Gemeente Eindhoven

Persbericht: 26 september 2003

Onderzoek in binnenstad Eindhoven

Op 29 en 30 september en op 3 en 4 oktober zullen enquêteurs en tellers in de binnenstad van Eindhoven een onderzoek uitvoeren namens de gemeente Eindhoven. Doel van dit onderzoek is onder meer om een goed beeld te krijgen van aantallen bezoekers, voor welke voorzieningen deze bezoekers komen, hoe lang bezoekers in de binnenstad blijven en hoe ze de binnenstad waarderen.

Dit onderzoek wordt dit jaar voor het eerst op deze manier gehouden. Het is dan ook een 0-meting. Door dit onderzoek over enkele jaren te herhalen krijgt de gemeente een goed beeld van de trends en van de resultaten of gevolgen van het gevoerde beleid.

In de binnenstad zullen een groot aantal enquêteurs en tellers aanwezig zijn. Op de volgende dagen en tijdstippen zijn de onderzoekers aanwezig:

- maandag 29 september van 10.00 tot 19.00 uur
- dinsdag 30 september van 10.00 tot 19.00 uur
- vrijdag 3 oktober van 10.00 tot 22.00 uur
- zaterdag 4 oktober van 10.00 tot 18.00 uur

De enquêteurs stellen vragen over hoe u naar de binnenstad bent gekomen, waarvoor u komt, hoelang u blijft en hoe vaak u er komt. Zij vragen ook naar leeftijd en de postcode van het huisadres. Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van bezoekers aan de binnenstad hoopt de gemeente dat veel bezoekers willen meewerken aan het onderzoek.

© 2003 Gemeente Eindhoven