Nederlands Film Festival


BEKENDMAKING WINNAAR FINE ONTWIKKELINGSPRIJS

Tijdens het vijfde Netherlands Production Platform is de Fine Ontwikkelingsprijs uitgereikt aan regisseur Ineke Houtman en producenten Jan van der Zanden en Wilant Boekelman van Waterland Film & TV voor het speelfilmproject WHEN NIGHT FALLS. De jury, bestaande uit Chris Brouwer, Nadine Luque en Vicky Serao prijzen het verhaal, dat ?de kern raakt van een universeel thema dat zo oud is als de mensheid zelf?. Fine BV kent de prijs van 6.500 euro toe ter ondersteuning van de verdere financiële ontwikkeling van het nieuwe project. De tien Nederlandse filmprojecten uit de selectie van het Netherlands Production Platform kwamen voor de prijs in aanmerking.

Het Netherlands Production Platform maakt onderdeel uit van de Holland Film Meeting, die het Nederlands Film Festival tot maandag 29 september voor de 16e keer organiseert. In het Netherlands Production Platform worden speelfilmprojecten in ontwikkeling aan een selecte groep internationale producenten en financiers gepresenteerd. Naast tien Nederlandse projecten zijn dit jaar elf Europese projecten geselecteerd die Nederlandse financiering of co-productie zoeken.

Naast het Netherlands Production Platform bestaat de Holland Film Meeting uit de Benelux Screenings, waarin een selectie speelfilms en documentaires uit Nederland, België en Luxemburg met Engelse ondertiteling voor buitenlandse televisie aankopers, sales agents, festival programmeurs en distributeurs wordt vertoond.