf 07.30 uur buiten

- gebundeld, maar niet met ijzerdraad

- boomstronken en takken mogen geen grotere doorsnee hebben dan 10 cm
- lengte per bundel maximaal 1.50 m zijn

- gewicht niet meer dan 25 kg per bundel

Snoeiafval kunt u overigens ook gratis kwijt op onze milieustraat (mits aangeboden in een personenauto of op een enkelassige aanhangwagen).

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481340

Werkzaamheden aan wegen

Op verschillende locaties binnen Sint-Oedenrode zal in de komende weken onderhoud worden verricht aan de verhardingen van asfalt. In onderstaand schema is aangegeven waar, welke werkzaamheden worden uitgevoerd, daarbij is ook aangegeven voor wanneer deze werkzaamheden zijn gepland. De planning kan worden beïnvloed door het weer.

Locatie Werkzaamheden Uitvoering in week:
Kruising Ollandseweg-Bobbenagelseweg Herinrichting kruispunt 40 en 41 Laar en Sonse Heideweg Reparaties asfalt en aanbrengen slijtlaag 41 en 42
Heikampenweg Aanbrengen slijtlaag 42
Schootsedijk Reparaties asfalt en grasbetontegels 42 en 43 Postdijk Reparaties asfalt, aanbrengen grasbetonstenen en deklaag en herstraten inritten. 41 tot en met 43
Houtsestraat Deklaag aanbrengen, herstelwerkzaamheden kruising Diependaal en inritten 42 en 43
Achterste Steeg Reparaties en deklaag aanbrengen, herstelwerk en afwerken bermen 42 tot en met 44

Het is noodzakelijk om op alle locaties het werkterrein op enig moment gedurende een periode af te sluiten voor al het gemotoriseerde verkeer.
De bewoners in de omgeving van het werkterrein zullen nader worden geïnformeerd over de werkzaamheden door een brief die huis aan huis wordt bezorgd.

Afdeling Wegen en Groen,
Tel. (0413)481378

Werkzaamheden in kader van aanleg A50

Donderdag 25 september a.s. zijn werkzaamheden aan volgende parallelwegen van de A50.

- Parallelweg tussen de Postdijk en de Molenweg van 09.00 uur tot 12.00 uur

- Parallelweg tussen de Lieshoutsedijk en de Logtenburg: van 07.30 uur tot 09.00 uur

De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van een slijtlaag. Gedurende de werkzaamheden zijn de genoemde wegvakken afgesloten voor alle
verkeer. Voetgangers en fietsers kunnen gebruik maken van de bermen. Auto's dienen gedurende de werkzaamheden te wachten of om te rijden. Aangezien het om kortstondige werkzaamheden gaat, zullen er geen omleidingsroutes worden ingesteld.

Mocht u over bovenstaande vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Directieverblijf Rijkswaterstaat, 0413-420737.
Kledinginzameling zaterdag 4 oktober
Een dezer dagen worden in de gemeente huis-aan-huis vuilniszakken verspreid, ten behoeve van een kledingactie.
De zakken zullen zaterdag 4 oktober worden opgehaald. Hiervoor is vergunning verleend aan het Interparochieel Missiecentrum Sint-Oedenrode (IPMC).

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481340

Aanvraag Kapvergunningen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij van plan zijn een kapvergunning te verlenen voor het rooien van onderstaande bomen:
- 3 populieren, staande in de zijtuin van de woning aan de Beukenstraat 29, in verband met de omvang van de bomen in relatie tot de omgeving.

- 1 hopbeuk, staande langs de Koninginnelaan, ter hoogte van de woning met huisnummer 122, in verband met de aanleg van een bijzondere parkeerplaats.

De relevante bescheiden liggen vanaf heden tijdens openingstijden, gedurende 2 weken, ter inzage bij de afdeling Wegen en Groen. Ingevolge de Algemene Wet Bestuursrecht zijn belanghebbenden in de gelegenheid binnen de aangegeven termijn hun zienswijze schriftelijk of mondeling, over deze voornemens naar voren te brengen.

Verleende kapvergunning
Burgemeester en wethouders maken tevens bekend, dat voor het rooien van de onderstaande bomen kapvergunning is verleend:
- 2 eiken, staande in de berm van de Ollandseweg, nabij de kruising met de Bobbenagelseweg, in verband met de herinrichting van het kruispunt en de verkeersveiligheid.

- 1 wilg, staande in de berm van de Kleine Heisteeg, nabij de aansluiting met de Postdijk, in verband met de aanleg van een fietsverbindingen tussen de Kleine Heisteeg en de Postdijk/Noordelijke Randweg en de slechte vitaliteit van de boom.

Belanghebbenden kunnen tegen deze beslissingen binnen zes weken na de datum van verzending aan de aanvrager, een bezwaarschrift en een voorlopige voorziening aanvragen. Het bezwaarschrift met motiveringen moet schriftelijk worden ingediend bij ons college. Voor nadere informatie kunt u bellen met onderstaand telefoonnummer.

Melding te vellen bomen
Hierbij wordt bekend gemaakt dat de volgende bomen, waarvoor geen vergunningen vereist zijn, zullen worden geveld:
- 1 populieren, staande langs het weiland dat is gelegen achter het perceel Liempdseweg 10.

- 24 populieren, staande langs het landbouwperceel sectie N nummer 309, gelegen aan de Kerkdijk.

- 41 populieren, staande in de berm van de Stok, ter hoogte van het perceel sectie A nummer 786.

- 7 populieren, staande in de berm van het Dijksteegje, ter hoogte van het perceel sectie C nummer 3713.

Afdeling Wegen en Groen,
Tel. (0413) 481380

Senioren in Beweging: GALM/SCALA

Zoals u wellicht de laatste weken via de pers of via uw post vernomen heeft, biedt de gemeente Sint-Oedenrode sportief, niet actieve inwoners in de leeftijd van 50 t/m 64 jaar de unieke mogelijkheid om deel te nemen aan een sportstimuleringsproject voor senioren: het zogenaamde GALM/SCALA project.

Naar aanleiding van de vele enthousiaste reacties die ons hierover hebben bereikt en daarnaast ook de vragen die hierover worden gesteld, willen wij onderstaand ter informatie ingaan op de meest gestelde vragen over GALM/ SCALA.

Wat is GALM/ SCALA?
GALM/ SCALA is een door de Universiteit van Groningen ontwikkeld Sport- en Beweeg- programma voor 50-plussers, die niet of onvoldoende bewegen. Men heeft onderzocht, wat de beste manier is om de doelgroep te benaderen en wat daarna het beste beweegprogramma is.

Wat is sportief actief en wat niet?
Sportief actief bewegen is minimaal 5x per week minstens 30 minuten matig tot intensief bewegen. Wandelen en fietsen naar de winkel is niet voldoende, tenzij het een half uur duurt en er in een behoorlijk tempo wordt gelopen of gefietst. Één keer per week sporten voldoet dus eigenlijk niet aan de norm. De volgende activiteit moet plaatsvinden, voordat het effect van de vorige weer weg is.

Hoe ziet de Fittest eruit?
De test begint met het invullen van een lijst met vragen over de gezondheid en het meten van de bloeddruk. Zo nodig, wordt men vanaf dit punt doorgestuurd naar een arts, die op de test aanwezig is. SCALA mensen (met chronische aandoeningen) gaan altijd via de arts. Daarna wordt de lengte gemeten en wordt er gewogen. Dan volgen de testen op o.a. kracht, snelheid, lenigheid, reactiesnelheid en conditie. SCALA heeft een speciaal aangepast programma.

Wanneer is de Fittest en watt kost de Fittest?
De Fittest wordt op zaterdag 4 oktober a.s. gehouden in Sportzaal `De Kienehoef' in Sint-Oedenrode en kost e 4 per persoon voor de hele test.

Hoe kan ik mij inschrijven voor de fittest?
Alle 50-plussers in de wijken Kienehoef, Armenhoef, Cathalijne, Kinderbos, Rijsingen, Schijndelse Heide, Veerse Heide, Eerde, Jekschot, Hoogstraat, Laar, Zandhoef, Vressel, Zwijnsbergen, Vresselse Heide en Olland hebben per post alle informatie thuisgestuurd gekregen. Daarbij zat een inschrijfformulier om terug te sturen naar de gemeente. Daarnaast zijn enquêteurs langs geweest, om de inschrijffolders op te halen, die niet zijn teruggestuurd. Bij mensen, die niet thuis waren zijn speciale niet-thuis briefjes achtergelaten, met het verzoek om alsnog te reageren. Incidenteel zijn de verspreidingsgebieden van Sint-Oedenrode daarnaast ook nog telefonisch benaderd.

Wat moet ik doen, als mijn inschrijfformulier bij het oud papier ligt? Zowel bij de balie van het Gemeentehuis alsook op Zwembad De Neul liggen nog inschrijfformulieren. Na een telefoontje zijn wij natuurlijk ook graag bereid om u een formulier toe te zenden. Inschrijvingen voor de fitdag moeten uiterlijk vrijdag 26 september a.s. binnen zijn!

Als ik meedoe aan de Fittest ben ik dan ook ingeschreven voor het Sportprogramma van 12 weken?
Nee, het inschrijven voor het beweegprogramma gebeurt pas aan het einde van de Fittest. De test verplicht dus tot niets! De lesgevers aan het programma zijn aanwezig om uitleg te geven. De kosten voor het 12 weekse introductieprogramma zijn e36. Dat is e 3 per les van 1 uur.

Wanneer worden de lessen gegeven?
De lessen van het introductieprogramma vinden zowel 's avonds als overdag plaats, vanaf eind oktober 2003 tot februari 2004. Het vervolgprogramma van 30 weken duurt van februari 2004 t/m december 2004. De lessen worden door speciaal daarvoor opgeleide docenten gegeven.

Als ik op 4 oktober niet kan en ik wil wel meedoen aan het beweegprogramma wat moet ik dan doen?
Gewoon inschrijven en op het formulier vermelden, dat het aanwezig zijn bij de test niet mogelijk is. Er wordt dan telefonisch contact opgenomen voor overleg.

Als ik in een andere wijk van Sint-Oedenrode woon (en dus per post nog niets heb ontvangen), kan ik dan toch meedoen?
De overige wijken van Sint-Oedenrode zijn in principe volgend jaar aan de beurt. Maar we overwegen om indien er nog plaats is deelname ook nu al mogelijk te maken. Inschrijfformulieren liggen bij de balie van Zwembad de Neul en het Gemeentehuis.

Waar kan ik nog meer informatie krijgen?
Bij de afdeling Sport, Educatie en Cultuur van de gemeente beantwoorden Diana Boelhouwers of Jacqueline van der Heijden graag alle vragen. Het telefoonnummer is 481217.
Per mail kan natuurlijk ook! dboelhouwers@sint-oedenrode.nl of jheijden@sint-oedenrode.nl