Gemeente Smallingerland

Noorderhoge- en Zuiderhogeweg afgesloten
24 september 2003

De komende weken worden de Noorderhoge- en Zuiderhogeweg geasfalteerd. In verband met deze werkzaamheden zijn er vanaf maandag 29 september afsluitingen. Fietsers hebben gewoon doorgang. De kruispunten (behalve De Meer-Noorderhogeweg) blijven open in verband met de bereikbaarheid van het industrieterrein; is er gedurende korte tijd afsluiting nodig op een kruispunt, dan wordt altijd gezorgd voor een alternatief.

Op maandag 29 september wordt de oostbaan afgesloten. Hierdoor is alleen verkeer mogelijk van noord naar zuid. Het verkeer in de andere rijrichting wordt omgeleid via de A7 en de Wâldwei. Het werk aan dit gedeelte gaat ongeveer viereneenhalve week duren.

Vanaf woensdag 29 oktober wordt de westbaan afgesloten. De zuid-noord richting blijft open, de noord-zuid richting wordt omgeleid ook weer via de A7 en de Wâldwei. Ook dit gedeelte van het werk gaat ongeveer viereneenhalve week duren, dus tot eind november.

Voor beide periodes geldt dat het gedeelte van de Zuiderhogeweg tussen de A7 en de Overstesingel niet wordt geasfalteerd en daarom niet afgesloten zal zijn. Hierop blijft dus verkeer in twee richtingen mogelijk, zodat verkeer vanuit de woonwijken de Drait, Trisken en Himsterhout hiervan gebruik kunnen blijven maken. Ook blijven de kruisingen open, op de kruising bij De Meer na. De aansluiting van De Meer op de Noorderhogeweg wordt wel afgesloten omdat een gedeelte van de riolering wordt vervangen. Maar zoals gezegd, de overige kruisingen blijven open en de verkeerslichten blijven in werking.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de uitvoerder Gerrit Last, telefoon 06 5532 8397 of (tijdens kantooruren) bij de afdeling openbare werken in het gemeentehuis, telefoon 0512 581373.