Ingezonden persbericht

30 september 2003

Beste redactie,

LEWIS neemt vanaf vandaag de PR voor Mobeon voor haar rekening, een jong Zweeds bedrijf dat in korte tijd is uitgegroeid tot een toonaangevend aanbieder van mobiele platforms voor voicemail boxes en mobiele e-mail, die verkocht worden door mobiele operatoren.

Mobeon werd in 2001 opgericht door Brainheart Capital na de teloorgang van Linq AB. Na met succes als één van de eerste bedrijven de enterprise mobile-PIM (e-mail, agenda) te hebben geleverd, gebruikte Mobeon haar ervaring in de ontwikkeling van IP-messaging om toegang te krijgen tot de carrier-class markt en om succesvol te concurreren met de groten in de telecomwereld. De technologie van Mobeon wordt wereldwijd geleverd door meer dan 28 partners die bijna 15 miljoen eindgebruikers bedienen.

De belangrijkste oplossing van Mobeon is de carrier-class M3 serie, die de messaging backbone levert voor veel van de mobiele aanbieders wereldwijd. In deze markt, waarin miljarden dollars omgaan, verandert op dit moment veel. Op een nieuw internetprotocol gebaseerde technologieën zullen de wereldwijde concurrentieverhoudingen een heel ander aanzien geven.

Mobeon sprong hierop in door in april 2003 de advanced messaging technologie van Ericsson te verwerven. In ruil daarvoor werd Ericsson voor 40 procent eigenaar van Mobeon. Ericsson levert de zeer succesvolle M3 serie van Mobeon wereldwijd onder de naam Ericsson Messaging over IP.

Om de zes miljard e-mails die dagelijks wereldwijd worden verstuurd op weg te helpen, richt Mobeon zich actief op bedrijven om de Mobeon M2 serie voor mobile PIM real time te leveren aan mensen die mobiel werken. Reseller partners zijn onder andere Materna, HP en DAMOVO. De technologie van Mobeon maakt mobiel werken werkelijkheid en zorgt ervoor dat medewerkers ook tijdens het reizen productief kunnen zijn.

Het hoofdkantoor van Mobeon is gevestigd in Zweden. Het bedrijf heeft vestigingen in 120 landen, waaronder de Verenigde Staten, India, het Caribische gebied en Europa. Haar partners zijn onder meer Digicel, Hutchison Max Telecom en Maroc Telecom.

Ulf Avrin, CEO, kan praten over de groei en strategie van het bedrijf en over trends in de markt. Antony Beswick, corporate marketing, en Robert Vangstad, marketing director, kunnen ingaan op hoe de oplossingen van Mobeon inspelen op de problemen van bedrijven, zoals mobiel werken en de balans tussen werk en vrije tijd.

Voor meer informatie over Mobeon kunt u contact met mij opnemen via +31 (0)40 235 46 00 of vivianeb@lewispr.com.

Met vriendelijke groet,

Viviane Brokerhof,
LEWIS communicatie


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---