Gemeente Dirksland

- Gemeente Dirksland brengt burgerjaarverslag 2002 uit (3 oktober 2003)
DIRKSLAND - De gemeente Dirksland heeft het burgerjaarverslag over het jaar 2002 uitgebracht. Het jaarverslag, dat is geschreven door burgemeester S. Stoop, biedt een overzicht van de belangrijkste activiteiten die de gemeente vorig jaar heeft ontplooid.

Het boekwerkje van 14 pagina's is het eerste burgerjaarverslag dat de gemeente Dirksland laat verschijnen. Dit als gevolg van de wettelijke verplichting, dat de burgemeester moet rapporteren over de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening en de burgerparticipatie. Het burgerjaarverslag is, naast het officiële jaarverslag, een verantwoording aan de gemeenteraad over het gevoerde beleid en de behaalde resultaten. Maar ook een overzicht voor alle burgers van de gemeente, die daar belangstelling voor hebben.
Het burgerjaarverslag bevat een terugblik op de laatste gemeenteraadsverkiezingen, de wisseling van het burgemeestersambt en de invoering van het dualisme. Voorts komt de kwaliteit van de burgerparticipatie aan de orde. De jaarrekening is in het burgerjaarverslag opgenomen, naast een terugblik op de belastingheffing in 2002. Tot slot kan iedere belangstellende het een en ander lezen over de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening, de behandeling van bezwaarschriften en klachten, plus 'overige onderwerpen' als representatie, koninklijke onderscheidingen, openbare orde en veiligheid.
Iedereen die het burgerjaarverslag van de gemeente Dirksland heeft gelezen, kan meedoen aan een kleine enquête. Men kan een mening geven over de inhoud van het jaarverslag, maar ook ideeën aandragen over hoe de gemeente haar dienstverlening kan verbeteren en hoe de gemeente de burgers beter kan betrekken bij de beleidsvorming. De burgemeester, naar wie de enquêteformulieren kunnen worden opgestuurd, zal de gemaakte opmerkingen serieus bekijken en er rekening mee houden bij het maken van het volgende burgerjaarverslag.

Het burgerjaarverslag 2002 is gedrukt in een oplage van 500 stuks. Het is gratis af te halen op de volgende punten: het gemeentehuis en de bibliotheek in Dirksland, Ons Huis in Herkingen en De Melishof in Melissant.
De tekst van het burgerjaarverslag is ook te zien op de gemeentelijke website: Startpagina/Gemeentebestuur/Burgerjaarveslag 2002.

Klik om terug te gaan