Politie Noord- en Oost Gelderland


Persberichten

Datum : weekend 27 en 28 september 2003

District NW-Veluwe

Winkeldiefstal
Harderwijk, Donkerstraat, 26-09-2003, 17.40 uur
Twee meisjes uit Harderwijk werden aangehouden omdat zij winkeldiefstal hadden gepleegd. Tijdens het verhoor bekenden zij, dat ze in twee andere winkels ook diefstal hadden gepleegd. De meisjes worden voorgedragen voor een HALT-procedure. Alle weggenomen goederen zijn retour winkels gegaan dan wel worden vergoed door de meisjes.

Rijden onder invloed
Elburg, Zwolscheweg / Omloop, 26092003, 19.10 uur
De bestuurder van een personenauto uit Elburg moest de ademanalyse ondergaan. Hij blies 440 Ug/l. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vernieling ruit
Harderwijk, Kerkplein, 26-09-2003, 22.45 uur
Bij een horecagelegenheid werd een ruit ingegooid. De eigenaar van het pand wist de verdachte vast te grijpen en leverde deze bij de politie af. Bij controle bleek, dat tegen verdachte nog twee oude zaken open stonden, zaken waarvoor hij enige tijd nog vast moet zitten. Hij is overgebracht naar Apeldoorn om daar ingesloten te worden. Tijdens dit transport was de verdachte zeer agressief en beledigend richting de politiemensen. Tegen hem wordt hiervoor ook proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak sportkantine
Wezep, Heikamp, 27-09-2003, 07.50 uur.
Bij een inbraak in een sportkantine werden de t.v. en de radio weggenomen. De daders verschaften zich de toegang tot de kantine door de buitendeur te vernielen. Het schadebedrag is nog niet vastgesteld.

Aanrijding met gewonden
Epe, Werlerweg/Zuukerend/Bekenwalweg, 27-09-2003, 08.25 uur. De 43 jarige bestuurder van een personenauto uit Epe werd tijdens het rijden gehinderd door de laagstaande zon. Deze hinder was zodanig dat hij een voor hem rijdende 21 jarige fietser uit Emst over het hoofd zag en aanreed. De fietser raakte hierbij gewond aan zijn oor en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Verkeersongeval met gewonde

Bij een ongeval tussen een personenauto en een fiets is een vrouw uit Nunspeet gewond geraakt (leeftijd niet bekend). Het ongeval vond plaats op 27 september om 15.06 uur op de FA Molijnlaan in Nunspeet. Een 46 jarige bestuurder van een bestelwagen uit Amstelveen parkeerde zijn auto deels op het voetpad, deels op de fietsstrook langs de FA Molijnlaan. Hij wachtte totdat een groep fietsers zij auto was gepasseerd en opende toen zijn linker portier. Juist op dat moment kwam het slachtoffer aanfietsen. Zij kon het opengaande portier niet meer ontwijken en kwam ten val. Zij is met verwondingen aan het hoofd overgebracht naar het St. Jansdal in Harderwijk.

Rijden onder invloed

Een 22 jarige bestuurder van een personenauto uit Harderwijk is op de Smeepoortstraat in Harderwijk betrapt op het rijden onder invloed. Bij een blaasproef blies hij 385 ug/l. Hij kreeg hiervoor een proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur.

Rijden onder invloed

Een 19 jarige bromfiets uit Putten kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder vinvloed. Op de Dorpsstraat in Putten werd hij gecontroleerd en een ademanalyse wees 415 ug/l uit. Hij kreeg een boete van E 75,= en een rijverbod van 3 uur.

Dader vernieling aangehouden

De politie in Putten heeft een 16 jarige inwoner uit Putten aangehouden voor de vernieling van een fiets. De man werd betrapt door een onopvallende patrouille van de politie toen hij, komend uit een café, een fiets omver schopte, er bovenop ging staan en er vervolgens drie trappen tegenaan gaf. De fiets werd hierdoor deels vernield. De 24 jarige eigenaar van de fiets eveneens uit Putten, heeft aangifte van vernieling gedaan.


---- --