Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf


Datum Dinsdag 30 september 2003                                      
                                                                     
Van    / afdeling Communicatie                                       

Regionaal Persbericht



District Stad Nijmegen


Twee aanhoudingen na mishandeling

Een 39-jarige Nijmegenaar deed aangifte van mishandeling. Toen het slachtoffer met zijn auto voor een verkeerslicht op de Molenweg stond werd hij mishandeld door een andere automobilist en een vrouwelijke passagier. De 39-jarige werd eerst door de man en later door de vrouw geslagen. Vervolgens gingen de verdachten er vandoor nadat zij de kentekenplaten van hun auto hadden verwijderd. Gelukkig hadden omstanders het kenteken inmiddels genoteerd. Aan de hand daarvan konden even later een 25-jarige man en een 53-jarige vrouw worden aangehouden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.


Fietsendief aangehouden

Door twee medewerkers van een bewakingsdienst werd gistermiddag gezien dat op de 83e straat Zwanenveld een man bezig was een fiets te stelen. Zij waarschuwden de politie en gingen er vervolgens achteraan. De politie kon de fietsendief op het Takenhofplein aanhouden. Het bleek te gaan om een 21-jarige Nijmegenaar. De man werd ingesloten.


Woninginbraak

In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een woning aan de Muiderslotstraat. Een bovenlicht aan de achterzijde was opengebroken. De 50-jarige bewoner mist sieraden, beeld- en geluidsapparatuur.


Gestolen motor

Een 28-jarige inwoner van Kranenburg deed aangifte van diefstal van zijn paarse Suzuki GT 73B met het kenteken KLE-TS 17. Deze werd maandagavond gestolen vanaf de Nassausingel.



Inbraak in bedrijven

Afgelopen nacht is ingebroken in een bedrijf aan de 60e straat Meijhorst. Aan de voorzijde van het pand werd een raam geforceerd. Uit het pand werden twee computers weggenomen.
Ook uit een bedrijf aan de Weg door Jonkerbos werden twee computers gestolen. Dit gebeurde nadat de afgelopen nacht een ruit was verwijderd.



District Tweestromenland


Alphen - woninginbraak

Maandag is ingebroken in een woning aan de Sluisweg. De achterdeur was open gebroken. De hele woning werd doorzocht. De 37-jarige bewoonster mist videoapparatuur.


Beneden-Leeuwen - gestolen auto

Vanaf de Oosterpas is maandagavond een grijze Toyota Landcruiser met kenteken 07-VS-VF gestolen. Een 69-jarige inwoner van Beneden-Leeuwen deed daarvan aangifte.


Afferden - aanrijding met letsel

Een 38-jarige inwoonster van Afferden reed vanmorgen vanaf de Koningstraat de Van Heemstraweg op. Zij zag daarbij een fietser die op de Van Heemstraweg reed over het hoofd. Door de aanrijding raakte de fietser, een 46-jarige Tielenaar, gewond. Hij is naar het Rivierenland ziekenhuis overgebracht.


Niftrik - landbouwtrekker gestolen

Vanaf een erf aan de Maasbandijk is afgelopen zaterdag een blauwe landbouwtrekker van het merk Iseki gestolen. Aangifte werd gedaan door een 61-jarige inwoner van Niftrik.


Wijchen - inbraak in bedrijf

Afgelopen nacht is ingebroken in een bedrijf aan de Nieuweweg. Nadat een ruit was ingegooid kon men een kassalade met geld wegnemen.



Wijchen- man aangehouden voor diefstal met geweld

Een 61- jarige inwoner van Nijmegen is op 7 augustus jl. aan de Elshofweg in Malden door een 32-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, met een paal in zijn nek zijn geslagen. Hierna pakte de 32-jarige de sleutels van de woning van de Nijmegenaar af en stal een aantal goederen uit de woning. De Nijmegenaar deed hiervan aangifte. De 32-jarige man meldde zich gisteren bij de politie in Wijchen. De man is aangehouden en verhoord. Tijdens het verhoor bekende de 32-jarige de geweldpleging. De 32-jarige is inmiddels in verzekering gesteld.


Wijchen - man vermist

Sinds maandagavond 29 september wordt een 56-jarige inwoner van Wijchen vermist. De man heeft die dag zijn woning in depressieve toestand verlaten. Sindsdien ontbreekt van hem elk spoor. De man is 1,86 mtr. lang, fors postuur en heeft kort bruin haar. Hij heeft een grijze snor en blauwe ogen. Op het moment van zijn vermissing droeg hij een beige/lichtgroene broek en overhemd. Verder droeg hij een kort donkergroen jack. Hij is in het bezit van een grijze herenfiets. De politie verzoekt mensen die de vermiste man na maandagmorgen 08.00 nog hebben gezien, contact op te nemen met de politie in Wijchen, tel. 0900 - 8844.



District De Waarden


Kesteren / Ochten - bromfietscontrole

Door het team Neder-Betuwe is vanmorgen een bromfietscontrole gehouden op de Nedereindsestraat in Kesteren en de Heuningstraat in Ochten. Daarbij werden 77 bromfietsen gecontroleerd. Van deze 77 bromfietsen bleken er 35 opgevoerd te zijn. Daarnaast werden nog bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een helm, het niet hebben of kunnen tonen van een bromfietscertificaat en het rijden zonder verzekering. Eén bestuurder van een bromfiets bleek nog geen 16 jaar te zijn.


Geldermalsen - gestolen auto

Vanaf de Tielerweg is maandagmiddag een blauwe Ssangyong Musso met kenteken VV-JJ-03 gestolen. Aangifte werd gedaan door een 23-jarige inwoonster van Dordrecht.


Tiel - aanrijding met letsel

Een18-jarige fietser uit Tiel raakte gisteravond gewond nadat hij zonder op te letten vanuit een uitrit de Gijsbert Stoutweg op reed. Een 24-jarige automobilist uit Lienden kon de man niet meer ontwijken, temeer omdat de fiets niet voorzien was van verlichting. De fietser werd naar het ziekenhuis overgebracht.



Het volgende bericht wordt meegezonden namens de politie Gelderland-Midden



Arnhem - aangehouden verdachte wordt verdacht van 19 zaken

De op 15 augustus jl. aangehouden verdachte op verdenking van een overval op een benzinetankstation aan de Larensteinselaan in Velp wordt verdacht van 19 zaken, waaronder 12 overvallen op tankstations. Het onderzoek van de districtsrecherche van Arnhem Veluwezoom in samenwerking met de recherche van Gelderland-Zuid leidde op 15 augustus tot aanhouding van de 34-jarige verdachte uit Nijmegen.
Het benzinetankstation aan de Larensteinselaan in Velp werd op 13 augustus overvallen. De pompmedewerkster werd bedreigd door een man en de man heeft geld uit de kassalade meegenomen. Meerdere voorbijgangers hebben de overvaller gezien en onder andere deze getuigenverklaringen hebben het onderzoek goed op gang geholpen. De getuigen zagen de overvaller naar een gereedstaande auto lopen en heeft de politie uitgebreid signalement en kenteken doorgegeven. De auto bleek gehuurd te zijn en mede het onderzoek naar deze auto heeft tot de aanhouding van de verdachte geleid. Op de dag van de aanhouding heeft de politie ook een huiszoeking uitgevoerd in een woning in Nijmegen. Daar trof de politie onder andere een vuurwapen aan en diverse attributen die gebruikt zijn bij overvallen.
De verdachte wordt verdacht van 12 overvallen op tankstations in Velp (2 keer), Nijmegen (6 keer), Deventer (2 keer), Wychen (1 keer) en Eindhoven (1 keer), diefstal uit een woning, een tasjesroof en verduistering. De verdachte zit nog vast.
Op 16 augustus heeft de politie een 19-jarige vrouw uit Nijmegen en op 20 augustus een 32-jarige man uit Arnhem aangehouden op verdenking van medeplichtigheid en heling. Van beide verdachten is de bewaring geschorst en de officier van justitie zal een beslissing nemen over hun zaak.

Meer informatie over dit bericht bij Remke Weller, afdeling Communicatie AVZ, tel. (026) 3524315




Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --