Persbericht

Xerox huurt in Breukelen 9.000 m2 kantoorruimte voor nieuw hoofdkantoor

Samenvoeging huidige vestigingen in Amstelveen, Zeist en Maarssenbroek

Amstelveen, 29 september 2003 Xerox (Nederland) B.V. heeft een huurovereenkomst getekend voor een nieuw te bouwen hoofdkantoor. Langs de A2 in de Breukelerwaard in Breukelen zal een kantoorgebouw met rond 9.000 m2 vloeroppervlak verrijzen, waarin alle circa 500 medewerk(st)ers van de huidige vestigingen in Amstelveen, Zeist en Maarssenbroek zullen worden gehuisvest. Ook de showroom en meerdere trainingsruimten worden in het nieuwe pand ingericht. Volgens planning zal het nieuwe kantoorgebouw in mei 2005 worden betrokken.

De centralisatie komt voort uit de wens van Xerox Nederland om de verkoopafdeling, die nu nog in Zeist is gevestigd, samen te voegen met de andere afdelingen. Xerox kan daarmee aanzienlijk besparen op de operationele kosten en ook de communicatie tussen de afdelingen zal daardoor beter kunnen verlopen. Het uiteindelijke doel is om de serviceverlening en de bereikbaarheid voor de klanten nog verder te verbeteren.

De keuze voor de Breukelerwaard is ingegeven door de centrale ligging tussen de huidige vestigingen in Amstelveen en Zeist, alsmede door de uitstekende bereikbaarheid via zowel het openbaar vervoer als over de weg. Ook een rol speelde de zichtbaarheid vanaf de snelweg A2.
Xerox is gedurende het gehele selectieproces, de onderhandelingen en de uiteindelijke contractvorming geadviseerd door DTZ Zadelhoff Corporate Real Estate Services (CRES). Park Breukelen v.o.f. is de ontwikkelaar van het gebouw.

Over Xerox Europe

Xerox (Nederland) B.V. is onderdeel van Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, en levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod richt zich op drie hoofdgebieden: kleine
tot grote kantoren, productie-omgevingen in de grafische en printing-industrie en services, waaronder consulting, systeemontwerp en -management en facilitaire diensten rond documentgerelateerde toepassingen.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum in Grenoble (Frankrijk).
Meer informatie over Xerox Europe is te vinden op www.xerox.com.

Xerox, The Document Company® en het digitale X zijn handelsmerken van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen.

---