Politie Twente

zondag 28 september


---

Politie houdt integrale controleactie in Enschede De politie Twente, het district Zuid-Twente heeft in de nacht van zaterdag 27 september op zondag 28 september een grootscheepse controle gehouden. Op diverse plaatsen rondom de Enschedese binnenstad werden passanten gecontroleerd op zaken als alcoholgebruik, drugsgebruik, en vreemdelingenwet.

Integrale controle

Van 's avonds 22.30 uur tot 's ochtends 5.00 uur werden passanten gecontroleerd aan o.a. de Hengelosestraat, Oldenzaalsestraat en Haaksbergerstraat. Er werd gecontroleerd op alcohol, verkeer, wapenbezit, drugs, personenvervoer, wet accijns. De actie betrof een samenwerking tussen verschillende disciplines. De politie Twente nam deel met de volgende onderdelen: hondengeleiders, het verkeershandhavingsteam, politiemedewerkers van de zes Enschedese politieafdelingen en de Vrijwillige Politie. Ook externe partners namen deel namelijk, de Koninklijke Marechaussee, Belastingdienst, Douane, Inspectie Verkeer en Waterstaat (voorheen rijksinspectie verkeersdienst) en de Vreemdelingendienst.

Preventieve actie

Doel van de controle is het veiligheidsgevoel en leefbaarheid van bewoners, bezoekers en personeel van horecabedrijven in de binnenstad en omgeving van Enschede verhogen. De politie gaat ervan uit dat de controle preventief werkt en de kwaliteit van het uitgaansleven ten goede komt. Het is de tweede keer dat de politie deze controle organiseert, de vorige controle vond plaats in mei van dit jaar.

Resultaten

De controle leverde de volgende resultaten op: 13 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel 4 personenauto's waren niet verzekerd 2 personenauto's hadden geen geldige APK 2 bestuurders hadden geen rijbewijs 2 bestuurders van een bromfiets hadden geen bromfietscertificaat 1 bromfiets was niet verzekerd 1 persoon werd bekeurd voor het drinken van alcohol op de openbare weg. 3 personen werden aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. 3 personen zijn aangehouden door de vreemdelingendienst als ongewenste vreemdelingen In totaal werden er 23 personen aangehouden omdat zij met alcohol op achter het stuur zaten. Twee bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren. Eén voertuig werd in beslag genomen


---- --