Eemland zuid 09.55 uur

Utrecht 30-09-2003 - Persberichten district Eemland zuid

Snorfietser gaat er vandoor: zeven aanhoudingen AMERSFOORT Op maandag 29 september weigerde een snorfietser te stoppen.

Rond 15.25 uur zag een politiemotorrijder een 39-jarige man uit Amersfoort met zijn snorfiets over de Lingestraat rijden. De politieman ging naast hem rijden en zei dat hij hem moest volgen naar een controleplaats van de politie. De Amersfoorter trok zich daar niets van aan en ging er vandoor. De politieman reed hem klem, maar hij wist toch te ontkomen. Inmiddels had een andere politiemotorrijder zich bij de achtervolging gevoegd. De snorfietser stopte op een pleintje achter de Leliestraat en stapte af. Een politieman wilde hem aanhouden, maar dat werd hem onmogelijk gemaakt door buurtbewoners. De verdachte wist te ontkomen.

Inmiddels kwamen meerdere politie-eenheden ter plaatse. Twee buurtbewoners, een 21-jarige en een 29-jarige man, werden terzake belediging aangehouden. De snorfiets van de 39-jarige ontkomen verdachte werd in beslag genomen. Om de gemoederen te laten bedaren is de politie weggegaan.

Rond 19.00 uur werd besloten de verdachten die de aanhouding hadden voorkomen, politiemensen hadden beledigd en geweld tegen de politie hadden gebruikt, aan te gaan houden.

De politie ging weer naar de Leliestraat en wist daar twee verdachten, Amersfoorters van 21 en 35 jaar aan te houden. Inmiddels meldden drie andere verdachten zich aan het politiebureau. Het ging om de 39-jarige snorfietsrijder en twee mannen van 38 en 39 jaar uit Amersfoort. Ook zij werden aangehouden. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Geluidsoverlast AMERSFOORT In de nacht van maandag 29 op dinsdag 30 september zorgde een man meerdere malen voor geluidsoverlast.

Even na middernacht werden politiemensen naar een woning aan de Diezestraat gestuurd omdat de bewoner voor geluidsoverlast zorgde. Ter plaatse verzochten de politiemensen de 56-jarige bewoner de muziek zachter te zetten en hij deed dat.

Nog geen tien minuten later kwam er weer een overlastmelding binnen en gingen de politiemensen weer ter plaatse. De bewoner weigerde zijn muziek zachter te zetten, waarop zijn stereo-installatie in beslag werd genomen. De bewoner liep vervolgens naar de woning van zijn buurman. Kennelijk in de veronderstelling dat die buurman de politie had gebeld, sloeg hij de ruit van de voordeur in. Hij werd daarop aangehouden voor vernieling.

Fietser gewond HOOGLAND Op maandag 29 september raakte een fietser gewond bij een aanrijding met twee andere fietsers.

Rond 21.40 uur reden twee 15-jarige jongens uit Hoogland op één fiets over het fietspad van de Pottenbakkerlaan. Ter hoogte van de voetbalvelden kwamen zij met hun fiets ten val. Toen de éne jongen de ander overeind hielp, fietste een 58-jarige uit Amersfoort tegen één van de jongens op en kwam ten val. De beide jongens liepen geen letsel op, maar de 58-jarige man uit Amersfoort werd met diverse verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Auto aangetroffen (Zie persberichten district Eemland zuid d.d. 28-09-03:automobilist rijdt door na aanrijding letsel) AMERSFOORT Op maandag 29 september werd de auto aangetroffen die bij een aanrijding op zaterdag 27 september betrokken was geweest.

Op zaterdag rond 23.05 uur werd een 18-jarige fietser uit Amersfoort op de Ringweg Koppel door een automobilist aangereden. De automobilist ging er vandoor en liet de fietser gewond achter. De verdachte reed in een zwarte Opel Corsa (oud type).

Op maandag rond 16.30 uur werd de auto aangetroffen op de Heiligenbergerweg. De auto bleek tussen zaterdagmiddag en zondagmiddag op de Vasco da Gamastraat te zijn gestolen. Het voertuig had een ster aan de linkerzijde in de voorruit. Mogelijk doordat de bestuurder bij de aanrijding tegen de voorruit is gekomen. De auto is door de politie in beslag genomen.

Getuigen die hebben gezien dat iemand na zaterdagmiddag met de zwarte Opel Corsa heeft gereden of die de auto op de Heiligenbergerweg heeft geparkeerd, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Grote bromfietscontrole AMERSFOORT De politie heeft op maandag 29 september op de Puntenburgerlaan en de Mijnbouweg een grote bromfietscontrole gehouden.

De controle vond van 13.30 uur tot 17.30 uur plaats. Door politiemotorrijders werden de te controleren brom- en snorfietsers naar de beide controleplaatsen geleid. In totaal 63 brom- en snorfietsen werden aan een controle onderworpen. Daarbij werden 81 bekeuringen uitgeschreven. Er werd o.a. bekeurd voor het niet dragen van een helm (12), te hoge constructiesnelheid (34), te hoog geluidsniveau (6), niet kunnen tonen van het verzekeringsbewijs (8), het niet hebben van een bromfietscertificaat (8) en het niet hebben van een gele of oranje plaat (4). Tevens werden vier uitlaten gedemonteerd en in beslag genomen.

Gewonden bij aanrijding AMERSFOORT Op maandag 29 september werden na een aanrijding een vrouw en twee kinderen naar een ziekenhuis gebracht.

Rond 13.20 uur reed een automobilist uit Soest (leeftijd onbekend) over de Amsterdamseweg, komende uit de richting van Soest. Voor hem stond een 67-jarige vrouw uit Zwartebroek voor de kruising met de Plataanstraat voor het rode verkeerslicht stil. De Soester zag dat te laat en botste op de achterzijde van zijn voorligger.

De automobiliste klaagde over pijn in haar borst en nek. Bij haar in de auto zaten achterin twee kleine kinderen (leeftijd onbekend). Eén van de kinderen zat bekneld en is door de brandweer bevrijd. Beide kinderen en de vrouw zijn tezamen per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht. Beide autos moesten worden weggesleept.

Naar boven Laatst gewijzigd 30-09-2003 10:01 | © Politie Utrecht | Privacy

Selecteer een korps:

Zoek op kaart/postcode Amsterdam-Amstelland Brabant Zuid-Oost Brabant-Noord Drenthe Flevoland Fryslân Gelderland-Midden Gelderland-Zuid Gooi en Vechtstreek Groningen Haaglanden Hollands Midden IJsselland KLPD Kennemerland Limburg-Noord Limburg-Zuid Midden- en West-Brabant Noord- en Oost-Gelderland Noord-Holland-Noord Rotterdam-Rijnmond Twente Utrecht Zaanstreek-Waterland Zeeland Zuid-Holland-Zuid Overige politieorganisaties