Volleybal Vereniging SSS Barneveld

9/28/2003 Dames SSS starten competitie met overwinning. Gemini/Kangaroe - SSS 1 - 3 setstanden 23 - 25, 13 - 25, 25 - 12 en 19
- 25

De dames van SSS zijn afgelopen zaterdag de nieuwe competitie goed begonnen. In Voorschoten wonnen de Barneveldse dames met 3 1 van medepromovendus Gemini/Kangaroe.

In het begin begon SSS zeer nerveus aan de wedstrijd en Kangaroe nam meteen 2 punten voorsprong. Deze voorsprong wisten ze vast te houden tot de 18 17. Hierna wist SSS echter langszij te komen en zelf een voorsprong van 2 punten te nemen. Deze werd daarna niet meer weggegeven en zo won de Barneveldse ploeg uiteindelijk de set met 25 23.

De winst in de eerste set gaf SSS vleugels, terwijl Kangaroe tegen zichzelf begon te knokken en er vrij weinig bij hen lukte. Via 5 1 liep SSS uit naar 16 7. Deze voorsprong bleef gehandhaaft tot 21 12 op welke stand coach Brand van Roekel Judith Kuiper in de ploeg bracht voor Rainne van der Linde. Uiteindelijk was deze set een prooi voor de dames van SSS met 25 13.

In plaats dat deze winst de dames van SSS het nodige zelfvertrouwen gaf, draaide het spelbeeld in de derde set totaal om. Kangeroe lukte nu alles, terwijl bij SSS niet meer lukte. Al snel kwamen de Barneveldse dames met 4 1 achter en hier kwamen ze niet meer over heen. Uiteindelijk won Kangaroe deze set met 25 12.

De leukste set van de wedstrijd werd tot het laatst bewaard. Ook hierin kwam SSS vrij spoedig met 6 1 achter, maar een goede service van Hester Seton bracht SSS weer naast Kangaroe. Tot 14 14 hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, maar hierna was het SSS dat een paar punten afstand kon nemen. De beslissing in deze set viel bij 21 19 in het voordeel van SSS, toen een speelster van Kangeroe de kans had de bal vrij in te slaan, maar bij de aanvalsslag het net raakte en SSS zo werd het 22 19 voor SSS. Hierna liepen de Barneveldse dames eenvoudig door naar 25 19 en pakten zo de eerste winst in de tweede divisie.

Na afloop van de wedstrijd was coach Brand van Roekel erg blij met de winst. Het is zon eerste wedstrijd altijd afwachten hoe de meiden het een klasse hoger oppakken en ik moet ze een groot compliment geven. Na een nerveus begin wisten ze het goed op te pakken. In derde set waren we de weg even kwijt, maar uiteindelijk wisten ze zich weer te herpakken en zo de winst en de eerste punten te pakken.