Lijst Pim Fortuyn


Den Haag, 30 september 2003

PERSBERICHT

FRACTIE LPF BETREURT VERTREK PARTIJBESTUURDERS

De Tweede Kamerfractie Lijst Pim Fortuyn heeft met spijt kennis genomen van het besluit van Ed Maas en Oscar Hammerstein om terug te treden als bestuurslid van de partij.

Zonder hun inzet zou de Lijst Pim Fortuyn (LPF) niet zijn teruggekeerd in de Tweede Kamer na de laatste verkiezingen, aldus fractievoorzitter Herben.

Maas en Hammerstein stellen dat zij onvoldoende vertrouwen genieten om door te gaan met het leiden van de organisatie. Gezien het verloop van de Algemene Leden Vergaderingen, waarbij meerdere malen de overweldigende steun voor het bestuur werd uitgesproken, deelt de fractie deze mening niet, maar respecteert deze wel.

De fractie heeft met instemming kennis genomen van het voornemen van het partijbestuur om op termijn een Algemene Leden Vergadering uit te schrijven, opdat de vrij gekomen functies kunnen worden ingevuld. Vooruitlopend daarop zal een sollicitatiecommissie voorzien in de voordracht van geschikte kandidaten.

Ondanks het feit dat de fractie het vertrek van deze bestuurders betreurt, is zij dankbaar hen als lid te behouden. Het gezamenlijke vertrouwen in de ideologie van de LPF geeft een blijvende binding.