Vlaamse overheid

Vlaams Minister van Welzijn, Gezondheid en Gelijke kansen, Adelheid Byttebier, is tevreden met de aandacht van haar collega-minister Landuyt voor haar bevoegdheden inzake de kinderopvang. Zij gaat er dan ook van uit dat deze belangstelling zal resulteren in steun voor haar plannen om het aantal kinderopvangplaatsen te verhogen.

Concreet vraagt minister Byttebier dat de middelen die de Vlaamse regering voor 2004 voorziet voor bijkomende tewerkstelling in de zorg zeker ook in de kinderopvang worden geïnvesteerd en dan vooral in de wijkgebonden kleinschalige initiatieven.

De inzet van 150 voltijdse werkkrachten in die steden en gemeenten waar de noden het hoogst zijn, betekent een bijkomend aanbod van ruim 1000 plaatsen. Investeren in kleinschalige en soepele opvangvormen geeft bovendien gevolg aan de belangrijkste aanbeveling van het Toekomstrapport kinderopvang. In dit rapport, dat op vraag van de minister van Welzijn tot stand kwam, formuleren een aantal specialisten hun visie op de toekomst van de kinderopvang in Vlaanderen.

Elk creatief voorstel, ook van minister Landuyt, is welkom. De nood aan kinderopvang is zeer groot. Het idee van de minister van Werkgelegenheid om buitenschoolse kinderopvang bij de mensen aan huis te gaan organiseren is echter niet evident. Minister Byttebier heeft haar collega dan ook uitgenodigd voor overleg.

info : Harry Vanbuel, woordvoerder van
minister Byttebier - tel. 0475/894925
e-mail: harry.vanbuel@vlaanderen.be


---