Politie Gelderland-Midden

Ede - man in woning mishandeld
Publicatiedatum: 28-09-2003

Een 26-jarige Edenaar is zaterdagnacht in zijn woning aan de Veenderweg mishandeld door een onbekende. De Edenaar liet even na een uur 's nachts enkele bekenden uit zijn woning nadat ze bij hem op bezoek waren geweest. Op dat moment reed een onbekende fietser voorbij, die zich even later aan de deur vervoegde om iets te vragen. Nadat de Edenaar de man binnen had gelaten en met hem in gesprek verwikkeld raakte sloeg de onbekende hem zonder enige aanleiding en haalde een mes tevoorschijn. Het slachtoffer wist de man vervolgens de kamer uit te werken en deed de deur op slot, waarna de politie gewaarschuwd werd. In de tussentijd had de man de woning kennelijk verlaten. Hij werd door de politie ook niet meer aangetroffen. Volgens het slachtoffer, dat licht gewond was geraakt, zou het gaan om een man van ongeveer 1.90 m lang met een smal/mager postuur, gekleed in een blauw windjack en een spijkerbroek. Verder zou de man een opvallend pokdalig gezicht hebben. Voorzover bekend werd er niets uit de woning vermist. De politie stelt een onderzoek in en roept eventuele getuigen op te reageren via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk - rijbewijs kwijt na rijden onder invloed Publicatiedatum: 28-09-2003

Een 29-jarige automobilist uit Nijkerk heeft in de nacht van zaterdag op zondag zijn rijbewijs moeten inleveren nadat hij was betrapt op het rijden onder invloed op het Plein in zijn woonplaats. Surveillerende agenten zagen dat de man een inrijverbod negeerde en wilden hem daarover aanspreken. Bij het aanspreken van de bestuurder roken de agenten alcohol, waarop de Nijkerker mee moest voor een ademanalyse. Daarbij werd een promillage vastgesteld van 1,38 (600 ug/l), ruim tweeënhalf maal teveel. Voor de politie reden tot het invorderen van zijn rijbewijs. De Nijkerker kraag naast een proces-verbaal een rijverbod opgelegd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - aanhoudingen na bedreigingen in uitgaansgebied Publicatiedatum: 28-09-2003

Twee verdachten zijn zaterdagochtend door de politie aangehouden wegens bedreigingen en belemmeringen van agenten op het Museumplein in Ede. Een 19-jarige Edenaar werd die nacht rond half vier aangehouden nadat hij enkele agenten bedreigde met de dood. De Edenaar was met de agenten in gesprek geraakt en dat verliep hem kennelijk niet naar de zin, waarop de agenten het gesprek beëindigden. Hierop meende de Edenaar de agenten te moeten bedreigen, waarop hij werd aangehouden. Even daarvoor hield de politie een 18-jarige jongen uit Ermelo aan die betrokken leek te zijn bij een opstootje. Een 21-jarige man uit Nunspeet, die zich met het voorval bemoeide werd gesommeerd zich te verwijderen. Nadat hij hieraan niet voldeed duwde een van de agenten hem weg, waarop ook hij de agenten bedreigde met de dood. De 21-jarige verdachte werd vervolgens ook aangehouden en bleek ook nog een geringe hoeveelheid harddrugs bij zich te hebben. De Nunspeter kon zich later niet meer herinneren de agenten te hebben bedreigd. Hij verklaarde afstand te doen van de harddrugs en kreeg later een dagvaarding uitgereikt. De Ermeloër ontkende de bedreigingen tegenover de agenten maar gaf wel toe bij het opstootje betrokken te zijn geweest. Van hem kon onvoldoende worden vastgesteld worden wat zijn rol in het geheel was geweest, hij is later zonder proces-verbaal heengezonden. De 19-jarige Edenaar ontkende de agenten te hebben bedreigd en kreeg ook een dagvaarding uitgereikt. Hij verontschuldigde zich wel voor zijn gedrag.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - Edenaar aangehouden na geweld tegen agenten Publicatiedatum: 28-09-2003

De politie heeft vrijdagavond in zijn woning een 30-jarige Edenaar aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging van twee agenten. De agenten waren naar de woning van de Edenaar geroepen na een melding van een conflict. Toen de agenten daar aankwamen zagen zij een vernielde ruit en troffen de voordeur geopend aan. Eenmaal binnen troffen zij de 30-jarige Edenaar aan met enkele verwondingen. Toen de agenten vroegen wat er gebeurd was weigerde de Edenaar iets te verklaren en liep weg. Toen een van de agenten hem staande hield trapte hij hem, waarna er een schermutseling ontstond tussen beide agenten en de Edenaar. Met hulp van collega's en een diensthond is de verdachte later alsnog overmeesterd en aangehouden. De toedracht van het voorval, en wat er aan vooraf is gegaan wordt nog nader onderzocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Lunteren - bromfietser gewond bij verkeersongeval Publicatiedatum: 28-09-2003

Een 18-jarige bromfietser uit Lunteren is vrijdagmiddag op de Edeseweg in zijn woonplaats gewond geraakt bij een verkeersongeval met een personenauto. Het slachtoffer reed omstreeks vijf uur over de Edeseweg en botste tegen een uit tegenovergestelde richting naderende auto, bestuurd door een 28-jarige vrouw uit Veenendaal. De automobilist sloeg rechtsaf een oprit in en had de bromfietser, die aan de verkeerde kant van de weg over het fietspad reed, vermoedelijk over het hoofd gezien. De bromfietser kwam door de aanrijding een eind verder in een sloot terecht en had als gevolg van de aanrijding knieletsel opgelopen. Hij is vervoerd naar het Gelderse Vallei-ziekenhuis in Ede.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Lunteren - 115 euro boete voor stelende verdachte Publicatiedatum: 28-09-2003

Een 63-jarige vrouw uit Den Haag, die er van verdacht werd vrijdagmiddag winkeldiefstal te hebben gepleegd vanuit een zaak aan de Dorpsstraat in Lunteren heeft hiervoor een boete gekregen van 115 euro. De vrouw werd door winkelpersoneel betrapt bij de diefstal van enkele goederen ter waarde van enkele euro's en aan de politie overgedragen. De vrouw bekende de diefstal, waarna zij met een boete werd heengezonden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - man in politiebureau aangehouden na belediging Publicatiedatum: 28-09-2003

Een 19-jarige Wageninger is vrijdagavond in het politiebureau aan de Rustenburg in zijn woonplaats aangehouden na belediging van enkele agenten. De man wilde aangifte doen en was het niet eens met een advies wat hem verstrekt werd. Hierop schold de Wageninger een agent uit die in een nabij gelegen ruimte aan het werk was. Toen hij vervolgens tot de orde geroepen was door een andere agent schol hij ook die uit, waarna hij werd aangehouden. De man weigerde later een verklaring over zijn gedrag af te leggen. Hij is met een boete van 220 euro heengezonden. Bij het niet betalen daarvan wacht hem een gang naar de rechter.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

De Glind - gewonden bij verkeersongeval
Publicatiedatum: 28-09-2003

Een 32-jarige motorrijder uit Wekerom heeft vrijdagochtend letsel opgelopen bij een verkeersongeval met een bestelauto op de Schoonderbekerweg in De Glind. De bestuurder van de bestelauto, een 19-jarige Edenaar liep daarbij eveneens verwondingen op. Beiden botsten rond elf uur op elkaar bij het nemen van een bocht. De politie vermoed dat de bestuurder van de bestelauto de binnenbocht heeft genomen, waardoor hij gedeeltelijk op de verkeerde weghelft terecht kwam. Beide slachtoffers zijn overgebracht naar het Gelderse Vallei-ziekenhuis in Ede, de motorrijder met een gebroken pols en enkele schaafwonden, de Edenaar had vermoedelijk rugletsel opgelopen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---