Gemeente Hulst


Persbericht - 02.10.2003

Reconstructie Dubbele Poort

Kort na de zomer 2002 werd gestart met de restauratie van de Dubbele Poort te Hulst.
Het einde van deze werken zijn nu in zicht.
In week 41 wordt de poort weer volledig opengesteld voor het verkeer.

Met de afronding van de restauratiewerken is de klus ter plaatse echter nog niet geklaard.
Ook de muur die langs de weg aan de Dubbele Poort - tussen stadspoort en de apotheek staat, wordt nog onderhanden genomen.

Daarnaast is uit rioolinspecties gebleken dat het riool dat in het verlengde van de te restaureren muur ligt, in erg slechte staat is. Om te voorkomen dat er door werkzaamheden aan het riool wederom schade zou ontstaan aan de pas gerestaureerde muur, wordt deze riolering eerst vervangen.

Ook wordt het wegdek nabij de poort nog opnieuw ingericht. Het wegdek wordt enigszins verlaagd om schade aan de poort door vrachtverkeer zoveel mogelijk te voorkomen.
Het wegdek kan echter niet dusdanig veel worden verlaagd, dat alle vrachtverkeer door de poort de binnenstad in zou kunnen. Daarom blijft er ter plaatse een hoogtebeperking bestaan. Verder zal het vrachtverkeer via de Dubbele Poort enkel nog de stad in kunnen rijden.
Deze poort is namelijk hoger dan die voor het uitgaande verkeer. Het vrachtverkeer dient de binnenstad dan te verlaten via de Stationsweg.
Dit geldt ook voor de busdienst van De Lijn uit België.

De reconstructieplannen zijn momenteel gereed.
Op korte termijn worden de plannen voorgelegd aan de omwonenden en andere belanghebbenden, waaronder de ondernemersorganisatie.

Het streven is om kort na de jaarwisseling aan te vangen met de werkzaamheden aan de straat.

Tijdens de wegwerkzaamheden dient nog een laatste hand aan de restauratie van de Dubbele Poort te worden gelegd. Dit betreffen de werkzaamheden aan het voegwerk aan de binnenkant van de poort aan de zijde van de Keldermanspoort.

---

Gemeente Hulst Team Voorlichting
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: mbe@gemeentehulst.nl