Persbericht

Slimmer werken voor werkgroepen: het Xerox WorkCentre M24

Nieuwe copier/printer met kleurmogelijkheid is uiterst functioneel en betaalbaar

Amstelveen, 29 september 2003 -- Xerox Corporation eist een flink deel van de snel groeiende Europese markt voor kleurencopiers voor zich op door de introductie van het WorkCentre M24. Marktonderzoekbureau InfoSource meldt een groei van deze markt van 74% in het eerste halfjaar van 2003. Xerox verwacht dat het WorkCentre M24 door haar snelheid en lage prijs heel aantrekkelijk zal zijn in deze markt. Het WorkCentre M24 is een multifunctioneel systeem met kleurenmogelijkheden, bedoeld voor kleine werkgroepen. Veel kleine werkgroepen wachten op een snelle, eenvoudig te bedienen kantooroplossing, die het gemak van een zwartwit-apparaat combineert met de voordelen van kleur.

Voor kleine werkgroepen die naar betaalbare kleur zoeken is het WorkCentre M24 de optimale keuze, vanwege de balans tussen functionaliteit en waarde, met afdrukken van hoge kwaliteit. Dit apparaat biedt het beste van toonaangevende kantoortechnologie, gecombineerd met de functionaliteit die klanten verwachten van Xerox. Dit multifunctionele product helpt gebruikers hun beste werk te creren.

Snelheid en eenvoud
Het WorkCentre M24 is ontworpen als één enkel apparaat dat aan veel eisen van kantoren tegemoetkomt. Het biedt gebruikers de bekende eenvoud van standaard copiers, met bovendien de functies printen en scannen. Met afdruksnelheden van 13 pagina's per minuut (ppm) in kleur en 24 ppm in zwartwit, 512 MB printgeheugen, een 10 GB harddisk en een eerste pagina die al na 4,3 seconden verschijnt bij zwartwit en na 10,1 seconden bij kleur, zorgt deze copier/printer ervoor dat drukke werkgroepen niet op hun documenten hoeven wachten. Verder bespaart het WorkCentre M24 tijd door makkelijk bereikbare consumables en een standby-functie die de opwarmtijd van het apparaat sterk bekort. Aanvullend gebruiksgemak ontstaat onder andere door met één knop te scannen naar e-mail of netwerk-locaties. EA-toner voor stabiele, scherpe afdrukken
Door het gebruik van Emulsion Aggregation (EA)-toner, een nieuwe technologie die de afmeting en vorm van tonerdeeltjes standaardiseert, is het WorkCentre M24 in staat elke afdruk kleurstabiel te houden en zonder fusing-olie af te drukken. Het biedt scherpe afdrukken van afbeeldingen, fijne lijnen en tekst zoals gebruikers verwachten van high-end kleurenprinters. Met een resolutie van 1200 bij 1200 dpi kunnen gebruikers telkens weer uitstekende kwaliteit output vervaardigen. Het WorkCentre M24 verwerkt een breed assortiment media-typen en formaten, van voorraadkaarten en etiketten tot enveloppen, visitekaartjes en CD/DVD-stickers en gecoate materiaalsoorten.

Het WorkCentre M24 is vanaf 1 oktober 2003 verkrijgbaar voor adviesprijzen vanaf 12.370 euro exclusief btw. Verkoop, ondersteuning en lease worden verzorgd via geautoriseerde Xerox-resellers en concessionaires.

Xerox Office behoort tot de marktleiders op het gebied van innovatieve kantoorsystemen en biedt het meest uitgebreide assortiment A3- en A4-werkgroepprinters voor zwart-wit en kleurenafdrukken, productiviteitsverhogende, multifunctionele apparaten en oplossingen voor documentbeheer.Meer informatie over de Xerox Office producten is te vinden op internet: www.xerox.com/officeprinting. U kunt ook bellen naar 030 ­ 698 0 698.

Over Xerox Europe
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod richt zich op drie hoofdgebieden: kleine tot grote kantoren, productie-omgevingen in de grafische en printing-industrie en services, waaronder consulting, systeemontwerp en -management en facilitaire diensten rond documentgerelateerde toepassingen.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum in Grenoble (Frankrijk). Meer informatie over Xerox Europe is te vinden op www.xerox.com.

Xerox, The Document Company® en het digitale X zijn handelsmerken van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen.