Politie Noord- en Oost Gelderland


Apeldoorn

Diefstal crossmotor
Apeldoorn, Groeneweg, 26-09-2003, 20.45 uur
De eigenaar van de crossmotor kwam aan het bureau om aangifte te doen van diefstal van het voertuig. Hij nam hierbij meteen de verdachte mee. Nadat de eigenaar de diefstal had bemerkt had hij een vermoeden wie het voertuig weggenomen zou kunnen hebben en tijdens een door hem zelf ingesteld onderzoek bleek zijn vermoeden juist. De crossmotor was gedeeltelijk gedemonteerd. Een aantal onderdelen wordt nog vermist. De verdachte is aangehouden en na verhoor weer in vrijheid gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Vechtpartij
Apeldoorn, Pachtersveld, 26-09-2003, 23.54 uur.
Een politieman, liep met zijn hond te wandelen toen hij zag dat zich voor hem en vechtpartij afspeelde. Bij nadere beschouwing bleek een buurtbewoner van de politieman te worden belaagd door 3 onbekende jongeren uit een groep van 10 tot 15. Een van de jongeren hield hierbij neen kapot geslagen bierfles in de richting van de buurtbewoner. De politieman maakt zich bekend als politieman waarna de agressie van de drie jongeren zich tegen hem keerde. Hij werd met de bierfles geslagen en door alledrie jongeren diverse malen geschopt. Op het moment dat de gealarmeerde politie kwam maakten de drie jongeren zich uit de voeten. Een zoekactie in de omgeving leverde geen resultaat op. Ten gevolge van de vechtpartij heeft de politieman een gekneusde rib en pijn over het hele lichaam opgelopen, terwijl de buurtbewoner een hoofdwond heeft meegekregen.

Inbraak winkelcentrum "De Mheen"
Apeldoorn, Korianderplein, 27-09-2003, 03.45 uur
Een buurtbewoner zag hoe er werd ingebroken in het centrum. Hij belde direct de politie die met meerdere auto het volledige Mheenpark afsloten, aangezien de verdachte daarnaar gevlucht zou zijn. Een van de agenten zag de verdachte en wilde hem aanhouden. Hierbij ontstond een worsteling waarbij de verdachte kans zag de staaflantaarn van de agent in bezit te krijgen. De agent werd een paar keer met deze lamp op het hoofd geslagen. Desondanks wist deze de verdachte vast te houden. Met assistentie werd de verdachte uiteindelijk aangehouden. De politieman is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht alwaar de wonden werden dichtgemaakt. Tevens is dienstkleding en horloge vernield. De politie is een onderzoek gestart.

Verkeersongeval met letsel

Bij een verkeersongeval op de kruising Gazellestraat-Everlaan in Apeldoorn is een 53 jarige fietser uit Apeldoorn gewond geraakt. Het ongeval vond op 27 september 2003, om 12.38 plaats. Het slachtoffer reed over het fietspadgedeelte van de Gazellestraat, komende uit de richting van de Zwolseweg. Bij de kruiusing met de Everlaan verleende hij geen voorrang aan de van rechts komende personenauto, bestuurd door een 33 jarige inwoner van Apeldoorn. De 53 jarige fietser is met hoofdletsel overgebracht naar het Lukasziekenhuis.

Rijden onder invloed

Een 57 jarige bestuurder van een personenauto uit Arnhem is aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man reed op 28 september 2003, om 00.15 uur slingerend over de A50. Na controle bleek de ademanalyse 490 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur.

Zakkenrollen
Zaterdag 27 september zijn weer verschillende mensen het slachtoffer geworden van zakkenrollers. Een 35 jarige inwoonster van Apeldoorn deed aangifte van de diefstal van haar portemonnee met een inhoud van ca. E 125,=. Naar alle waarschijnlijkheid is zij op de Marktstraat beroofd door 2 dames. Eén van hen leidde de vrouw af, terwijl de tweede vermoedelijk de portemonnee uit de tas heeft weggenomen. Vermoedelijk hebben dezelfde twee vrouwen ook de portemonnee gerold op de Marktstraat van een 76 jarige vrouw uit Zevenaar. Hierbij werd een portemonnee met een inhoud van ca. E 130,= weggenomen.

Autobrand

Op de Klokstraat in Apeldoorn brandde op 28 september 2003, om 04.28 uur een geparkeerde uit. De eigenaresse, een 30 jarige inwoonster van Apeldoorn, werd wakker door het geleid van een vrachtauto. Toen zij polshoogte ging nemen bleek dat zij gewekt was door het lawaai van een brandweer auto die haar auto stond te blussen.

Ongeval

Een 16 jarige jongen uit Apeldoorn heeft bij een val van 5 meter zijn been gebroken. De jongen was op een dak van een schuur aan Kanaal Zuid geklommen om een bal te pakken. Hij verloor zijn evenwicht en viel vijf meter naar beneden. Een gebroken been en een fikse bult op zijn hoofd waren zijn deel.


---- --