Politie Gelderland-Zuid



Mr. Van Coothlaan 45,
Postbus 11, 6600 AA Wijchen
Telefoonnummer (024) 648 77 42
Faxnummer (024) 648 77 89


Datum Zondag  28 september                                           
                                                                     

DISTRICT STAD NIJMEGEN


Bedrijfsinbraken
In een bedrijf aan de In de Betouwstraat is op vrijdag 26 september ingebroken. Door een deur open te breken zijn de dieven het pand binnengekomen. Er is geld gestolen. Aangifte deed een 33-jarige inwoner van Nijmegen.
In een bedrijf aan de Hatertseweg is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Door een ruit te verbreken zijn de dieven het pand binnengekomen. Er zijn sigaretten gestolen. Aangifte volgt nog.

Berovingen
Een 16-jarige inwoner van Winssen deed vrijdagmiddag aangifte van beroving. Hij had zijn fiets gestald aan de Tweede Walstraat. Zijn rugzak was van de fiets gehaald en de jongen zag een onbekende man en vrouw met zijn tas. Samen met een vriend sprak hij het tweetal aan. De jongen kreeg zijn tas terug maar werd wel in zijn gezicht geslagen. Hiernaar gingen de man en vrouw er vandoor.
Een 18-jarige inwoner van Bilthoven werd vrijdagmiddag in het Kronenburgerpark van zijn mobiele telefoon beroofd. De jongen werd door twee onbekende jongens aangesproken. Een van de jongens bedreigde de Bilthovenaar en hij gaf daarop zijn mobieltje af. De jongens liepen weg in de richting van de kinderboerderij in het Kronenburgerpark. De 18-jarige deed aangifte.
Op zaterdagochtend deed een 36-jarige inwoonster van Nijmegen aangifte van beroving van haar portemonnee en telefoon. De vrouw liep over de St. Jacobslaan toen drie jongens op haar af kwamen. Een van hen pakte de vrouw vast en duwde haar tegen een geparkeerde auto. Vervolgens pakte hij haar portemonnee en mobiele telefoon en ging er vandoor.


Ongeval met letsel

Op vrijdagavond is op de kruising Koniginnlaan/ Tunnelweg een aanrijding ontstaan tussen een 34-jarige bestuurder van een bestelauto uit Nijmegen en een 19-jarige snorfietser uit Nijmegen. De exacte toedracht tot de aanrijding is nog niet bekend. Door de aanrijding liep de snorfietser licht letsel aan zijn rechterhand op.


Woninginbraken

In een woning aan de Topaasstraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Door een bovenlicht te forceren zijn de dieven vermoedelijk het pand binnengekomen. Uit het pand is onder meer een TV gestolen. Aangifte volgt nog.
Zaterdag is in een woning aan de Varenstraat ingebroken. Door een raam open te breken zijn de dieven de woning binnengekomen. Het is nog niet bekend of er goederen uit de woning zijn gestolen. Aangifte deed de 40-jarige bewoner.
In een woning aan de Oude Groenewoudseweg is in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. Via een bovenlicht zijn de dieven de woning binnengekomen. Er zijn sleutels gestolen. Aangifte deed de 62-jarige bewoner.


Harddrugs

Op zaterdagmiddag hield de politie op de Handelsweg een 17-jarige inwoner van Tuil en een 26-jarige inwoner van Haaften aan. In eerste instantie voor wildplassen. De politie onderzocht ook de auto van het tweetal en trof daarin harddrugs aan. Het tweetal is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal is opgemaakt.


Man gewond na steekincident

Een 30-jarige inwoner van Nijmegen is op zaterdagavond in zijn woning aan de Triangelstraat vermoedelijk met een mes in zijn borst gestoken. De politie ging na de melding ter plaatse. In de woning waren een 42-jarige inwoner van Nijmegen en een 22-jarige inwoner van Nijmegen aanwezig. Er zou tussen de drie mannen ruzie zijn ontstaan. Vermoedelijk heeft de 22-jarige de 30-jarige Nijmegenaar gestoken. De 42-jarige Nijmegenaar en de 22-jarige Nijmegenaar zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hen is opgemaakt. De 30-jarige Nijmegenaar is overgebracht naar het Radboud ziekenhuis. Hij is niet in levensgevaar. De politie onderzoekt de toedracht tot dit incident.


Mannen aangehouden voor vernieling

In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie op het Nachtegaalplein een 26-jarige Nijmegenaar en een 34-jarige Arnhemmer aan. De politie kreeg de melding dat het tweetal een auto vernielde door tegen de auto te schoppen en te bekrassen. Ter plaats trof de politie het tweetal aan. De mannen zijn overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hen is opgemaakt. Een 26-jarige Nijmeegse deed aangifte van vernieling.
Een 49-jarige inwoner van Nijmegen werd aangehouden nadat hij verf over twee geparkeerde auto's had gegooid die geparkeerd stonden aan de Brederostraat. Omstanders belden hiervoor de politie die de man aanhield. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. Een 40-jarige Nijmeegse deed aangifte. Waarom de man de verf over de auto's gooide is niet bekend.


Fietsendief aangehouden

Op zaterdagavond hield de politie ter hoogte van het Keizer Karelplein een 18-jarige inwoner van Nijmegen aan. Hij zou even daarvoor vanaf de Bijleveldsingel een fiets hebben gestolen. De politie kreeg de melding van de diefstal met het signalement van de mogelijke verdachte. Agenten zagen de man, die aan het signalement voldeed, over het Keizer Karelplein fietsen en hielden hem aan. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. De 13-jarige eigenaar van de fiets deed aangifte.


DISTRICT TWEESTROMENLAND



Beneden-Leeuwen- man aangehouden na vechtpartij

In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Waterstraat een 26-jarige inwoner van Beneden-Leeuwen aangehouden. De politie kreeg een melding van een vechtpartij aan de Waalbandijk. De politie ging ter plaatse en sprak met een aantal jongeren. De jongeren verklaarden dat de 26-jarige zou hebben geslagen. Ook zou hij een fiets vernield hebben. Op basis van het signalement dat werd gegeven, kon de 26-jarige even later worden aangehouden. Hierbij beledigde hij ook een van de agenten. De 26-jarige is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.


Wijchen- brand in trein

Op zaterdagavond is rond 19.40 uur even voorbij station Wijchen brand ontstaan in een trein, rijrichting Nijmegen - Den Bosch. Ter hoogte van de Randweg Noord werd de brand ontdekt. Vermoedelijk heeft de accubak door oververhitting vlam gevat. De machinist zette de trein stil. Door de hitte is een bovenleiding gesmolten en op de trein terechtgekomen. Hierdoor mochten de passagiers die op dat moment in de trein waren, ongeveer 15, de trein niet verlaten. Nadat de stroom van de bovenleiding af was, heeft de brandweer de brand geblust en mochten de reizigers de trein verlaten. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De betrokken reizigers zijn met bussen verder vervoerd. Het treinverkeer heeft een deel van de avond stilgelegen.



DISTRICT DE WAARDEN



PERSBERICHT RESULTATEN VEILIGHEIDSCONTROLE ALLEEN VOOR TEAM BUREN


Op zaterdag 27 september is een persbericht verzonden over de resultaten van de veiligheidscontrole in Buren en Culemborg. Nu blijkt dat de resultaten die genoemd zijn, alleen voor team Buren gelden. De resultaten van team Culemborg zijn nog niet bekend.



Zaltbommel- bedrijfsinbraak

In een bedrijf aan de Nieuwstraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Door een ruit in te slaan zijn de dieven het pand binnengekomen. Uit het pand is een kluis gestolen. Aangifte volgt nog.


Gameren- ongeval met letsel

Op de Van Heemstraweg vond zaterdagmiddag een aanrijding plaats tussen een 39-jarige automobilist uit Nieuwendijk (NB) en een 36-jarige automobilist uit Dordrecht. De automobilist uit Dordrecht kwam uit de richting van Brakel moest plotseling remmen. De automobilist uit Nieuwendijk, die achter hem reed, kon zijn auto niet op tijd tot stilstand brengen waardoor een aanrijding ontstond. In de auto van de Dordrechtenaar zaten drie passagiers. Zij zijn met licht letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Den Bosch. Ook de automobilist uit Nieuwendijk is overgebracht naar het ziekenhuis in Den Bosch.


Geldermalsen- bedrijfsinbraak

In een bedrijf aan de Rijnstraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Via een deur zijn de dieven het pand binnengekomen. Uit het pand is geld gestolen. Aangifte volgt nog.


Opheusden- ongeval met letsel

Op zaterdagavond is op de Hamsestraat een aanrijding ontstaan tussen een 12-jarige fietser uit Opheusden en een 41-jarige automobilist uit Opheusden. De fietser reed vanuit de Smachtkamp de Hamsestraat op. Vermoedelijk hebben beide bestuurders elkaar niet gezien waardoor de aanrijding ontstond. Hierdoor kwam de fietser ten val en liep een hersenschudding op. Hij is voor behandeling overgebracht naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen.


Tiel- man aangehouden voor mishandeling

In de nacht van zaterdag op zondag is in een horecagelegenheid aan het Korenbeursplein een 28-jarige inwoner van Tiel aangehouden. De man zou een 30-jarige medewerkers van de horecagelegenheid in het gezicht hebben geslagen. Medewerkers van de horecagelegenheid hielden de man vast en waarschuwden de politie. De politie bracht de man over naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. De 30-jarige deed aangifte.


Tiel- inbreker aangehouden

In een bedrijf aan de Konijnenwal is in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. De politie ging ter plaatse en trof in de buurt van het pand een 30-jarige inwoner van Utrecht aan. Twee agenten hielden de man staande. Een derde agent liet zijn diensthond de geur van de verdachte nemen waarna de diensthond het geurspoor volgde van de verdachte naar de plaats van de inbraak. Hierop is de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. Aangifte deed de 38-jarige bedrijfseigenaar.


Hedel- ongeval met letsel

Op zaterdagmiddag vond op de kruising Drielseweg/ Steenovensestraat een aanrijding plaats tussen een 19-jarige automobilist uit Hedel en een 52-jarige automobilist uit Heerewaarden. Vermoedelijk verleende de 19-jarige de 52-jarige geen voorrang. De 19-jarige is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.



Brenda van der Pal; GSM 06- 53 22 01 57/ afdeling Communicatie
Politie Gelderland-Zuid, Mr. Van Coothlaan 45, Postbus 11, 6600 AA Wijchen Telefoonnummer (024) 648 77 42 Faxnummer (024) 648 77 89 ---- --