1e persbericht van zaterdag 4 oktober 2003

Eindhoven 04-10-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Bromfietser onder invloed

Op de Sionstraat is vrijdag om 20.50 uur een 51-jarige Eindhovense bromfietser aangehouden. Hij had gedronken en blies ruim 2 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Eindhoven: Man probeert in te breken

Een 33-jarige Eindhovenaar is vrijdag om 22.50 uur op het Stationsplein aangehouden nadat hij geprobeerd had een auto open te breken. De eigenaresse van de auto betrapte hem toen hij met een schroevendraaier het portier wilde openmaken. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Inbreker op heterdaad

De bewoner van een woning aan de Mahatma Gandhilaan betrapte vrijdag om 22.50 uur bij thuiskomst een inbreker in zijn huis. Toen hij de inbreker, een 50-jarige Eindhovenaar, wilde vastpakken verzette die zich hevig. Hij beet enkele malen in de arm van de bewoner maar de bewoner kon hem vasthouden tot de gewaarschuwde politie hem overnam. De man had aan de voorkant van de woning een raam opengebroken. Hij had al verschillende spullen in zijn zakken zitten, horloges, fotocamera en sieraden. De man is ingesloten.

Eindhoven: Man dreigt met mes

Op het Stationsplein is zaterdag om 0.30 uur een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man was tegen een 26-jarige plaatsgenoot aangelopen. Deze zei daar iets van waarop de 34-jarige man hem achterna ging met een mes in de hand. De politie was in de buurt en kon hem aanhouden. De verdachte is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Man met geweld van bromfiets beroofd

Een 45-jarige Eindhovenaar is zaterdag tussen 3.00 en 3.30 uur op de Ten Hagestraat met geweld van zijn bromfiets, een Peugeot, beroofd. Een donkergekleurde man sloeg hem van zijn voertuig. De man voelde overal pijn en is naar het ziekenhuis gegaan voor behandeling.

Helmond: Drie aanhoudingen bij huiselijk geweld

Vrijdagavond om 22.15 uur kwam bij de politie de melding binnen dat in een woning aan de Leliestraat een vrouw met een mes was gestoken. De politie is ter plaatse gegaan. Het bleek dat de bewoner, een 36-jarige Helmonder, zijn 42-jarige vriendin, die op hetzelfde adres woont, met een mes in de zij had gestoken. De man werd aangehouden maar het slachtoffer probeerde dat te voorkomen en hield de politiemensen tegen. Ook haar 19-jarige zoon begon de politiemensen te schoppen en te slaan. Ze zijn alledrie aangehouden en voor onderzoek ingesloten. De verwondingen van het slachtoffer waren minimaal.

Best: Inbraak in woning

Vrijdag tussen 7.30 en 22.00 uur is ingebroken in een woning aan de Praalheuvel. De achterdeur is opengebroken en uit de woning zijn sieraden en een laptop gestolen.

Heeze: Onder invloed

Op de Muggenberg is vrijdag om 21.20 uur een 25-jarige Eindhovense automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De man blies 1,4 promille. Hij moet zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Inbraak

Zaterdag rond 1.50 uur is ingebroken in een benzinestation aan de Helmondsingel. Er zijn twee ruiten vernield en uit de zaak is een nieuwe fiets gestolen.

Gemert: Man slaat vriendin

Een 21-jarige man uit Gemert is zaterdag om 3.30 uur op het Ridderplein aangehouden nadat hij zijn 19-jarige Gemertse vriendin had mishandeld. Hij had haar op straat met de vuist in het gezicht geslagen. Een getuige hield hem aan en gaf aan de gewaarschuwde politie over. De vrouw is naar het ziekenhuis gegaan en heeft vermoedelijk een hersenschudding en een ontzette kaak. De geweldpleger is voor onderzoek ingesloten.

Gemert: Lastige man

In een horecagelegenheid in Handel is zaterdag om 3.10 uur een 23-jarige man uit Kaatsheuvel aangehouden nadat hij enkele mensen in het gezicht had geslagen. Nadat hij op het bureau was gehoord kon hij naar huis. Hij eiste dat er een taxi werd gebeld en hij begon zich erg lastig te gedragen. Hij wilde het bureau niet verlaten, ook niet nadat dat enkele keren werd gevorderd. Hij werd uiteindelijk voor de tweede keer aangehouden. Hij verzette zich hier tegen. De man is de cel ingegaan.

Lage Mierde: Automobilist onder invloed

Op het Wellenseind is zaterdag om 1.45 uur een 27-jarige man uit Lage Mierde aangehouden. De man reed met zijn auto over het Wellenseind en de politie wilde hem laten stoppen voor een controle. De man reed gewoon door en de politieman moest opzij springen. De politie ging achter de man aan en ze zagen hem even later naast de auto staan urineren en braken. Hij had flink gedronken. De uitslag van de ademanalyse was bijna 1,55 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Man dreigt met bierglas

Een 27-jarige man uit Roosendaal is zaterdag om 1.30 uur op de Reisvennestraat aangehouden. De man behoorde tot een groep van zes personen die in een horecazaak aan de Markt lastig waren geweest. De Roosendaler zou andere bezoekers met een bierglas hebben bedreigd. De groep had het café verlaten en andere bezoekers waren achter hen aangegaan. Daarbij zou gevochten zijn maar de groep met de bedreiger kon wegkomen. De politie trof hen op de Reisvennestraat. Met moeite konden de twee groepen door de politie uit elkaar gehouden worden. De groep met de Roosendaler is naar het politiebureau gebracht waar getuigen hem aanwezen als de man met het bierglas. Hij is ingesloten voor onderzoek. De rest kon het bureau verlaten.

Veldhoven: Woninginbraak

Tussen vrijdag 14.15 uur en zaterdag 0.45 uur is ingebroken in een woning aan het Heike. De achterdeur is opengebroken en uit de woning is geld, 50,= , gestolen.