Politie Zaanstreek-waterland



18:04 26-SEP-03
loc.: VOLENDAM, BLOEDKORAAL

Brand in berging

Bleek dat de wasdroger in brand stond. Bewoner had de deuren dicht gelaten en de brandweer gebeld. Brandweer heeft een ruit ingeslagen en daarna de brand kunnen blussen. De wasmachine en de droger zijn na de brand niet meer bruikbaar.Salvage is door de brandweer in kennis gesteld.

19:46 26-SEP-03
loc.: ZAANDAM, BEATRIXBRUG

Negeren inrijverbod

Tijdens een controle tussen 16:30 uur en 17:00 uur werden 9 bestuurders bekeurd die van de Westzijde, Peperstraat of Dam de brug opreden.

22:55 26-SEP-03
loc.: OOSTZAAN, REKREATIEGEBIED TWISKE

Gewond na val met bromfiets

Een ?-jarige man uit Amsterdam was door onbekende oorzaak met zijn bromfiets ten val gekomen. Vermoedelijk is hij tegen een bermpaaltje aangereden. Met beenletsel werd bij per ambulance overgebracht naar het Boven IJ ziekenhuis in Amsterdam.

00:36 27-SEP-03
loc.: PURMEREND, BOEIERSTRAAT

Aanhouding na openlijke geweldpleging

Naar aanleiding van een melding van een vechtpartij waarbij iemand een (vuur)wapen bij zich zou hebben werd met diverse eenheden een onderzoek ingesteld.
Rapp's werden aangesproken door een scannerluisteraar die twee personen aanwees. Toen rapp's de mannen aanspraken gooide een van hen iets weg. Verdachten vervolgens aangehouden en naast een geparkeerde auto een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen. Verdachten (twee Purmerenders van 25 en 34 jaar) overgebracht naar het bureau en ingesloten. Ter hoogte van het NS-station aan de Boeierstraat werden twee andere verdachten aangehouden (twee 19-jarige mannen uit Zaandam). Ook zij werden ingesloten.
Er volgt een onderzoek naar de aanleiding van de vechtpartij. Alle verdachten werden in verzekering gesteld.

01:23 27-SEP-03
loc.: ZAANDAM, CONIFERENSTRAAT

Aanhouding autokrakers

Onderzoek ingesteld door rapp's nadat werd gemeld dat twee verdachte personen in een auto hadden gezeten. Op de Wibautstraat twee mannen aangetroffen die aan het signalement voldeden. Naast hen werden een schroevendraaier en een frontje van een autoradio aangetroffen. Beide mannen (35 en 26 jaar uit Zaandam) aangehouden, ingesloten en in verzekering gesteld.
De oudste van de twee bekende in diverse auto's te hebben ingebroken.

11:56 27-SEP-03
loc.: MONNICKENDAM, ZUIDEINDE

Vrouw gewond bij ongeval

Een 42-jarige vrouw uit Monnickendam werd met borst- en rugletsel overgebracht naar het Waterlandziekenhuis. Zij zat achterop een fiets en raakte met haar been een versmallingspaal waardoor zij ten val kwam.

11:58 27-SEP-03
loc.: VOLENDAM, BURGEMEESTER VAN BAARSTR

Man valt van ladder

Een 40-jarige man was van zijn ladder gevallen terwijl hij werkzaamheden verrichtte aan het dak van zijn woning. De ladder stond op een plavuizen terras en was onder hem vandaan gegleden.
De man liep arm- en heupletsel op en is, na behandeld te zijn door artsen van de traumaheli, per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Amsterdam.

14:13 27-SEP-03
loc.: PURMEREND, WESTERWEG / PURMERENDERWEG

Drie gewonden bij aanrijding

Een 42-jarige man uit Purmerend reed in zijn personenauto over de Westerweg en wilde linksaf de Purmerenderweg inrijden. Hij zag daarbij een hem tegemoetkomende motorfiets, bestuurd door een 49-jarige man uit Purmerend, over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De bestuurder van de motorfiets (nekletsel), zijn passagier (46-jarige vrouw uit Purmerend / nek-, rug- en beenletsel) en een inzittende van de personenauto (41-jarige vrouw uit Purmerend / nekletsel) werden overgebracht naar het Waterlandziekenhuis.

18:11 27-SEP-03
loc.: PURMEREND, SIGNAAL

Zwaar gewond na ongeval met crossmotor

Een 22-jarige man uit Purmerend reed op een (naar later na onderzoek bleek) een crossmotor en verloor door onbekende oorzaak de controle over het voertuig. Bij het remmen voor een bocht naar links kwam hij ten val en reed het water in. Bij komst rapp's was het slachtoffer al met een ambulance op weg naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam. Daar werd hij met diverse botbreuken en een ingeklapte long opgenomen.

18:53 27-SEP-03
loc.: KOOG AAN DE ZAAN, MOSAKKER

Jongens vinden gestolen fiets terug

Een 14-jarige jongen uit Wormerveer was bij een vriendje aan het Mosakker in Koog aan de Zaan. Zij hadden hun fiets op het erf neergezet en waren naar binnen gegaan. Toen zij na een half uurtje weer buiten kwamen zagen zij dat de fiets van het vriendje weg was. Een buurman vertelde dat hij had gezien dat een onbekend persoon een fiets over de schutting had getild en was weggefietst. De jongens zijn vervolgens op onderzoek uitgegaan. De Wormerveerder zag op station Koog-Bloemwijk een man met de fiets van zijn vriend de trein instappen. Hij sprak de conducteur aan en de man werd de trein uitgezet (geen plaatsbewijs) en de jongen kreeg de fiets terug. De conducteur zou de politie bellen en de jongen en de fietsendief wachtten op het perron. Toen de volgende trein arriveerde stapte de fietsendief de trein in en verdween. Nadat de fiets was teruggebracht bemerkten de jongens dat het slot weg was. Het slot werd aangetroffen in een prullenbak op het station. Bij het zoeken troffen de jongens in de bosjes drie tassen met inhoud aan (o.a. bankpasjes en geld etc.). Deze werden overgedragen aan de politie die een onderzoek zal instellen.
Vermoedelijk is de identiteit van de fietsendief bekend.

00:02 28-SEP-03
loc.: PURMEREND, FALCONSTRAAT

Buschauffeur moet geld afgeven

Melding dat een buschauffeur onder bedreiging van een mes zijn portemonnee had moeten afgeven.
De chauffeur ( een -jarige man uit ) stond zonder passagiers te wachten. Er kwam een negroïde man aan de deur en de chauffeur opende deze. De man liet een mes zien en de chauffeur moest zijn portemonnee afgeven. Dat heeft hij gedaan. De verdachte is daarna weggerend in de richting van het Yellowstone. Onderzoek in omgeving leverde niets op.



---- --