Politie Gelderland-Midden

Arnhem - aanhouding na vechtpartij
Publicatiedatum: 28-09-2003

Na een vechtpartij in een horecagelegenheid in de Arnhemse binnenstad heeft de politie zondagochtend een 27-jarige Arnhemmer als verdachte aangehouden. De vechtpartij zou rond kwart over vier in de vroege ochtend zijn uitgebroken in een horecagelegenheid. Een 26-jarige Arnhemmer, werkzaam in de zaak, zou daarbij zijn mishandeld door een drietal anderen, waaronder de later aangehouden verdachte. Het slachtoffer greep in bij een conflict tussen een man een het verdachte drietal. Daarbij moest hij enkele klappen incasseren en raakte hij korte tijd buiten bewustzijn. Op aanwijzen van enkele getuigen kon een verdachte worden aangehouden, twee anderen zijn nog voortvluchtig. De aangehouden verdachte is in verzekering gesteld. De gewonde Arnhemmer hoefde niet naar het ziekenhuis en heeft aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - getuige pakt vandaal in de kraag
Publicatiedatum: 28-09-2003

Een getuige heeft zaterdagavond omstreeks elf uur op de Zierikzeestraat een verdachte van vandalisme in de kraag weten te vatten en aan de politie overgedragen. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Arnhem. De getuige zag kort te voren dat een groepje jongeren enkele vernielingen aanrichtten op ondermeer de Willem Roodbeenhof. Daar sneuvelde als gevolg van de vernielingen een buitenspiegel van een geparkeerde auto, maar ook een abri moest het ontgelden. De getuige zette samen met een buurman de achtervolging in en wist de 16-jarige te onderscheppen. Nadat hij aan de politie was overgedragen is hij voor verder onderzoek ingesloten. Zeker een gedupeerde heeft al aangifte gedaan van vernieling van zijn auto. De politie stelt een onderzoek in.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmers beroofd
Publicatiedatum: 28-09-2003

Een 18-jarige Arnhemmer is zaterdagavond op de Huissensedijk in zijn woonplaats beroofd van ondermeer zijn telefoon, fiets en geld. Het slachtoffer werd rond negen uur 's avonds rijdend op zijn fiets tot stoppen gedwongen door twee jongens. Onder dreiging van het slaan met een kettingslot moest het slachtoffer enkele goederen afstaan, waarop de beide jongens er vandoor gingen. De politie heeft later nog vergeefs naar het tweetal gezocht. Het slachtoffer was verder ongedeerd gebleven en deed later aangifte. Volgens de Arnhemmer zou het gaan om twee jongens met een Turks of Marokkaans uiterlijk. De een zou ongeveer tussen de 16 en 18 jaar oud zijn en had kort zwart haar, een tenger postuur en donkere kleding. Ook zou hij op een snorfiets rijden. Van de ander is bekend dat hij ongeveer 1.75 m lang was, eveneens kort zwart haar en hij zou een bruine leren jas dragen. Op de Rijksweg-West, ter hoogte van het Eldens viaduct, vond later in de nacht omstreeks een uur ook een beroving plaats van een 52-jarige Arnhemmer. Het slachtoffer werd eveneens door twee jongens op een bromfiets gedwongen om te stoppen. Vervolgens werd hem onder bedreiging met geweld zijn mobiele telefoon afgenomen. Ook hier bleek sprake van een overeenkomstig signalement als in de vorige beroving. Vorige week donderdagavond werden op de Rijksweg Oost ook twee soortgelijke berovingen gepleegd. De politie roept eventuele getuigen op te reageren via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---