Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 28 september 2003

Inbraak woning

STEENBERGEN: Vrijdagavond is aangifte gedaan van inbraak in een woning aan het Slagblok. De inbraak heeft overdag plaatsgevonden tussen 7.00 en 14.45 uur. De dader heeft aan de achterzijde een raam geforceerd. De gehele woning werd doorzocht. Er is onder andere een dvd-speler, kleding en mobiele telefoon gestolen.

Mishandeling

STEENBERGEN: Een 46-jarige man uit Steenbergen is vrijdagavond mishandeld Omstreeks 18.30 uur liep hij met zijn vrouw over het Solmsbolwerk toen hij door een jonge man, zonder enige reden, in elkaar werd geslagen. De politie heeft later op de avond de dader, een 25-jarige man uit Bergen op Zoom, aangehouden. Het slachtoffer heeft verwondigen aan zijn gezicht opgelopen. Ook zijn de jas en blouse van het slachtoffer beschadigd.

Kind licht gewond na aanrijding

STEENBERGEN: Zaterdagochtend is op de Seringenlaan een 6-jarig jongen uit Steenbergen aangereden door een auto. De jongen fietste plotseling vanaf het voetpad de rijbaan op en werd hierbij geraakt door de auto van een 59-jarige uit Nieuw-Vossermeer. Het kind kwam op de motorkap terecht en raakte licht gewond.

Aanrijding

STEENBERGEN: Zaterdagmiddag tegen 16.00 uur vond er op de kruising David van Orlienstraat een aanrijding plaats tussen twee personenautos. Een 25 jarige man uit de Heen reed met zijn auto op de Binnenvest. Hij sloeg rechtsaf de David van Orlienstraat in en nam de bocht te ruim. Hij raakte hierbij de auto van een 33-jarige vrouw uit Steenbergen. Beide autos raakten flink beschadigd.

Dader winkeldiefstallen aangehouden

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagmiddag is een 33-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden voor winkeldiefstallen. Hij had die gepleegd bij een winkel in de Sint-Josephstraat en Wouwse straat. In de Wouwse straat liet hij de bromfiets achter. Dit werd telefonisch aan de politie doorgegeven. Even later kwam de winkeldief naar het politiebureau om melding te maken van vermissing van zijn bromfiets. Daarop is hij aangehouden.

Bijtende hond

BERGEN OP ZOOM: Zaterdag heeft een 13 jarige jongen uit Bergen op Zoom aangifte gedaan van mishandeling. Donderdagmiddag is hij aan het Ravelijn gebeten door een hond. De eigenaar van de hond had de hond op de jongen afgestuurd omdat de jongens volgens haar de eenden aan het bekogelen waren met eikels. De jongen die gebeten werd had tandafdrukken op zijn buik staan maar behoefde verder niet medisch behandeld te worden. Hij deed aangifte van mishandeling.

Inbraak

BERGEN OP ZOOM: Op zaterdagmiddag is ingebroken in een horecagelegenheid aan de Lievevrouwestraat te Bergen op Zoom. Daders kwamen binnen door een beveiligingsstrip los te trekken. In het café werden twee gokkasten opengebroken en de kassa werd geleegd. Een aanzienlijk geldbedrag is gestolen.

Poging inbraak

BERGEN OP ZOOM: Bij een andere horecagelegenheid aan de Lievevrouwestraat heeft iemand zaterdag geprobeerd in te breken. Door degelijk hang en sluitwerk is het de daders niet gelukt binnen te komen. Wel is er nog een ruit vernield.

Diefstal scooter

BERGEN OP ZOOM: Bij Sporthal Gageldonk te Bergen op Zoom is op zaterdagavond een scooter gestolen. De scooter werd even later teruggevonden op de Gagelboslaan te Bergen op Zoom.De scooter is echter flink beschadigd aan de voorzijde.

Inbraak woning

BERGEN OP ZOOM: Op zaterdagmiddag is er ingebroken in een woning aan de Kaatsbaan te Bergen op Zoom. Daders kwamen de woning binnen door een ruit van de voordeur in te slaan. Flesjes bier zijn meegenomen en de daders hebben vernielingen aangericht in de woning.

Belediging

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagnacht is een 30-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden voor belediging van een politieagent. Bij zijn aanhouding verzette hij zich. Hierop is hij ingesloten en meegenomen naar het politiebureau.

Vernieling

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagnacht is er bij een winkel aan de Vlaszak een ruit van een deur vernield met een baksteen. Doordat het een gelaagde ruit betrof is er maar een klein gat ontstaan en is men niet binnen kunnen komen. Schadebedrag is onbekend.

Mishandeling

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van zaterdag op zondag is omstreeks 03:00 uur in de Steenbergsestraat te Bergen op Zoom een 17-jarige man uit Halsteren mishandeld. Het slachtoffer wilde zijn fiets pakken en hierbij vielen enkele andere fietsen. Hier is ruzie door ontstaan waarbij het slachtoffer enige klappen en trappen tegen zijn lichaam en hoofd kreeg. Hierna is hij weg gegaan en even verderop kwam hij een vriend tegen van de dader. Hier kreeg hij weer ruzie mee en deze sloeg hem eveneens in het gezicht. De inmiddels gewaarschuwde politie kwam ter plaatse en kon de verdachte aanhouden. Het betrof een 20-jarige man uit Bergen op Zoom. Deze is in de loop van zondagochtend met een dagvaardig in vrijheid gesteld. Het slachtoffer is behandeld door een dokter.

Controle openbare orde

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van zaterdagnacht op zondag is door de politie in binnenstad van Bergen op Zoom gesurveilleerd op openbare orde. Tien bekeuringen voor fout parkeren zijn uitgedeeld. Ook een bekeuring voor het rijden door rood licht en een voor wildplassen.

Grote alcoholcontrole

WOENSDRECHT: Zaterdagnacht is op de Antwerpsestraat te Putte en de Rijksweg A-4 ter hoogte van de grensovergang een alcoholcontrole gehouden. Bij deze controle zijn 450 bestuurders gecontroleerd. 22 hiervan zijn aangehouden wegens overschrijding van de wettelijke grens. Hiervan hadden 6 het geluk dat zij bij de ademanalyse op het bureau juist beneden de limiet bleven. 16 personen kregen proces-verbaal of een transactie variërend van 190 tot 310 wegens overtreding van de alcoholnorm. Alle bestuurders kregen een rijverbod variërend van een tot zeven uur. Bij een 53-jarige man uit Oudenbosch bleek dat zijn rijbewijs al was ingevorderd in verband met rijden onder invloed. Ook hiervoor kreeg hij een procesverbaal.

Verkeersongeval

SCHIJF: Op vrijdagavond omstreeks 22.30 uur raakte de bestuurder van een personenauto van de weg op de Hoeksestraat en sloeg daarbij met de auto over de kop. Een lichtmast werd geramd en de personenauto kwam in een weiland op de zijkant terecht. De bestuurder, een 40-jarige man afkomstig uit België is zelfstandig uit de auto gekropen en heeft zijn echtgenote gebeld. Zij heeft de man op de plaats van de aanrijding opgehaald. De Belgische politie heeft een onderzoek ingesteld of de man onder invloed van alcohol was ten tijde van de aanrijding. Hiervan is niets gebleken. De man krijgt een proces-verbaal voor het verlaten van de plaats van het ongeval.

Inbraak auto

ROOSENDAAL: Vrijdagavond is aangifte gedaan van inbraak in een auto die geparkeerd stond aan de Dunantstraat. Uit de auto verschillende goederen waaronder een tas en jas uit de auto ontvreemd.

Bedreiging

ROOSENDAAL: Op vrijdagavond werd de huismeester van een flat aan het Mill Hillplein te Roosendaal met een vuurwapen bedreigd. De politie stelde een onderzoek in een flatje aan genoemd plein al daar en nam een gasdrukpistool in beslag. Dit gasdrukpistool was eigendom van de bewoner van die flat.

Poging inbraak woning

NISPEN: Vrijdag heeft iemand geprobeerd in te breken in een woning aan de Prins Bernhardstraat. De achterdeur bleek beschadigd te zijn.

Diefstal auto

ROOSENDAAL: Vrijdagavond is aangifte gedaan van diefstal van een Deux-chevaux die voor reparatie geparkeerd stond bij een garage aan de Vijfhuizenberg. Het betreft een rode Citroen met kenteken YT-90-DZ.

Gevaarlijk rijden

ROOSENDAAL: Zaterdagmorgen is een 32-jarige Roosendaler bekeurd omdat hij met hoge snelheid over de Dijkrand reed, de doorgetrokken streep overschreed en vervolgens twee autos die voor het rode verkeerslicht stonden te wachten inhaalde. Tot slot negeerde hij ook nog het rode verkeerslicht. De Roosendaler verklaarde de overtredingen gepleegd te hebben omdat hij zijn vrouw naar het werk moest brengen. Er is een proces verbaal opgemaakt.

Meisje ernstig gewond na aanrijding scooter

ROOSENDAAL: Zaterdagavond is rond 17:30 uur een 9-jarig meisje uit Ossendrecht ernstig gewond geraakt na een aanrijding met een scooter op de Langdonk. Het meisje was samen met twee andere meisjes aan het skeeleren op een fietspad dat langs het winkelcentrum Lindenburg loopt. Een 17-jarige scooterbestuurder uit Roosendaal reed haar aan. De technische recherche is bezig met onderzoek naar de toedracht. Het meisje is met een traumahelikopter overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam. Haar toestand is zorgwekkend.

Negen aanhouding na actie project Courage

ROOSENDAAL: In het kader van project Courage is er vrijdag een actie geweest in de Molenstraat en omgeving. Hier werd geklaagd over de toeloop en het gedrag van drugsrunners. Op meerdere plaatsen is opvallend gesurveilleerd. Een 44-jarige man uit Roosendaal werd aangehouden met 5,5 gram harddrugs. Hij is verhoord en heeft een AU-dagvaarding gekregen. Ook diverse theehuizen, belhuizen, bazaars en smartshops kregen een bezoekje van de politie. Een gelegenheid werd gewaarschuwd vanwege het verkopen van hennepthee en bij twee gelegenheden waren de beheerders afwezig. Verder zijn er geen overtredingen geconstateerd. Ook is er een aantal bekeuringen in verband met verkeersovertredingen uitgeschreven.
In de avonduren zijn 8 aanhoudingen verricht. Een 25-jarige man en een 27-jarige man, beide afkomstig uit Roosendaal, waren in het bezit van totaal 2 gram harddrugs. Na verhoor zijn ook zij met een AU-dagvaarding heengezonden. Een 22- jarige inwoner uit Roosendaal en een 20-jarige man uit Roosendaal zijn aangehouden omdat zij XTC en speed bij zich hadden. Zij zijn op het politiebureau verhoord en hebben een AU-dagvaarding ontvangen. Verder zijn twee Belgen aangehouden. Zij waren in het bezit van 260 gram hennep. Ook zij zijn verhoord en kregen een AU-dagvaarding mee naar huis. Twee inwoners van 21 en 22 jaar uit `s Gravenpolder zijn met 1 gram harddrugs aangehouden. Zij zijn na verhoor heengezonden.

Bron: Karen de Groot