Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (27-28/09)

Tilburg, zondag 28 september 2003

Aanhouding na wegnemen autosleutels
TILBURG: De politie hield vrijdag 26 september om 20.35 uur in de Rossinistraat een 49-jarige man uit Tilburg aan. De man pakte kort daarvoor de autosleutels van een 53-jarige man uit Tilburg uit diens auto en bedreigde hem. De aanleiding zou een conflict in de privé-sfeer zijn. De verdachte is in verzekering gesteld en zondagmiddag na verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Vier aanhoudingen na inbraak
UDENHOUT: In de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 september hield de politie omstreeks 01.30 uur in Udenhout vier personen aan. Het viertal, een vrouw van 18 jaar en drie mannen van respectievelijk 19, 26 en 28 jaar, had omstreeks 01.00 uur ingebroken bij een bedrijf aan de Hendrik Zwaardecroonstraat in Tilburg. Daarbij werd 1 flatscreen en
1 computerkast weggenomen. Getuigen zagen de auto wegrijden en gaven het signalement door aan de politie, die de verdachten korte tijd later in Udenhout aanhield.

Doorrijden na aanrijding
TILBURG: Een 30-jarige man uit Tilburg is op zaterdag omstreeks 04.00 uur aangehouden door de politie in zijn woning. De man veroorzaakte rond 03.00 uur die nacht een aanrijding op de Besterdring in Tilburg waarna hij doorreed zonder zijn identiteit kenbaar te maken. Via zijn kenteken kon de politie de identiteit van de bestuurder alsnog achterhalen.

Rijden onder invloed
TILBURG: Op zondag om 00.39 uur hield de politie bij zijn woning in de Corellistraat in Tilburg een 49-jarige man aan voor het rijden onder invloed. De politie kreeg een melding dat op de N65 een auto reed waarbij de bestuurder mogelijk onder invloed verkeerde. Volgens getuigen veroorzaakte de bestuurder bijna vier aanrijdingen met tegenliggers en reed hij over een middengeleider en een aantal stoepranden, waarbij een band van de auto stuk ging. De getuigen zijn de bestuurder gevolgd en zodoende kon deze man door de politie worden aangehouden. De man bleek te veel gedronken te hebben en kreeg een rijverbod van 11 uur. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

Twee aanhouding na diefstal fiets
TILBURG: Zondagochtend 28 september omstreeks 05.30 uur hield de politie twee Tilburgse mannen aan op verdenking van diefstal van een fiets omstreeks 05.00 uur op de Tilburgseweg te Goirle. Een 18-jarige man werd aangehouden op de Stappegoorweg. De andere verdachte, een 20-jarige, kon hierbij wegkomen en werd vervolgens met hulp van een politiehond aangehouden in de achtertuin van een woning aan de Oeralweg te Tilburg. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld. De diefstal vond plaats toen drie inwoners van Goirle (17-19 jaar) vanuit Tilburg richting Goirle fietsten. Zij werden ingehaald door de twee verdachten en werden, vermoedelijk met pepperspray, gedwongen tot afgifte van een fiets.

Bron: Connie Polak