Programmabureau Advies Overheid.nl

Nieuwe website gemeente Borsele online

Op maandag 29 september heeft burgemeester Gelok de geheel vernieuwde versie van www.borsele.nl online gezet. De nieuwe website biedt onder andere gestructureerde informatie over de gemeentelijke dienstverlening en volop interactiemogelijkheden.

E-loket
Nieuw op de website is het E-loket. Hier kan de bezoeker via diverse zoekmogelijkheden informatie terugvinden over een breed scala van gemeentelijke diensten en producten, zoals bijvoorbeeld het aanvragen van een bouwvergunning. Bij sommige producten is tevens een aanvraagformulier opgenomen, zodat de burger die thuis kan printen, invullen en vervolgens per post kan retourneren. Sommige formulieren kunnen per e-mail teruggestuurd worden. De ontwikkeling van het E-loket staat echter niet stil: extra formulieren en diensten zullen continu worden toegevoegd.

Interactie met de burger
De gemeente Borsele vindt contact met de burger belangrijk. Daarom is er op de nieuwe website het kopje Contact toegevoegd. Hier vindt de bezoeker een overzicht van de spreekuren die er in de gemeente worden gehouden, zoals raadsledenspreekuur of spreekuur van de buitendienst. Verder is er een vernieuwd gastenboek voor opmerkingen over de website en biedt de site mogelijkheden voor een chat met bijvoorbeeld de burgemeester. Chat-sessies zullen uiteraard ruim tevoren aangekondigd worden op de site. Ook bevat de site een forum, dat wil zeggen een discussieplein voor onderwerpen die leven in de Borselse samenleving.

Plannen & projecten
Plannen en projecten van de gemeente zijn opgenom en in de gelijknamige rubriek. Zo is hier bijvoorbeeld informatie terug te vinden over diverse bestemmingsplannen maar ook over het Project Woonbuurtverbetering Roofvogelbuurt of de Sloeweg.

Drempels Weg
Drempels Weg is een initiatief dat de drempels vo or mensen met een handicap wil wegnemen en internet bereikbaar en toegankelijk wil maken voor iedereen. Met deze nieuwe website komt de gemeente Borsele grotendeels tegemoet aan de eisen van Drempels Weg. De menustructuur is bijvoorbeeld zo gebouwd, dat die ook door motorisch gehandicapten gebruikt kan worden.

Gemeentegids
Voor het eerst is nu ook een groot deel van de gemeentegids op de website geplaatst. Met het verschijnen van de gemeentegids 2004 zal dit verder uitgebreid worden. Met deze website kan de gemeente Borsele tegemoet komen aan de hedendaagse wensen van internetgebruikers. De site biedt bovendien volop mogelijkheden voor verdere uitbreiding in de toekomst.
(Bron: Persbericht gemeente Borsele)

www.ictu.nl