Politie Gelderland-Midden

Wageningen - beschonken automobiliste ramt roldeur

Publicatiedatum: 29-09-2003

De politie heeft zondagavond een 41-jarige Wageningse automobiliste aangehouden op verdenking van het doorrijden na een aanrijding. De Wageningse vrouw bleek later onder invloed van alcohol. Rond kwart voor tien meldde de pompbediende van een benzinestation aan de Churchillweg in Wageningen dat er een auto tegen een garagedeur was gereden waarbij schade was ontstaan. De bestuurder zou na de aanrijding zijn doorgereden zonder zich bekend te maken. Aan de hand van het kenteken kon de bestuurster worden opgespoord. Zij bleek inmiddels thuis te zijn. Agenten troffen de beschadigde auto voor de deur aan. De bestuurster, de 41-jarige Wageningse, werd aangehouden en bleek onder invloed van alcohol met een promillage van 2,13 (925 ug/l), ruim vier keer teveel. De vrouw heeft bekend onder invloed van alcohol, te hebben gereden en een aanrijding veroorzaakt. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien werd haar rijbewijs ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - verkeerscontroles
Publicatiedatum: 29-09-2003

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft zondagmiddag en
-avond een tweetal verkeerscontroles gehouden in Ede. Op de Raadhuisstraat werd tussen half vier en half zes gecontroleerd op het gebruik van autogordels en alcohol. De controle leverde 16 bekeuringen op voor bestuurders die geen autogordel droegen. Er werd niemand betrapt met alcohol. Op de Edeseweg werd tussen half zeven en kwart over negen een soortgelijke controle gehouden. Daarbij vielen twee drankrijders door de mand met promillages van 0,59 en 0,68 (tot ruim een keer het wettelijke maximum). In totaal 155 bestuurders moesten een blaastest afleggen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zwartebroek - aanhangwagens gestolen bij bedrijfsinbraak

Publicatiedatum: 29-09-2003

Onbekenden zijn het afgelopen weekend aan de haal gegaan met twee aanhangwagens bij een bedrijfsinbraak aan de Eendrachtstraat in Zwartebroek. De inbraak werd zondagochtend ontdekt door een medewerkster van het bedrijf. De daders wisten op het terrein te komen door een toegangshek te vernielen, waarna de beide aanhangwagens werden ontvreemd. De beide aanhangwagens waren geladen met brandstoftanks. De politie stelt een onderzoek in.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---