Eemland noord 13.15 uur

Utrecht 04-10-2003 - Persberichten district Eemland noord

Winkeldievegge weer op pad
BAARN Naar aanleiding van een melding over een vrouw die eerder een winkeldiefstal had gepleegd, gingen agenten vrijdag rond 18.00 uur naar een winkel aan de Laanstraat. Op het moment dat een winkelmedewerkster haar verhaal deed, wandelde de vrouw voorbij. De 35-jarige inwoonster van Baarn werd direct staande gehouden. In de tassen die zij bij zich droeg werden nog twee telefoons aangetroffen, die afkomstig bleken te zijn van een winkeldiefstal aan de Brinkstraat. De vrouw is ingesloten voor verhoor.

Forse boete voor autobestuurder
SOEST Op de Varenstraat trof de politie vrijdag rond 18.40 uur een 26-jarige automobilist aan, waarvan eerder door een getuige werd gemeld dat hij met hoge snelheid door de Isaacstraat had gereden. De agenten spraken hem daarop aan. Hierbij werd een alcohollucht geroken. Uit de ademanalyse in het politiebureau kwam 425 ug/l naar voren. Hierop werd een boete van 300 euro uitgeschreven en een rijverbod van 4 uur. De boete werd ter plaatse voldaan, waarna de verdachte lopend weer het bureau verliet.

Verdachte woninginbraak aangehouden
SOEST Naar aanleiding van een melding van een woninginbraak aan het Hertenlaantje, vrijdag rond 22.30 uur, zagen agenten twee verdachte personen lopen op de Kastanjelaan. Een van de twee ging er snel vandoor, maar de ander kon worden aangehouden. Het betrof een 28-jarige inwoner van Amersfoort, die vervolgens op verdenking van inbraak in het politiebureau werd ingesloten.