Gemeente Borsele

NIEUWE WEBSITE GEMEENTE BORSELE

Heinkenszand, 22 september 2003

Nieuwe website gemeente Borsele

Op maandag 29 september wordt op het gemeentehuis in Heinkenszand de nieuwe website van de gemeente Borsele gelanceerd. Burgemeester Gelok zal om 11.00 uur de geheel vernieuwde versie van www.borsele.nl online zetten. De nieuwe website biedt onder andere gestructureerde informatie over de gemeentelijke dienstverlening en volop interactiemogelijkheden.

De huidige website ging online op 30 september 1998. Sindsdien is de website continu uitgebreid met informatie zoals bijvoorbeeld de bestuurlijke stukken en bestemmingsplannen.
Om de dienstverlening naar de burger nog verder te kunnen verbeteren, is vorig jaar besloten om een nieuwe website te laten bouwen. In opdracht van de gemeente Borsele heeft Ibuildings uit Vlissingen een Content Management Systeem ontwikkeld. CeeBeeIT uit Heinkenszand heeft de lay-out en vormgeving verzorgd.

Nieuw op de website is het E-loket. Hier kan de bezoeker via diverse zoekmogelijkheden informatie terugvinden over een breed scala van gemeentelijke diensten en producten, zoals bijvoorbeeld het aanvragen van een bouwvergunning. Bij sommige producten is tevens een aanvraagformulier opgenomen, zodat de burger die thuis kan printen en invullen of eventueel per e-mail kan terugsturen.

Tevens biedt de site volop interactiemogelijkheden. Er is een vernieuwd gastenboek en de site biedt mogelijkheden voor een chat met bijvoorbeeld één van de wethouders. Op het forum kunnen burgers discussiëren over onderwerpen die leven in de Borselse samenleving.

De url van de website blijft www.borsele.nl.

NOTE PERS:
Indien u bij deze openingshandeling aanwezig wilt zijn, wordt u verzocht u hiervoor vóór 27 september aan te melden bij Philip de Vree 0113 238440
Persbericht