Politie Amsterdam-Amstelland

Gewapende overval op winkel

30-9-2003. Maandagmorgen 29 september om half elf werd een fotowinkel aan de Amstelstraat overvallen door drie gewapende en gemaskerde mannen. Zij kwamen binnen, bedreigden de winkelier met een vuurwapen en eisten geld. Behalve geld maakten de daders ook nog andere goederen uit de winkel buit. De overvallers vluchtten lopend weg in de richting van de Stopera. Zij zijn voortvluchtig. De recherche van het bureau Lijnbaansgracht is op zoek naar getuigen van dit misdrijf. Zij worden verzocht zich te melden via het telefoonnummer (0900) 88 44.
---

Lees de opsporingsberichten
en help de politie

De politie vraagt uw assistentie bij het oplossen van ernstige misdrijven. Misschien heeft u informatie over het jongetje en het meisje die deze zomer te vondeling werden gelegd. Of helpt u ons Deborah Rosiek terug te vinden. Verder zijn wij op zoek naar een verkrachter en naar de daders van een aantal overvallen en berovingen. Lees onze opsporingsberichten...

---

Ramkraak bedrijfspand

30-9-2003. Gistermorgen rond vijf uur werd met een gestolen auto een ramkraak gepleegd in een bedrijfspand aan de Velserweg. De daders reden met een enkele dagen tevoren gestolen grijze personenauto door een glazen pui van het gebouw. Uit het kantoor werden verschillende goederen gestolen waarna de daders er vandoor gingen in de richting van de Haarlemmerweg. Vanaf dat moment ontbreekt elk spoor. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

---

In Opsporing Verzocht

30-9-2003. Gisteravond heeft Opsporing Verzocht aandacht besteed aan een gewapende overval op juwelier Pampus aan het Damrak. Daarbij werd een van de overvallers gepakt. De ander is nog voortvluchtig. Meer informatie en een foto van de verdachte?

---

Geef uw mening

Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en geef uw mening.

---

Onderzoek doorrijder levert drugsvangst op

30-9-2003. Een aanrijding waarbij de veroorzakende bestuurder wegvluchtte heeft de politie op het spoor gezet van een drugspand in de Haya van Somerenstraat. In de woning werden cocaïne en vuurwapens aangetroffen. Twee mannen van 24 en 29 jaar oud werden gearresteerd.

Vorige week ramde een auto met een Frans kenteken in de Haya van Somerenstraat een geparkeerde auto in een carport. De veroorzaker sloeg op de vlucht en leek spoorloos. Agenten namen de schade op en stelden een onderzoek in. Een buurtbewoner wist te melden dat de betreffende auto al enige dagen in de buurt geparkeerd had gestaan voor een bepaalde woning. De onderzoekende politieman belde aan bij het pand en riep ?Hallo? Toen hij een ?hallo? terug hoorde en vervolgens geen reactie kreeg keek hij door de brievenbus en zag dat aan de achterzijde van het pand de deuren openstonden. Hij vermoedde dat er een inbraak gaande was. De agent liep om en zag dat een drijfnatte man uit een sloot kroop en zijn kant opliep. Bij het zien van de diender vlucht de man weer terug het water in. De doorweekte man werd in een schuur in de omgeving aangetroffen en gearresteerd. Na de arrestatie gingen agenten naar de woning en zagen in de keuken een grote bak met vermoedelijk cocaïne staan. Bij een huiszoeking die volgde werden totaal ruim 2 kilo cocaïne, slikbollen en twee vuurwapens aangetroffen.

Uit informatie bleek dat een man op een brommer dagelijks naar de woning kwam. Agenten namen het pand onder observatie en zagen dat de bedoelde man zich naar het drugspand begaf. Hij werd gearresteerd. In de zijtassen van de bromfiets werden een aantal zogenaamde ?slikbollen? met vermoedelijk cocaïne aangetroffen en in beslag genomen. De Franse personenauto bleek in Frankrijk gestolen te zijn. De twee verdachten zijn ingesloten en in bewaring gesteld.
---

Videotheek overvallen

30-9-2003. Zondagavond 28 september werd een videotheek aan de Tussen Meer in Amsterdam-West overvallen. Drie gemaskerde mannen kwamen rond kwart voor twaalf gewapend met een vuurwapen en messen de videotheek binnen. Zij bedreigden een medewerker en eisten geld. Nadat de dieven een gering geldbedrag en snoepgoed hadden buitgemaakt, zijn zij de winkel uitgerend en gevlucht. De Technische Recherche stelt een onderzoek in. De wijkteamrecherche van het bureau Meer en Vaart is op zoek naar getuigen van deze overval. Zij worden dringend verzocht zich te melden via het telefoonnummer (020) 559 26 17.
---