2e persbericht van zondag 28 september 2003

Eindhoven 28-09-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Fietsendief op heterdaad aangehouden

Zondagmorgen om 01.05 uur is er op de Oude Stadsgracht een 45-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man liep hard met een fiets waarvan hij het achterwiel optilde. Surveillerende agenten zagen de man en hielden hem aan. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld. De fiets is veilig gesteld.

Valkenswaard: Onder invloed

Op de Geenhovensedreef is zondagmorgen om 03.54 uur een 32-automobilist uit Valkenswaard aangehouden. De man bestuurde zijn auto onder invloed. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1,55 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Helmond: Aanhoudingen na vernieling bomen

Twee 22-jarige inwoners van Helmond en 23-jarige inwoner van Almere zijn zondagmorgen om 04.22 uur op de Wilhelminalaan aangehouden. De verdachten hadden op verboden terrein vier bomen vernield en getracht in brand te steken. Getuigen hadden de politie gebeld die de mannen kon inrekenen. Zij zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling

Een 43-jarige inwoner van Eindhoven is zondagmiddag om 12.45 uur op de Gen Anthinglaan aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor bij een ruzie zijn ex vrouw met de dood te hebben bedreigd en te hebben mishandeld. De verdachte is overgebracht naar het bureau en ingesloten.