Ingezonden persbericht

Grandi-Joost vindt leven wel waardevol genoeg

UTRECHT, 20030928 -- In de discussie rond het vrijwillig overlijden van de 22-jarige zwaar gehandicapte Fransman Vincent Humbert mengt zich nu ook Joost Nauta, aka Grandi-Joost. Nauta, zelf zwaar lichamelijk beperkt door een aangeboren spierziekte, ergert zich aan het gebrek aan nuance waar het publieke debat onder lijdt. Al te makkelijk worden uitspraken gedaan over de kwaliteit van leven of het gebrek daarna die de beslissing tot euthanasie zouden rechtvaardigen.



Joost Nauta is met nadruk geen geloofsfanaat of principiële tegenstander van euthanasie en respecteert de beslissing die Vincent Humbert voor zichzelf heeft genomen. Joost stelt echter dat de kwaliteit van leven niet per definitie afhankelijk is van de lichamelijke conditie.



Joost Nauta, die slechts twee duimen kan bewegen, beschouwt zijn eigen leven als ideaal voorbeeld van deze stelling. Hij heeft Grandi-Joost.com in het leven geroepen om de wereld deelgenoot te maken van zijn boeiende en kwalitatief meer dan acceptabele levensstandaard. Op deze internetsite is het veelzijdige leven van Joost Nauta in al zijn facetten te volgen middels foto's, artikelen en sinds kort ook via een zogenaamd weblog.


Joost Nauta is niet voor commentaar bereikbaar tussen 5 oktober en 23 oktober 2003. In deze periode bevindt hij zich op het eiland Curacao waar Bordercross een mentale training voor chronisch zieke tieners verzorgt. Onderdeel van dit trainingsprogramma is behalen van een duikbrevet. Dit alles is te volgen via het weblog van Grandi-Joost.com.



www.grandi-joost.com
www.grandi-joost.com/blog





Ingezonden persbericht