Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 27 september en zondag 28 september 2003



Meisje overleden na aanrijding

Bestuurder botste tegen een boom

Reutum

Op zondag 28 september 2003 omstreeks 2.29 uur kwam bij de Politie Twente een melding binnen van een aanrijding met letsel op de Sluttenweg te Reutum. Agenten troffen daar een auto tegen een boom aan. De inzittenden zaten bekneld en moesten door de brandweer worden bevrijdt. De 17-jarige vrouwelijke passagier uit Geesteren was door de aanrijding zo zwaar gewond geraakt dat zij reeds was overleden. De 21-jarige bestuurder uit Tubbergen werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. Bleek dat hij o.a.een hersensschudding had. De man heeft medewerking verleend aan een bloedproef. De verkeersafdeling van de Politie Twente onderzoekt de toedracht van de aanrijding. (bps:03-127772)

Man wordt mishandeld

Twee mannen wilden niet wachten op een andere taxi en werden daarom agressief

Hengelo

Op vrijdag 26 september '03 omstreeks 2.41 uur kwam er een melding binnen van een mishandeling gepleegd op het Stationsplein te Hengelo. Bleek dat er een 38-jarige man uit Hengelo was mishandeld door twee mannen. De man stond op het Stationsplein te wachten op een, door hem bestelde, taxi. Op een gegeven moment liepen 2 onbekende mannen op hem af. Zij vroegen hem wat hij daar deed. De man zei dat hij op een taxi stond te wachten. Eén van de mannen zei dat de taxi dan voor hen was. De 38-jarige zei daarop:"dacht het niet". Hierop werd één van de mannen zo kwaad dat hij met een gebalde vuist de 38-jarige man een klap in zijn gezicht gaf. De man probeerde zich nog te verdedigen maar de ander man draaide helemaal door en sloeg hem daarop meerdere malen. Door deze mishandeling viel de man op de grond en raakte gewond aan zijn elleboog. Tevens scheurde zijn blouse stuk. De andere man die erbij stond begon tegen de gevallen man luid te schreeuwen. De 38-jarige man is daarop weggelopen. Hij heeft toen een andere taxi en de politie gebeld. De mannen waren ondertussen in een taxi gestapt en weggereden. De gealarmeerde agenten hebben kort daarna de betreffende taxi met mannen staande gehouden aan de Hengelosestraat in Enschede. De mannen, een 20 jarige Almeloër en een 20-jarige Enschedeër, werden daarop aangehouden. De mannen werden overgebracht naar het bureau alwaar zij werden opgesloten. Tijdens de aanhouding gooide de Enschedeër enkele pakjes met wit poeder weg. De inhoud bleek cocaïne te zijn en werd in beslag genomen. Uit onderzoek bleek dat de Enschedeër de mishandeling had gepleegd. De mannen waren onder invloed van alcohol. De 38-jarige man heeft onder doktersbehandeling laten stellen. Hij heeft letsel opgelopen aan zijn kaak. (bps:126843)

Man plast tegen de kerk

Na bekeuring bleef hij de orde verstoren

Enschede

Op zaterdag 27 september '03 omstreeks 5.34 uur zagen surveillerende agenten dat een 19-jarige Enschedeër op de Haverstraatpassage tegen een kerk stond te plassen. Hiervoor kreeg de man een bekeuring. De man vond dit niet leuk en bleef de agenten op een vervelende manier lastig vallen. Ondanks dat de agenten hem vroegen zich te gedragen ging hij door met schreeuwen en het maken van opzichtige gebaren. Om de orde te bewaren is de man uiteindelijk aangehouden voor het verstoren hiervan. Hij werd opgesloten, verhoord en met nog een bekeuring weer in vrijheid gesteld. (bps: 03-127389)

Man aangehouden omdat hij niet voldeed aan vordering.

De man was aan het ruziën en was niet van plan om verder te lopen op verzoek van de politieagenten.

Enschede

Op zaterdag 27 september '03 omstreek 4.45 uur zagen surveillerende agenten te paard een opstootje op de Bolwerkstraat te Enschede. Toen zij keken wat er aan de hand was zagen zij twee mannen die ruzie maakten. Een man op een snorfiets (geen personalia van bekend) was bespuugd door een 33 jarige Enschedeër. Volgens deze Enschedeër keek de man op de snorfiets hem 'dreigend' aan. De agenten hebben de mannen gezegd dat ze ieder een andere kant op moesten gaan. De snorfietser voldeed hier aan. De 33-jarige man zei dat hij dit niet deed omdat hij geen gezag voor hen had. Omdat de man, ondanks enkele vorderingen, niet weg wilde gaan werd hij aangehouden. Hij werd opgesloten en na verhoor weer in vrijheid gesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps:03-127378)

Vervelende man aangehouden

Man maakte foto's met zijn mobiele telefoon en beledigde agenten.

Hengelo

Op zaterdag 27 september omstreeks 4.25 uur zagen surveillerende agenten hoe twee jongedames aan het 'bekvechten' waren met een 44-jarige Hengeloër. De dames vertelden de agenten dat de man, zonder hun toestemming, foto's van hen had gemaakt. Hij had dit met zijn mobiele telefoon gedaan. Tijdens het gesprek met de dames was de man zeer irritant en beledigend. Doordat de agenten een melding kregen moesten zij er vandoor. Kort daarna zagen andere agenten dat een groep van 7 à 8 jongeren met de 44-jarige Hengeloër aan het discussiëren. Ook nu ging het om het maken van foto's. De man zou foto's hebben gemaakt van dansende meisjes in een discotheek. De meisjes waren hier niet van gediend en wilden de foto's wissen. De man sprak de agenten, wederom, in de Duitse en Engelse taal aan en gedroeg zich zeer vervelend. De man was onder invloed van alcohol.Toen de agenten hem naar zijn legitimatiebewijs vroegen sprak hij plots vloeiend Nederlands. De man bleef echter vervelende en beledigende opmerkingen maken richting omstanders en de politieagenten. Toen hij een politieagent bedreigde was de maat vol en werd hij aangehouden. De man weigerde echter mee te werken en verzette zich. Hij werd daarom geboeid overgebracht naar het politiebureau alwaar hij werd opgesloten. Op het bureau bleef de man vervelend. De gemaakte foto's had de man ondertussen gewist. Na verhoor werd de man weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps:03-127377)

Dronken bromfietser breekt arm

Bromfietser rijdt tegen hekje aan

Enschede

Op zaterdag 27 september '03 omstreeks 2.19 uur kwam er bij de Politie Twente een melding van een aanrijding met letsel op de Noorderhagen in Enschede. Agenten zagen een 23-jarige man uit Enschede op straat liggen naast een scooter. De scooter was geheel beschadigd. Getuigen hadden gezien dat de Enschedeër met zijn scooter tegen een hekje aldaar was aangereden. De agenten zagen en roken dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. De man werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis te Enschede. Nadat hij was behandeld, aan zijn gebroken arm en beenletsel, werd hij overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij op het ademanalyseapparaat een uitslag van 1,6 promille. Na verhoor werd de man naar huis gebracht. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 03-127358)

Beroofde, mishandelde man besmeurd taxi

Taxichauffeur doet aangifte van vernieling

Hengelo

Op vrijdag 26 september '03 omstreeks 20.11 uur kwam er een melding bij de Politie Twente van vernieling van een taxi aan de Stationsplein te Hengelo. Een 26-jarige taxichauffeur uit Hengelo deed aangifte van vernieling van zijn car-kitt en het besmeuren van de bekleding van zijn taxi. Dit zou veroorzaakt zijn door een man met een ontbloot bovenlichaam die weggelopen was in de richting van de Europattunnel. Agenten troffen een 33-jarige man uit Goor, die voldeed aan het signalement, op de Spoorstraat in Hengelo aan. De man had daar ruzie met een onbekend gebleven persoon. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek. De man was bebloed en nat. De agenten werden ook nog aangesproken door een 28 jarige vrouw uit Hengelo. Zij vertelde dat de man vanuit een parkje op haar afkwam lopen en om hulp vroeg. Hij raakte hierbij de vrouw aan die in paniek was gaan gillen. Het haar en het vest van de vrouw zat onder het bloed van de man. De 33-jarige man verkeerde onder invloed van alcohol en drugs. Hij verklaarde later dat hij in het Prins Bernhardpark in Hengelo van zijn geld was beroofd. Na de beroving hadden de 2 daders hem in de vijver gegooid. Toen hij uit de vijver wilde klimmen werd hij door één van de dader aan zijn jas vastgepakt en weer in de vijver gedrukt. De jas ging toen uit. Ook werd hij in zijn gezicht getrapt. Hierdoor begon hij hevig te bloeden. De man is toen naar het station gerend om daar een taxi te nemen naar het ziekenhuis. Maar de taxichauffeur zou hem niet hebben begrepen. Agenten zijn op zaterdagmorgen gaan kijken bij de vijver in het park. In het water troffen zij de jas van de 33-jarige man aan. Uit verklaring bleek tevens de car-kit niet opzettelijk was vernield. De taxicentrale is medegedeeld dat het gebeuren moet worden beschouwd als bedrijfsrisico. De car-kit was reeds vastgezet en functioneerde weer. Men had de taxi weer schoongemaakt en ontsmet (verder een civiele zaak). De beroofde man heeft geen aangifte bij de politie gedaan. (bps:0312263)

'Witgoed bezorger' krijgt trap in de maag

Tijdens afleveren van een vrieskist wordt bezorger mishandeld

Enschede

Op vrijdag 26 september '03 omstreeks 12.05 uur bezorgde een 22 jarige man uit Rijssen een vrieskist naar een horecagelegenheid in Enschede. Toen de bezorger de 45-jarige eigenaar verzocht de openstaande rekening te betalen werd deze boos. De eigenaar gaf aan dat de man niet zo gehaast moest doen. Toen de 22-jarige man toch aandrong op een vlotte afhandeling omdat hij het druk had kreeg hij een trap van de 45-jarige man in zijn maag. Als reactie trapte de 22-jarige man terug. Hierop kreeg hij een vuistslag in zijn gezicht. De Rijssenaar is terug naar de zaak gegaan en heeft de politie gewaarschuwd. Agenten troffen de eigenaar aan in zijn etablissement. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na verhoor werd hij weer in vrijheid gesteld. De Rijssenaar heeft door de klap in zijn gezicht zijn neus gebroken. Tegen de 45-jarige man wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps:03-127009)

Jongen aangereden

Kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis

Enschede

Op zaterdag 27 september '03 omstreeks 11.29 uur kwam er melding van een aanrijding met letsel op de Geesinksweg met de kruising Broekheurne ring te Enschede. Bleek dat een 7-jarige jongen uit Enschede tijdens het oversteken was aangereden door een 34-jarige automobiliste uit Deventer. De jongen fietste met zijn 37-jarige vader over de Geesinkweg. Men wilde bij de Broekheurnering oversteken. Op de middenberm zijn ze gestopt. Daarop fietste de jongen verder de straat over en verleende geen voorrang aan de auto. De jongen kwam door de botsing op de motorkap van de auto terecht en deze kwam na 35 meter tot stilstand. Daarna viel de jongen op de straat. De jongen werd per ambulance met zeer ernstig letsel (hersenletsel en beenfractuur) overgebracht naar het ziekenhuis. Uit onderzoek is gebleken dat de automobiliste beslist niet te hard heeft gereden. De toestand van de jongen is nog steeds kritiek. (bps:03-127521)

Brandstichting

Huif van aanhanger verbrand

Enschede

Op zondag 28 september 2003 omstreeks 3.54 uur kwam er een melding van een aanhangerbrand. Bleek dat de huis in brand was gestoken. Agenten hebben de brand geblust. De huif is volledig vernield. Er wordt uitgegaan van brandstichting.(bps:03-127792)

Echtpaar aangehouden

Man steelt en vrouw scheldt

Enschede

Op zaterdag 27 september '03 omstreeks 12.48 uur kwam er een melding van een lastige winkeldief bij een zaak aan de H.J. Van Heekplein te Enschede. Agenten troffen een spartelende man onder drie andere personen aan. De man, een 57 jarige Enschedeër had even daarvoor getracht een zoutpotje uit het restaurant te stelen. Toen hij hierover werd aangesproken door het personeel greep hij in een bak met snoep en gooide dit door de winkel. Hierop werd hij door het personeel aangehouden in afwachting van de komst van de politie. Toen de politie de man wilde meenemen begon zijn 52-jarige vrouw de agenten te beledigen. Zij is daarop ook aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De aangehouden man weigerde op het bureau elke medewerking. Hij maakte op het bureau slaande bewegingen naar agenten en kneep een agent in zijn kruis. Na verhoor werden de echtlieden in vrijheid gesteld. De man kreeg een boete van E 350,00 en de vrouw E 220,00. (bps:03-127483)

Drugsbezit

2 mannen aangehouden met harddrugs

Almelo

Op zaterdag 27 september '03 omstreeks 23.20 uur troffen agenten tijdens een controle harddrugs aan. Twee mannen van 27 en 20 jaar uit Almelo werden gecontroleerd op de Sluiterveldssingel. Zij hadden meerdere zakjes cocaïne in hun bezit en enkele pillen. Hierop werden zij aangehouden en overgebracht naar het bureau alwaar zij werden opgesloten voor nader onderzoek. (bps:03-12773)

Vervelende man aangehouden

Man was onder invloed van alcohol

Rijssen

Op zondag 28 september 2003 omstreeks 00.15 uur gedroeg een 30-jarige man uit Almelo zich zeer vervelend bij een horecagelegenheid aan de Morsweg in Rijssen. De man was onder invloed van alcohol. Hij had enkele vrouwen lastig gevallen en iemand op zijn hoofd geslagen. Agenten hebben met de man gesproken en geadviseerd te vertrekken. De man wilde dit niet en begon zich nu vervelend te gedragen tegenover de agenten. Hij trok diverse malen het portier van de dienstauto open. Hij probeerde in de auto te gaan zitten. Toen de agenten hem wederom vertelden dat dit niet kon werd de man kwaad. Hij beledigde en bedreigde de agenten. Hierop werd de man aangehouden. Tijdens zijn aanhouding verzette hij zich. Hij werd geboeid overgebracht naar het bureau alwaar hij werd ingesloten. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps:03-127755)

Man aangehouden voor vernieling auto

Man trapte een spiegel stuk

Hengelo

Op zondag 28 september 2003 omstreeks 3.30 uur kwam er een melding van vernieling van een auto aan het Burg. Jansensplein te Hengelo. Getuigen hadden gezien dat een 26-jarige man een spiegel van een geparkeerde auto trapte. Omstreeks 4.30 uur wilden agenten de verdachte aanhouden in zijn woning. Toen de agenten zich toegang verschaften tot de woning was de verdacht via het balkon aan de achterzijde van zijn woning gevlucht. De man werd echter korte tijd later te voet aangetroffen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar hij werd opgesloten. De man gedroeg zich vervelend en recalcitrant. De auto was van een 18-jarige man uit Utrecht. Hij moet nog aangifte doen van vernieling. (bps:03-127795)

Verdachte voor inbraak in scholen aangehouden.

Bij meerdere scholen in korte tijd ingebroken

Enschede

Op zaterdag 27 september '03 omstreeks 19.05 uur kwam er een melding van een inbraak in een school aan de Olieslagweg te Enschede. Omstreeks 19.28 uur kwam er een melding van een inbraak in een school aan de Schietbaanweg. Hier was een digitale camera weggenomen. Omstreeks 19.45 uur kwam er een melding dat er was ingebroken in een schoolgebouw aan de Dr J van Damstraat. Hier zag een getuige een man wegfietsen. Omstreeks 19.55 uur troffen agenten op de Meeuwenstraat een man aan die voldeed aan het opgegeven signalement van de getuige. Toen de agenten deze man, een 33-jarige Enschedeër, controleerden bleek dat hij in het bezit was van een digitale camera. De man werd daarop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar hij werd opgesloten en inverzekering gesteld.De Politie Twente stelt een onderzoek in. (bps:03-127659)

Dronken man aangehouden

Man lag op straat te slapen

Oldenzaal

Op zaterdag 27 september '03 omstreeks 21.08 uur kwam er een melding dat er een bewusteloze man op de Marktstraat in Oldenzaal zou liggen. Agenten troffen een 27-jarige man uit Epe aan. Hij lag te slapen en was moeilijk te wekken. De man was zo dronken dat agenten hem aanhielden. Hierbij werd hij vervelend. De man is geboeid overgebracht naar het bureau. Daar bleek dat hij de dienstauto had onder geplast. De man werd opgesloten. De man verklaarde, na het uitslapen van zijn roes, zich weinig te kunnen herinneren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemakt. (bps:.03-127676)

Chantal Westerhoff: 053-4555588
---- --