Volleybal Vereniging SSS Barneveld

10/4/2003 H5 GEEFT MAXIMAAL VERVOLG AAN FLITSENDE START!!!! Van onze sportredactie.

Afgelopen donderdag 2 oktober trad H5 voor het eerst aan in SSS's nieuwe thuishal in een wedstrijd tegen TWEEVV H4. Na evaluatie van de 1e wedstrijd van het seizoen werd in de wedstrijdbespreking afgesproken dat men in de 2e wedstrijd de nadruk ging leggen op het verhogen van de servicedruk en iets minder voorzichtig te spelen. Ook werd het team gewezen op de ervaring van de tegenstander en het feit dat zij technisch redelijk bekwaam waren. Dus; er waren minder cadeautjes te verwachten t.o.v. vorige week.

H5 begon de wedstrijd in de inmiddels redelijk bekende basisopstelling. Lars Olav Massa en Jacco v.d. Beek als spelverdelers, Diederik Hendriksen en Erik Burink als passer-loper's, Jan-Willem Gombert en Brand-Jan van de Heuvel als middenaanvallers. Dit zestal word elke week waardevol aangevuld door onze rots in verdediging, libero Robin van de Bruinhorst. Coach Schut beschikte ook ditmaal weer over de zo belangrijke rust en ervaring op de bank in de personen van Gert Dekker en Hans de Bruin.

H5 begon de wedstrijd op een felle manier. Gedurende de set bouwde men gestaag aan een puntenvoorsprong. Echter, op het moment dat de 20 in zicht kwam verloor het team enkele punten op rij. Dit bleek andermaal moeilijk op te vangen en coach Schut greep in door de Bruin in te brengen voor v.d. Beek. Dit had minder effect dan vorige week, de Edenaren kwamen op de stand van 24-24 langszij. H5 herpakte zich net op tijd en won de set uiteindelijk met 26-24.

De 2e set waren de `kippen'beter bij de les. Toch wel geschrokken gingen zij, met v.d. Beek terug in de ploeg, goed van start. Ditmaal werd de concentratie een hele set vastgehouden met degelijk spel en het onder druk houden van de tegenstander. In deze set vond ook het debuut van Gert Dekker plaats. Hij verving Erik Burink. Deze set moet de leidraad worden waar het team de rest van het seizoen naar moet streven. Na een vroege puntenachterstand liet TWEEVV deze set bewust lopen. Eindstand; 25-11.

De 3e set ging H5 weer op dezelfde voet verder. Tot aan een stand van 21-16. De Bruin had inmiddels v.d. Heuvel op het midden vervangen. Dit was het moment waarop de beruchte `fase 5' in werking trad. Op de pass was over het algemeen niets aan te merken, maar de spelverdeling en vooral de aanval zal zich deze fase nog herinneren. SSS verspeelde de voorsprong volledig en kreeg op 23-24 zijn 1e setpunt tegen. In de zenuwachtige rally met scoringskansen voor TWEEVV hield H5 ternauwernood het hoofd boven water. Eindstand 27-25 voor de `kippen'.

Deze set was uiteraard voldoende om H5 te motiveren voor een 4e set. In deze set herpakte het team zich weer. Dekker kwam Hendriksen in de pass vervangen en na een goede start gooide TWEEVV de handdoek in de ring; 25-11

Na de wedstrijd was iedereen erg te spreken over het resultaat, H5 scoort 100%. Echter, het scoreverloop deed iedereen beseffen dat het team nog lang niet de stabiliteit bezit die het nodig heeft. Beste man vandaag was v.d. Heuvel die zeer regelmatig succesvol bediend werd door o.a. Massa. Hij toonde wel de killersmentaliteit op het moment dat dat zo nodig was.