Politie Midden- en West Brabant

Ongeval in Amercentrale (2)

Geertruidenberg, 28 september 2003

GEERTRUIDENBERG De reddingsoperatie in het ketelhuis van de Amercentrale is in volle gang. Inmiddels zijn er van de 8 personen die in het ketelhuis aan het werk waren 2 personen bevrijd en 2 gelokaliseerd. Het eerste slachtoffer dat zondagochtend omstreeks vier uur uit de benarde positie werd bevrijd en naar het ziekenhuis werd overgebracht, is daaruit vanmiddag ontslagen. De verwondingen beperkten zich tot een gekneusde enkel. Het tweede slachtoffer dat zondagochtend omstreeks kwart over acht werd gered, is licht gewond en ligt nog ter observatie in het ziekenhuis.
Omstreeks 12.00 uur is een derde slachtoffer gevonden. Deze Turkse man is bij kennis en goed aanspreekbaar. Inmiddels is visueel ook een vierde slachtoffer waargenomen. Er is nog geen contact mogelijk geweest. Alle activiteiten zijn er op gericht om ook deze slachtoffers uit de ketel te bevrijden.

De ingestorte steiger heeft voor een bijzonder instabiele situatie gezorgd in de ketel, zodat zeer omzichtig te werk moet worden gegaan.

Zodra de veiligheid van de slachtoffers en de hulpverleners dat toelaat wordt de visuele inspectie met camera`s via het dak geĂŻntensiveerd om op die manier te proberen ook de overige slachtoffers te lokaliseren.

Op het terrein van de centrale zijn momenteel voor de operationele diensten circa 75 merdewerkers in touw. Daaronder 30 medewerkers van de brandweer, 20 medische hulpverleners en 20 politiemensen.

De familie van betrokkenen is ingelicht en wordt door medewerkers van het bedrijf en hulpinstanties opgevangen. Zij worden direct op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen ter plaatse.


---

---

Informatie voor de media:
De opvanglocatie voor de vertegenwoordigers van de media is met ingang van zondagmiddag 28 september 17.00 uur de locatie Dongecentrale aan de Centraleweg in Geertruidenberg.

Bron: Manon Erkens