Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 28-09-2003
Berichten zondag
Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Doorrijden na aanrijding
WESTDORP - De politie maakt proces-verbaal op voor het doorrijden na een aanrijding tegen een 20 jr. inwoner van Borger. De man reed in de nacht van vrijdag op zaterdag met zijn auto door de tuin van een woning aan de Borgerderstraat in Westdorp. Zonder zijn gegevens achter te laten reed hij door. Enkele onderdelen van de auto bleven achter. Zaterdagmiddag trof de politie na een tip de auto aan voor de woning van de verdachte.

HOOGEVEEN - De politie in Hoogeveen hield in de nacht van zaterdag op zondag een 20 jr. jongeman uit die plaats aan. Hij wordt verdacht van het rijden onder invloed en het doorrijden na een aanrijding met een lantaarnpaal. De politie trof de omvergereden lantaarnpaal aan in de Melkweg in Hoogeveen. Een spoor van koelvloeistof leidde naar de woning van de verdachte waar de beschadigde auto voor de deur stond. De jongeman werd aangehouden. Hij had gedronken. Uit een ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 1,5 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De jongeman ontkent gereden te hebben. Voor de schade aan de auto heeft hij geen verklaring.

Op de kop in de sloot
WESTERBORK - Op de N381 bij Westerbork raakte zaterdagavond een 71 jr. vrouw uit Drachten gewond. De vrouw reed in haar auto en kwam door onbekende oorzaak met de rechterwielen in de berm. Door een scherpe stuurcorrectie schoot de auto naar de linkerberm en vloog over de kop. De auto kwam in het water terecht. Omstanders haalden de vrouw uit de auto. Met onderkoelingsverschijnselen is de vrouw ter observatie opgenomen in het ziekenhuis in Assen.

Alcohol in het verkeer
GIETERVEEN - In de nacht van zaterdag op zondag vloog een 22 jr. man uit Nieuwe Pekela op de Langestraat in Gieterveen met zijn auto uit de bocht. De auto ramde een steen, hekwerk en verkeersbord en werd totaal vernield. De bestuurder raakte licht gewond en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Stadskanaal. Omdat hij gedronken had nam een arts een bloedproef. De uitslag zal over enkele weken bekend zijn.

EMMEN - Op de Wilhelminastraat in Emmen reed in de nacht van zaterdag op zondag een 27 jr. man uit die plaats met een alcoholgehalte van 0,7 promille in een auto. Hij kreeg een transactievoorstel van 190 euro.

HOOGEVEEN - Aanhoudend getoeter vanaf de Schoolstraat in Hoogeveen trok in de nacht van zaterdag op zondag de aandacht van een politiepatrouille. Toen de agenten ook nog eens zagen dat er iemand op de motorkap van de toeterende auto zat, was een controle onvermijdelijk. De 33 jr. bestuurster uit Hoogeveen had gedronken. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van 1,2 promille. Of dit ook de reden was dat haar vriend op de motorkap is gaan zetten werd niet duidelijk. De bestuurster kreeg een dagvaarding uitgereikt.

EMMEN - Op de Meerstraat in Emmen controleerde de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 24 jr. man die daar slingerend met zijn auto reed. Hij had gedronken. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van 1 promille. Met een dagvaarding mocht hij later in de nacht naar huis.

EMMEN - Een 19 jr. bromfietser uit Emmen probeerde in de nacht van zaterdag op zondag te ontkomen aan de politie. Deze wilde hem bekeuren omdat hij op zijn bromfiets over het voetgangersgedeelte van de Hoofdstraat reed. De jongeman probeerde te ontkomen door weg te rijden. Daarbij trok hij twee agenten mee die hem vast hielden. De rit eindigde toen de jongen viel. Daarmee was het echter nog niet voorbij want hij verzette zich heftig tegen zijn aanhouding. Uiteindelijk lukte het de politie de jongeman te boeien. De politie is zeer tevreden over de hulp die een omstander daarbij verleende. De aangehouden jongen is overgebracht naar het politiebureau. Daar werd snel duidelijk waarom hij probeerde te ontkomen. Hij heeft een ontzegging van de rijbevoegdheid, zijn bromfiets bleek te zijn opgevoerd en bovendien had hij gedronken. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 1,2 promille. Met een dagvaarding is hij in vrijheid gesteld.

Toezicht i.v.m. streetraces
HOOGEVEEN - Het afgelopen weekeinde hield de politie in Hoogeveen extra toezicht op de parkeerplaatsen rondom de Griendtsveenweg i.v.m. mogelijk streetraces. I.v.m. deze races heeft de gemeente Hoogeveen inmiddels een noodverordening voor dit gebied ingesteld. Hoewel er veel toeschouwers (met- en zonder auto) waren werden er geen races gehouden. De politie bekeurde drie automobilisten voor het wegrijden met piepende banden, onnodig claxonneren en het geen richting aangeven. Verder werden twee personenauto`s achter het politiebureau gestald omdat deze niet aan de technische eisen voldoen. De auto`s zullen technisch worden onderzocht en de bestuurders krijgen een proces-verbaal.

Bromfiets gestolen
ZEEGSE - Zaterdagavond is aan de Hoofdweg in Zeegse de rode Peugeot bromfiets van een 17 jr. jongen uit Zuidlaren gestolen. Hij had de bromfiets afgesloten geparkeerd achter een restaurant aan deze weg. Tegen 24.00 uur ontdekte hij de diefstal.

Inbreker aangehouden
ASSEN - In een pand van het Hendrik van Boeyenoord aan de Burgemeester Bothenius Lohmanweg in Assen hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 34 jr. inbreker uit Emmen aan. De man werd overlopen door personeel van het tehuis. De man was door het verbreken van een raam naar binnen geklommen. De gewaarschuwde politie trof de man nog aan in het pand. Inmiddels had hij een jas van een bewoner gestolen. Zondagmorgen is hij na verhoord te zijn in vrijheid gesteld. Hij moet zich binnenkort voor zijn daad verantwoorden voor de rechter.

Aanhouding wegens mishandeling
MEPPEL - De politie hield zaterdagmiddag op de Nijeveenseweg in Meppel een 33 jr. man uit Steenwijk aan. De man had in Meppel zijn ex-vrouw bezocht. Dat bezoek liep uit de hand en de man sloeg een ruit kapot. Hierbij kreeg de 32 jr. vrouw een stuk glas in haar oog. Ook de man zelf raakte licht gewond aan zijn arm. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en daar opgenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor mishandeling. Hij is met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Branden
HOOGEVEEN - In de nacht van zaterdag op zondag ontstond er door nog onbekende oorzaak brand in een zolderkamer van een woning aan de Bentinckslaan in Hoogeveen. De bewoner was kort daarvoor nog in deze kamer geweest waar computerapparatuur stond. Hij ontdekte zelf de brand en waarschuwde 112. De brandweer bluste de brand die inmiddels al door een raam naar buiten sloeg. Binnen een half uur had de brandweer de brand onder controle. De woning liep flinke schade op. Bij de buren ontstond rookschade.

ASSEN - Op de Pelikaanstraat in Assen vloog in de nacht van zaterdag op zondag door onbekende oorzaak een geparkeerde auto in brand. De auto brandde volledig uit. De brandweer bluste de brand. De auto is eigendom van een inwoner van Assen.