Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (27-28/09)

Oosterhout, zondag 28 september 2003

Ingesloten i.v.m. openstaand vonnis
SLEEUWIJK: De politie controleerde in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Kerkstraat een 23-jarige automobilist uit Waalwijk. Deze bleek een geldboete van 550 euro niet betaald te hebben. Hij gaf de voorkeur aan het uitzitten van een vervangende hechtenis en is ingesloten.

Verkeerschaos door afsluiting rijksweg A27
WERKENDAM: Door onjuiste bebording/verwijzing is er vrijdagavond 26 september een verkeerschaos ontstaan in het land van Altena. Sommige mensen waren al een uur aan het rondrijden en konden de weg naar Utrecht niet vinden. De politie heeft mensen ingezet om het verkeer in goede banen te leiden. Rijkswaterstaat heeft de bebording in de loop van zaterdagochtend verbeterd.

Agressief rijgedrag Wijk en Aalburger
WIJK EN AALBURG: Een 18 jarige inwoner van Wijk en Aalburg is zaterdagmiddag 27 september in de Veldstraat bekeurd. De man gedroeg zich met zijn auto zodanig dat hij daarmee gevaar of hinder veroorzaakte voor het overige verkeer.

Man breekt been
HANK: Een inwoner van Etten-Leur heeft zondagmiddag 28 september zijn been gebroken toen hij in Hank met de fluisterboot mee wilde gaan. In plaats van gebruik te maken van het trapje om in de fluisterboot te kunnen stappen maakte hij gebruik van de met gras begroeide helling. Dit gras was echter nat en de man gleed uit. Hij brak hierbij vermoedelijk zijn scheenbeen. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Snelheidscontrole
MADE / TERHEIJDEN: De politie heeft vrijdag 26 september twee verkeerscontroles gehouden. In Made werden 1183 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 26 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/u. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 km/u. In Terheijden werden 881 voertuigen gecontroleerd. Hier reden 94 voertuigen te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 121 km/u. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 80 km/u.

Vrouw valt met fiets
MADE: Op zaterdagmiddag 27 september kreeg de politie de melding dat er op de Zandstraat een fietser was gevallen. De 52-jarige vrouw uit Made was tegen een stoeprand opgereden en vervolgens ten val gekomen. Zij is met de ambulance naar het Amphia ziekenhuis in Oosterhout gebracht. Daar werd letsel aan haar heup geconstateerd.

Winkeldiefstal
DONGEN: Op vrijdag 26 september werden twee vrouwen betrapt op winkeldiefstal in een supermarkt aan het Looiershof. Een werknemer van de winkel, die was getipt door een ander filiaal, sprak het duo voorbij de kassa aan waarna bleek dat hun tas vol zat met onder andere huidverzorgingsproducten en vlees. De vrouwen sloegen op de vlucht en lieten de tas met spullen achter.

Diefstal schoenen uit vrachtauto
SPRANG-CAPELLE: In de nacht van donderdag op vrijdag 26 september tussen 01.00 en 08.00 uur werd ingebroken in een vrachtauto die geparkeerd stond op de parkeerplaats het Labbegat. Dit gebeurde terwijl de bestuurder in zijn vrachtauto lag te slapen. De vrachtauto werd open gebroken en er verdwenen ruim 500 paar herenschoenen.

Vals briefje van 100 euro
WAALWIJK: Op zaterdagmiddag 27 september 2003 kocht een 21-jarige vrouw uit Waalwijk in een bloemenzaak in Waalwijk een bos bloemen. Zij betaalde met een bankbiljet van 100 euro. Dit briefje bleek bij controle vals te zijn. Het bankbiljet werd door de politie in beslag genomen.

Mishandeling van fietsers
WAALWIJK: In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 00.30 uur fietsten enkele jongeren over de Overlaatweg tussen Drunen en Waalwijk. Zij werden voorbij gereden door een donkerkleurige Opel Kadett met hierin circa 5 jongeren. De automobilist claxonneerde waarop de jongeren zwaaide. Kennelijk werd dit door de automobilist verkeerd opgevat en deze ging de groep jongelui achterna en werden de jongelui door de inzittende van de auto mishandeld. Een van de jongeren heeft inmiddels aangifte van mishandeling gedaan. Zijn fiets is beschadigd en hij heeft last van zijn linkerbeen.

Fietser aangevallen
WAALWIJK: In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 00.36 uur werd op de Lijsterbesstraat een 16-jarige inwoner van Waalwijk mishandeld. Eerder was hij bijna door een personenauto omver gereden toen deze rechtsaf wilde gaan en hem als fietser kennelijk niet had opgemerkt. De automobilist volgde de fietser hierop met gedoofde lichten en dwong de fietser in de Lijsterbesstraat tot stoppen. De bestuurder stapte hierbij uit en sloeg de fietser met gebalde vuist op zijn gezicht. In de auto zaten nog 4 jonge mannen. Hierna ging de auto verder.

Inbraak bedrijf
WAALWIJK: In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken bij een bedrijf aan de Olympiaweg. Er is een raam ingegooid en vervolgens is een computer ontvreemd.

Bedrijfsinbraak
WAALWIJK: Op zaterdagavond 27 september is ingebroken bij een bedrijf aan de Overikweg. De voordeur werd geforceerd en in het gebouw werden diverse kantoordeuren open getrapt en kastdeuren geforceerd. Er werden diverse computers gestolen.

Graffiti
OOSTERHOUT: De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Schapendries een 21-jarige man uit Oosterhout bekeurd omdat hij met rode stift op een flatgebouw stond te schrijven.

Bron: Connie Polak