Ingezonden persbericht

CCV bestormt Zwitserse markt voor betaalautomaten

CCV neemt meerderheidsbelang in jeronimo sa

Amsterdam, 30 september 2003 - CCV Holland B.V., marktleider op het gebied van elektronische betaalsystemen, kondigt aan een meerderheidsbelang te hebben verworven in het in Franstalig Zwitserland opererende bedrijf jeronimo sa. Gelijktijdig is CCV-Cardpay AG, een vestiging van CCV in het Duitstalige Zwitserland, samengevoegd met jeronimo. Door deze veranderingen kan CCV de gehele Zwitserse markt bedienen. Ook is het nu mogelijk gemeenschappelijk nieuwe innovatieve betaalproducten te ontwikkelen. De samenwerking zal de komende maanden een tiental nieuwe arbeidsplaatsen scheppen.

Door de strategische samenwerking nemen CCV en jeronimo een tweede plaats in op de Zwitserse markt met 15.000 geïnstalleerde betaalterminals. CCV-CardPay en jeronimo zullen vanuit hun respectievelijke standplaatsen Glattbrug en Nyon dezelfde betaalproducten, transactieverwerking en service aanbieden aan klanten in het Duits- en Franstalige Zwitserland. Bij de ontwikkeling van nieuwe betaalproducten zullen de bedrijven een gemeenschappelijk ontwikkelplatform hebben. De samenwerking start met de verkoop van de nieuwe generatie betaalterminals, de VeriFone, welke is ontwikkeld door CCV. De VeriFone voldoet aan de zogenaamde EMV-specificaties, de nieuwste wereldwijde standaard voor onder andere betaalautomaten.

De vergaande samenwerking met jeronimo sa past in de filosofie van CCV om een betaalnetwerk voor Europa op te zetten. Zo'n betaalnetwerk heeft tot gevolg dat betaalautomaten gestandaardiseerd kunnen worden, terwijl de winkelier zijn transacties kan laten verwerken bij elke zelfgekozen bank in Europa. CCV heeft op dit moment vestigingen in Zwitserland, België (CCV-CardFon) en Duitsland (CCV-Allcash).

Over CCV Holland B.V.
CCV is een internationaal opererend bedrijf met partners door heel Europa. Het bedrijf is specialist op het gebied van betaalautomaten, verwerking en autorisatie van financiële en loyalty transacties en het ontwikkelen en beheren van loyalty en klantenkaartsystemen. Op basis van geavanceerde technologie biedt CCV zowel standaardproducten als klantspecifieke oplossingen. De benodigde hard- en software wordt in eigen beheer ontwikkeld. Fout-tolerante systemen, een eigen Call Center en een landelijk opererende 24-uurs serviceorganisatie waarborgen een hoog serviceniveau. CCV is gevestigd in Arnhem en opgericht in 1967.

Over jeronimo sa
jeronimo sa is marktleider op het gebied van betaalterminals in het Franstalig Zwitserland. Het bedrijf staat bekend om haar hoge productkwaliteit en klantenservice. jeronimo is gevestigd in Nyon en opgericht in 1990. Het bedrijf heeft momenteel 35 medewerkers. De zoon van de oprichter Jean-Marc Fillistorf is de huidige directeur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Text 100 B.V.
Liesbeth Kramer
Tel: 020-530 43 49
E-mail: liesbethk@text100.nl