Gemeente Ede

Nationale Brandpreventieweek 3 11 oktober
Brandpreventie over thuissituatie

De brandweer Ede heeft alle basisscholen in de gemeente aangeschreven met de vraag mee te doen aan de landelijke actie van de Nationale Brandpreventieweek. Deze actie is gericht op de kinderen van groep 7 en 8 en heeft als doel de brandveiligheid bij de kinderen thuis te verbeteren. Op enkele scholen zal de brandweer een presentatie over dit onderwerp geven.

Het thema van vorig jaar: de schoolontruimingsoefening wordt dit jaar verbreed naar de thuissituatie. Ouders verwachten van scholen dat het er brandveilig is voor hun kinderen, maar hoe brandveilig is het eigenlijk voor de kinderen thuis?
Om hier aandacht aan te besteden krijgen de kinderen van groep 7 en 8 te horen welke voorzorgsmaatregelen de brandveiligheid van een woning (verder) kunnen verbeteren. Het doel is de ouders te bewegen om de woning voor het kind brandveiliger te maken. Bijvoorbeeld door het monteren van een rookmelder of blusmiddel.

De scholen kunnen door middel van een antwoordkaart aangeven of zij belangstelling hebben voor een door de brandweer verzorgde les. Uit alle aanmeldingen zal de brandweer een aantal scholen loten om te bepalen waar de brandweer op bezoek zal komen. De andere scholen worden gestimuleerd om in de Nationale Brandpreventieweek aandacht te besteden aan het onderwerp brandveiligheid.