1e persbericht van zondag 28 september 2003

Eindhoven 28-09-2003 - Berichten uit de regio

Deurne: Verdachten van mishandeling aangehouden

Zaterdagmorgen zijn op de Leigraaf en op de Roorhaertstraat twee Deurnese jongens van 15 en 16 jaar aangehouden. Zij worden ervan verdacht op zaterdagavond 20 september op de Dr H van Doorneweg een eveneens 16-jarige Deurnese jongen zonder enige reden te hebben mishandeld. Het slachtoffer liep tengevolge van de mishandeling een blauw oog en diverse kneuzingen op. De twee verdachten zijn voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld. De ouders zijn in kennis gesteld.

Gemert: Autogordelcontrole

Bij een autogordelcontrole op de Willem de Haasstraat zijn zaterdagmiddag tussen 14.45 uur en 16.15 uur 26 bestuurders geverbaliseerd.

Deurne: Snelheidscontrole

Op de Europalaan is zaterdagmiddag tussen 14.15 uur en 16.15 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 1094 gecontroleerde voertuigen reden er 118 harder dan de toegestane snelheid van 50 k/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km/u

Bladel: Verdachten met drugs aangehouden

Op de Bredasebaan zijn zondagmorgen om 02.45 uur drie mannen van 19,19 en 24 jaar oud, respectievelijk afkomstig uit Bladel, Diessen en Esbeek, aangehouden. Bij een controle bleek dat de mannen in het bezit waren van diverse soft- en harddrugs waaronder speed, weed en XTC pillen. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten. De drugs zijn inbeslaggenomen.

Deurne: Aanhouding na venten zonder vergunning

Een 44-jarige man uit Zhejiang is zaterdagmiddag om 16.22 uur op het station Deurne aangehouden. De man was aan het venten zonder vergunning en kon geen geldig identiteitsbewijs tonen. De man is ter vaststelling van zijn identiteit ingesloten.

Eindhoven: GSM dief aangehouden

Op de Begijnenhof is zondagmorgen om 02.30 uur een 31-jarige inwoner van Heeze aangehouden. De man had kort ervoor een GSM van een terrastafeltje weggenomen. Bij zijn fouillering werd dit toestel aangetroffen. De man is overgebracht naar het bureau en ingesloten. Het toestel kon worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Helmond: Aanhouding op heterdaad van een fietsendief

Een 30-jarige automobilist uit Helmond en de 38-jarige vrouwelijk inzittende uit Gemert zijn zaterdagmiddag om 16.30 uur op de Ameidewal aangehouden. Verschillende getuigen zagen dat de man, op de Zuid Koninginnewal, een fiets pakte en deze achterin zijn auto stopte. Voordat hij er mee kon vertrekken kon de eigenaar van de fiets deze nog uit de auto halen. Toen deze aangaf dat het zijn fiets was riep de verdachte dat van zijn zoon ook de fiets was weggenomen. Hierop reed de verdachte weg maar kon kort hierna aangehouden worden. De 36-jarige verdachte is na verhoor heengezonden. De 30-jarige verdachte is voor onderzoek inverzekering gesteld.

Veldhoven: Aanhoudingen na vecht- en steekpartij

Zondagmorgen om 01.50 uur zijn op de Pica twee inwoners van Veldhoven, van 35 en 45 jaar oud, aangehouden. De 32-jarige vriendin van de 35-jarige verdachte was door hem mishandeld en zocht hulp bij de 45-jarige verdachte. Hierop ontstond een vechtpartij tussen beide mannen waarbij de 35-jarige verdachte met een mes werd gestoken. Hij is onder hevig verzet aangehouden en voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De 45-jarige man is overgebracht naar het bureau en ingesloten. Het mes is inbeslaggenomen.

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling

Een 20-jarige Eindhovense is zondagmorgen om 03.44 uur op de Dommelstraat aangehouden. Zij wordt ervan verdacht kort ervoor bij een onenigheid een 24-jarige Eindhovense te hebben mishandeld. Het slachtoffer liep daarbij een dik oog op. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten.