Politie Amsterdam-Amstelland

Fietser zwaargewond na aanrijding
3-10-2003. Gisteravond is op het Raamplein een 52-jarige fietser zwaargewond geraakt toen zij werd aangereden door een motor. Het slachtoffer is opgenomen in een ziekenhuis maar verkeert niet in levensgevaar.

De vrouw reed met haar fiets over de Passeerderstraat in de richting van het Raamplein. De 33-jarige motorrijder reed over de Marnixstraat en wilde de kruising oversteken. Toen de vrouw op de fiets plotseling de rijbaan overstak kon hij haar niet meer ontwijken en raakte haar in de flank. De bestuurder van de tweewieler en zijn passagier kwamen ten val en sleurden de vrouw met fiets enige meters mee. Het personeel van de traumahelikopter heeft het slachtoffer gestabiliseerd waarop zij in een ziekenhuis is opgenomen.

---

Messentrekker gearresteerd

3-10-2003. Gistermiddag werd een 32-jarige messentrekker gearresteerd nadat hij een man had bedreigd die hem betrapte bij een inbraak op een boot. Rond drie uur betrapte een bezoeker van de jachthaven een man op de boot van een familielid. Het vaartuig bleek te zijn opengebroken. De politie werd gewaarschuwd, maar de verdachte wenste de komst van de dienders niet af te wachten. Toen hij werd tegengehouden trok hij een mes en bedreigde zijn bewaker. Agenten waren snel ter plaatse en rekenden de messentrekker in.

Autoportier verwondt vrouw

3-10-2003. Het openslaande portier van een auto verwondde gisteravond een 45-jarige vrouw op een fiets. Zij is overgebracht naar een ziekenhuis. De 19-jarige bestuurder van een auto stond op een parkeerplaats op het Hoofddorpplein en zwaaide zijn deur open om uit te stappen. Een 45-jarige vrouw klapte met haar fiets tegen het geopende portier en kwam met een smak op het wegdek terecht. Zij raakte gewond en werd overgebracht naar een ziekenhuis waar zij aan haar verwondingen werd behandeld.

---

Dronken, bellend en zonder rijbewijs

3-10-2003. Surveillerende agenten zagen gisteren op de Pretoriusstraat een automobilist telefoneren onder het rijden. Hij deed dit niet handsfree. Toen zij hem controleerden bleek de man niet in het bezit van een geldig Nederlands rijbewijs. Bovendien roken de dienders een alcohollucht waarop de bestuurder werd gearresteerd. Aan het politiebureau werd een blaastest afgenomen. Bij de verdachte werd een alcoholwaarde van 745 ugl (1,7 promille) gemeten. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt voor het niet handsfree bellen en het rijden zonder rijbewijs. In verband met het rijden onder invloed kreeg de alcomobilist een dagvaarding uitgereikt.

---

Oplichter valt door de mand

3-10-2003. Een 32-jarige man is gisteravond gearresteerd nadat hij had geprobeerd om een bouwcentrum in Amstelveen op te lichten. De man is ingesloten. De man kwam zonder goederen de winkel binnen en kwam even later met een bon en goederen aan de kassa. Hij vertelde de medewerkster dat hij de spullen die middag had gekocht en wilde zijn geld terug. Waarschijnlijk had de verdachte de kassabon buiten gevonden, waarna hij soortgelijke goederen uitzocht om zo zijn slag te kunnen slaan. Omdat het personeelslid het verhaal niet vertrouwde werd de videoband teruggekeken. Deze bracht aan het licht dat de man de boel probeerde te belazeren.