Politie Midden- en West Brabant

Politie Midden en West Brabant geeft opnieuw publiekskrant uit

Tilburg, 30-9-2003

Eind deze week geeft de politie Midden en West Brabant voor de derde keer de publiekskrant Blauw uit. TPG-post zal de krant op vrijdag 3 en zaterdag
4 oktober en eventueel maandag 7 oktober 2003 huis-aan-huis bezorgen in de hele regio. Het gaat om het gebied van Bergen op Zoom tot Oisterwijk en van Woudrichem tot Baarle-Nassau. Met de uitgave van deze krant wil de politie ruim één miljoen inwoners van de regio actief informeren over haar werkzaamheden.

In deze uitgave van Blauw, die 8 paginas telt, krijgt de lezer uitleg over de klachtenregeling van de politie. Ook komt in het blad aan de orde voor welke zaken je de politie kunt bellen en voor welke niet. Bij het onderwerp veilig wonen wordt gekeken naar de diverse manieren van inbreken en op welke manier je dit kunt voorkomen. In een ander artikel wordt het succes van buurtpreventie belicht met daarbij een aantal tips. Daarnaast komt de verkeersveiligheid aan bod, waarbij wordt ingegaan op onverantwoord hardrijden en boetes voor verkeerd rijgedrag.

Op de achterkant van Blauw wordt aandacht besteed aan de Landelijke Politiedag. Ook dit jaar opent de politie op zaterdag 11 oktober 2003 haar deuren voor het publiek. Op vier plaatsen in de regio Midden en West Brabant zijn belangstellenden van harte welkom om een kijkje in de keuken te nemen. Bezoekers kunnen terecht bij in Roosendaal rondom het RBC-voetbalstadion, in Breda bij bureau Tuinzigtlaan, bij het politiebureau aan de Baljuw in Woudrichem en bij de politie in Tilburg aan de Karel Boddenweg.

Vanzelfsprekend kan de lezer ook de internetsite www.politiemwb.nl bezoeken voor meer informatie.

Bron: Enny de Wit