Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Bergen op Zoom, 28 september 2003

Grote alcoholcontrole

BREDA: Zaterdagavond en in de vroege nacht zijn in het kader van het wetenschappelijk onderzoek naar de rij en drinkgewoonten op een viertal plaatsen alcoholcontroles gehouden. Het gaat om de Ettensebaan, de Graaf Hendrik III laan, Lunetstraat en Allerheiligenweg. Bij deze controles zijn 381 bestuurders gecontroleerd. 17 hiervan zijn aangehouden wegens overschrijding van de wettelijke grens. Hiervan hadden twee het geluk dat zij bij de ademanalyse op het bureau juist beneden de limiet bleven. 15 personen kregen proces-verbaal wegens overtreding van de alcoholnorm. Twee bestuurders moesten direct hun rijbewijs inleveren. Alle bestuurders kregen een rijverbod variërend van twee tot zeven uur. Voor een paar verdachten was het hard om te moeten ervaren dat zij in het zicht van hun woning in de politie controle reden en moesten boeten voor het feit dat zij te veel hadden gedronken om te mogen rijden.

Vechtpartij voor politiebureau

BREDA: Zaterdagochtend vond om 7.45 uur een vechtpartij plaats voor het bureau centrum aan het Chasseveld. Ongeveer 12 personen waren een avondje/nacht gaan stappen in een discotheek in Antwerpen. Daar kreeg de groep ruzie met elkaar en kwam het al tot een handgemeen. Betrokkenen zijn allemaal vrienden en kennissen van elkaar. Betrokkenen waren met drie personen auto`s onderweg naar huis en men begon elkaar te pesten door bumper kleven en snijden. Ook ontstond in een van de rijdende auto`s weer een onenigheid. Een van bestuurders besloot naar genoemd wijkbureau te rijden en daar arriveerde op genoemde tijd alle partijen die wederom met elkaar op de vuist gingen. Het is de agenten gelukt de partijen uit elkaar te halen. Enkele personen moesten naar het ziekenhuis om zich te laten behandelen voor verwondingen die al opgelopen waren in Antwerpen. Gezien de emoties en het gebruik van alcohol heeft de politie nog geen duidelijk beeld wat er precies gebeurd is. Ook is nog niet bekend of de betrokken partijen aangifte wensen te doen.

Bedreiging

BREDA: In de nacht van zaterdag op zondag was er onenigheid op de Tuinzigtlaan. Een 29- jarige man met onbekende woon- of verblijfplaats had zijn ex-vriendin bedreigd. Zijn ex-vriendin heeft hem de deur gewezen. De agenten hebben bemiddeld tussen de twee. Er zijn afspraken gemaakt over het ophalen van spullen door de man.

Brand

BREDA: In de nacht van zaterdag op zondag was er een uitslaande brand op een zolder in een woning aan de Vlielandstraat. De brandweer had de brand snel onder controle. Vermoedelijk is de oorzaak kortsluiting geweest. Op zolder trof de politie een hennepkwekerij aan met ongeveer 150 planten, 12 assimilatielampen en twee (koolstof)filters. Essent heeft de stroom afgesloten omdat deze buiten de meter om werd afgetapt. De bewoner van de woning was niet aanwezig. De technische recherche gaat onderzoek doen om de oorzaak vast te stellen. De brand was alleen op zolder en de ondergelegen verdiepingen hebben rook- en waterschade opgelopen.

Controle coffeeshops

BREDA: Vrijdagmiddag is de gehele handelsvoorraad van een coffeeshop aan de Willemstraat in beslaggenomen. Tijdens een coffeeshopcontrole is geconstateerd dat er een persoon onder de 18 jaar aanwezig was in de shop. Het gaat om een 16-jarige inwoner uit Terheijden. Hierop vervallen de gedoogvoorwaarden. De handelsvoorraad is in beslaggenomen en er is proces verbaal opgemaakt.

Diefstal met geweld Stationsplein

BREDA: Op het Stationsplein is de mobiele telefoon van een 18-jarige man uit Breda met geweld gestolen. Het slachtoffer heeft hierbij verwondingen aan zijn gezicht opgelopen. De verdachte eiste geld van het slachtoffer. Aangezien het slachtoffer geen geld bij zich had kreeg hij een kopstoot en een paar klappen. Even later heeft de verdachte de mobiele telefoon van het slachtoffer afgepakt. De verdachte, een 19-jarige man uit Breda, is gehoord op het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.

Bron: Karen de Groot