Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf


Datum vrijdag 3 oktober 2003                                         
                                                                     
Van    / afdeling Communicatie                                       

Regionaal Persbericht



District Stad Nijmegen



Politie zoekt overvallers


Zaterdagmorgen rond 09.30 uur tot 10.00 uur zal de politie een passantenonderzoek houden op de Sint Jacobslaan om voorbijgangers te vragen of zij iets van de beroving hebben gezien die een week geleden op zaterdag 27 september tussen genoemde tijden plaatsvond
Een 36-jarige Nijmeegse liep toen van de parkeergarage aan de Sint Jacobsstraat naar een winkel in genoemde straat. Op dat moment zag zij drie jongens achter een auto vandaan komen, twee jongens met een getinte huidskleur en een blanke. De blanke jongen pakte de vrouw vast en drukte met zijn hand haar mond dicht. Hij duwde de vrouw tegen een auto aan en pakte haar bril van haar hoofd. Die bril trapte hij vervolgens kapot. Hij trok vervolgens de portemonnee en de mobiele telefoon uit de handen van de vrouw en trok haar ringen van haar vingers. Haar 19-jarige zoon liep naast haar. Terwijl zij vastgepakt werd, werd haar zoon door de twee jongens met getinte huidskleur vastgehouden. De vrouw en haar zoon zijn bij de beroving niet gewond geraakt. De politie beschikt over het signalement van de overvallers. Het ingestelde onderzoek heeft tot nu toe niets opgeleverd, vandaar dat de politie nu een passantenonderzoek wil houden. De politie hoopt daarmee meer aanwijzingen over de identiteit van de daders te krijgen ten einde hen te kunnen aanhouden.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Piet Versteegt,
Gsm 06 53715565


Aanhouding voor bedreiging medewerker horecagelegenheid

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie op de Molenstraat een 22-jarige man uit Arnhem aangehouden die ervan wordt verdacht een 43-jarige medewerker van een horecagelegenheid aan de Molenstraat te hebben bedreigd. De 43-jarige weigerde hem de toegang, waarop de 22-jarige boos werd en naar zeggen van de 43-jarige handtastelijk werd. Surveillerende politiemensen spraken de man aan en legden hem uit dat de 43-jarige medewerker gelijk had. Daarop maakte de 22-jarige een bedreigend gebaar naar de 43-jarige. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


Man aangehouden voor belediging

De politie heeft donderdagmiddag een 27-jarige Nijmegenaar aangehouden die politiemensen had uitgescholden. De man werd staande gehouden omdat hij geen gordel droeg tijdens het autorijden en daarvoor een bekeuring kreeg. Daarop ging de man in discussie met de politiemensen, waarbij hij beledigende dingen zei. Hierop werd hij gewaarschuwd. De man begon te schelden. Hierop werd hij aangehouden.


Diefstal uit woning

Donderdag is ingebroken in een woning aan de Weezenhof 36e straat door een raam te forceren. Hierbij werd een tas gestolen, een portemonnee met een geldbedrag, een gsm en persoonlijke documenten. De 39-jarige bewoner deed aangifte.
Ook is er die dag ingebroken in een woning aan de Muchterstraat door een raam te forceren. Hier werd een geldbedrag gestolen, een tas, cd's, gereedschap en kleding. De 43-jarige bewoner deed aangifte.



Aanrijding met letsel

Een 17-jarige bromfietser uit Wijchen is gisteravond omstreeks half 10 gewond geraakt nadat hij met zijn bromfiets door een rood verkeerslicht was gereden. Hij reed over de Van Schuijlenburgweg, komende uit de richting van de Streekweg, waar hij het rode verkeerslicht negeerde. Op dat moment kwam er een 35-jarige automobilist uit Wijchen, die de weg kruiste. Daardoor ontstond een aanrijding tussen hen, waardoor de 17-jarige heupletsel opliep. Hij is overgebracht naar het CWZ.


Diefstal auto

In de neacht van donderdag op vrijdag is vanaf de Oranjesingel een grijze mercedes 190 gestolen met kenteken XR-65-TN. De 46-jarige eigenaar uit Nijmegen deed aangifte.



District Tweestromenland



Beneden-Leeuwen Diefstal uit woning

In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een woning aan de Nijverheidsstraat door een slot te forceren. Hierbij werd een televisie gestolen, een computer, sieraden en audioapparatuur. De 48-jarige bewoner deed aangifte.


District De Waarden


Culemborg- Aanhoudingen voor diefstal uit bedrijf

De politie heeft donderdagmiddag op de Wethouder Schoutenweg drie mannen aangehouden die ervan worden verdacht eerder die middag diefstal gepleegd te hebben bij een bedrijf aan de Anthonie van Diemenstraat. Getuigen zagen dat en waarschuwden de eigenaar, die meteen daarop ging kijken. De mannen waren er inmiddels vandoor gegaan. Getuigen konden een goed signalement aan de politie geven, waardoor ze even later op de Wethouder schoutenweg konden worden aangehouden. Het gaat om een 30-jarige man uit Rosmalen, een 25-jarige man uit Rosmalen en een 26-jarioge man uit Den Bosch.
De 42-jarige eigenaar uit Amersfoort deed aangifte.

Zaltbommel-diefstal auto
In de nacht van donderdag op vrijdag is vanaf de Poort een rode Opel Corsa Swing gestolen met kenteken XK-34-JS. De 75-jarige eigenaresse uit Zaltbommel deed aangifte.


---- --



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39