BNN

PERSBERICHT

Hilversum, 30 september 2003

BNN FILMS SLEPEN 17 GOUDEN KALVEREN-NOMINATIES IN DE WACHT

De films Phileine Zegt Sorry, Van God Los en 15:35 Spoor 1, alledrie coproducties van BNN, zijn in totaal 17 keer genomineerd voor de grote prijs van de Nederlandse Film, het Gouden Kalf. Phileine Zegt Sorry werd negen keer genomineerd, onder andere voor beste acteur (Michiel Huisman), beste actrice (Kim van Kooten), beste regie (Robert Jan Westdijk) en beste film. Van God Los ontving zeven nominaties, onder andere voor beste acteur (Tygo Gernandt en Egbert-Jan Weeber), beste regie (Pieter Kuijpers) en beste film. BNN's Telefilm 15.35: Spoor 1 werd genomineerd in de categorie beste montage.

Directeur televisie van BNN Maarten van Dijk: 'Lullig voor de films die niet genomineerd zijn. We sluiten ons aan bij Phileine: sorry'.

Phileine Zegt Sorry is vanaf donderdag 9 oktober te zien in meer dan 80 bioscopen. Van God Los ging op 24 april van dit jaar in première en trok tot nu toe meer dan 200.000 bezoekers. Half oktober komt Van God Los uit op video en dvd. De Telefilm 15.35: Spoor 1 werd op 27 maart van dit jaar uitgebracht in de bioscoop en op 19 april van dit jaar bij BNN uitgezonden op Nederland 2.

Naast de nominaties voor het Gouden Kalf werd Van God Los ook genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek. Tevens werd Van God Los bekroond met de Pauze Award 2003. Andere genomineerde films voor deze prijs waren Phileine Zegt Sorry en De Tweeling.

De afgelopen vier jaar heeft BNN een stevige rol binnen de Nederlandse filmwereld verworven, met titels als Rent-a-Friend, Ik Ook van Jou, Costa! en Volle Maan. Deze coproducties voldoen aan dezelfde voorwaarden als de rest van de programmering van BNN: aansprekend voor een jong en breed publiek, beetje tegendraads, vaak met humor, maar ook een licht serieuze toon wordt niet geschuwd.

Voor meer informatie BNN Communicatie
Ingrid Timmer, tel.: 035-6555321, mail: ingrid.timmer@bnn.nl